Przetargi.pl
Przygotowywanie i dostarczanie jednodaniowych posiłków dla bezdomnych z Noclegowni w Mianowicach

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kępnie ogłasza przetarg

  • Adres: 63-600 Kępno, Ks. P. Wawrzyniaka 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. (62) 78 247 67 , fax. (62) 78 247 67
  • Data zamieszczenia: 2023-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kępnie
    Ks. P. Wawrzyniaka 10
    63-600 Kępno, woj. wielkopolskie
    tel. (62) 78 247 67, fax. (62) 78 247 67
    REGON: 003340825
  • Adres strony internetowej zamawiającego: mgops.kepno.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i dostarczanie jednodaniowych posiłków dla bezdomnych z Noclegowni w Mianowicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest:1) Usługa obejmująca przygotowywanie posiłków dla bezdomnych oraz ich dostarczanie do siedziby Noclegowni w Mianowicach.2) Przez posiłki, o których mowa w ust. 1, należy rozumieć jednodaniowy posiłek zawierający co najmniej: a) 450 mililitrów pożywnej zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym,b) 10 dekagramów wkładki mięsnej lub innej (bez pieczywa).3) Posiłki przygotowywane będą przez pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych. 4) Zamawiający wymaga, aby od poniedziałku do czwartku zupa była z wkładką mięsną, a w piątek z wkładką inną, bez dodatku mięsa. Dany rodzaj posiłku nie może się powtarzać w ciągu 10 dni.5) Posiłki powinny zawierać prawidłowy smak, zapach, barwę, konsystencję oraz skład pod względem wartości odżywczej (właściwą zawartość składników odżywczych, mineralnych, witamin i kaloryczność). 6) Posiłki przygotowywane będą od obróbki wstępnej do dań gotowych w dniu ich wydania, według zasad racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych produktów. Kaloryczność posiłków będzie zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. 7) W ramach wykonywanego zamówienia, Wykonawca zapewnia również dystrybucję przygotowanych posiłków w stanie gotowym do spożycia, własnym środkiem transportu spełniającym warunki sanitarne, w termosach przeznaczonych do transportu żywności, gwarantujących zachowanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przywożonych posiłków. 8) Posiłki wydawane będą w jednorazowych opakowaniach.9) Transport posiłków odbywać się będzie do siedziby Noclegowi w Mianowicach znajdującej się: 63-600 Kępno, Mianowice 3D, przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, oprócz dni świątecznych od godz. 1215 do godz. 1230.10) Temperatura posiłków w momencie wydawania powinna wynosić dla dań serwowanych na gorąco – zup 60oC (+/- 2 oC). Wykonawca przedstawi na każde żądanie Zamawiającego udokumentowany pisemnie monitoring temperatur posiłków.11) Przygotowywanie oraz transport posiłków odbywać się będzie zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) i aktami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie oraz w oparciu o obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składa się: a) GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna,b) GHP – Dobra Praktyka Higieniczna, c) HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny. 12) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości oraz wagi wydawanych posiłków.13) Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 2.016 jednodaniowych posiłków w okresie obowiązywania umowy dla przewidywanej liczby 12 klientów Noclegowni w Mianowicach. 14) Zamawiający zastrzega możliwość ograniczenia zakresu zamówienia poprzez zmniejszenie szacunkowej wielkości posiłków do 1.500 rocznie, w przypadku spadku zapotrzebowania na posiłki w wymiarze, o którym mowa w pkt 13. W sytuacji zaistnienia okoliczności, o których mowa w zdaniu pierwszym, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie zlecenia pełnej liczby posiłków.15) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecania liczby posiłków w wymiarze odpowiadającym rzeczywistym dziennym potrzebom klientów noclegowni, tj. w zależności od frekwencji w różnej ilości miesięcznie. 16) Zamawiający zobowiązuje się do informowania przedstawiciela Wykonawcy przy każdorazowym odbiorze posiłków, o ilości zup zamawianych na kolejny dzień.17) Rozliczenie za przygotowane i dostarczone posiłki będzie dokonywane na podstawie liczby rzeczywiście zrealizowanych zamówień. 18) Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia oraz pozostałe warunki dotyczące realizacji zamówienia zostały określone we wzorze umowy, na załączniku nr 6 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w rozdziale VI SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiada wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli żywności Państwowej Inspekcji Sanitarnej.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej lub zawodowej:Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie wykonał i/lub wykonuje należycie co najmniej dwie usługi, z których każda odpowiada swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polega na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków. Przez usługę należy rozumieć jedno zamówienie realizowane na podstawie odrębnej umowy zawartej na okres co najmniej 12 miesięcy. W przypadku, gdy Wykonawca na spełnienie niniejszego warunku, wykaże usługę nadal wykonywaną, okres części zrealizowanej umowy winien wynosi co najmniej 12 miesięcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-13

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach