Przetargi.pl
Przygotowanie i dostawy całodziennego wyzywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności.

Szpital Tucholski Spółka z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 89-500 Tuchola, ul. Nowodworskiego 14-18
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 52 3360503, 3360508 , fax. 52 3360508
  • Data zamieszczenia: 2015-06-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Tucholski Spółka z o.o.
    ul. Nowodworskiego 14-18 14-18
    89-500 Tuchola, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 52 3360503, 3360508, fax. 52 3360508
    REGON: 09296557900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: osoba prawna o której mowa w art. 3 ust. 1 p. 3 ustawy Pzp

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostawy całodziennego wyzywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala w Tucholi z uwzględnieniem diet i kaloryczności z zachowaniem przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia j.t. Dz. U. 2015r, poz. 594 z późn. zm. i rozporządzeń wykonawczych. Wykonawca jest zobowiązany stosować się do zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP w ilościach : szacunkowa ilość posiłków - śniadania, obiady i kolacje - dziennie: 80 oraz: diety o zmienionej konsystencji - 17 II śniadania - 20 podwieczorki - 32 kolacje nocne - 7 zupy obiadowe dodatkowe wg. obowiązującego jadłospisu dekadowego - 10 tygodniowo 2. Całodzienne posiłki, składające się ze śniadania, II śniadanie, obiadu składającego się każdorazowo z dwóch dań, podwieczorku i kolacji przygotowane według wymaganych standardów jakościowych i żywieniowych. Posiłki będą dostarczane bezpośrednio do punktu odbioru i dystrybucji posiłków z podziałem na oddziały. 3. Wykaz oddziałów, na których świadczone będą usługi objęte przedmiotem zamówienia: a- chirurgia i ginekologia b- położnictwo c- dziecięcy d- wewnętrzny e- ZOL f- kardiologia g- OIOM h- stacja dializ (średnio 18 kanapek złożonych z dwóch kawałków chleba żytniego lub zwykłego z masłem z produktów dozwolonych w diecie dla osób dializowanych- przekrojonych na pół i zapakowanych w woreczek foliowy- dostarczanych od poniedziałku do soboty. Szacunkowa, średnia ilość posiłków- śniadanie, obiad, kolacja- dziennie: - 80 oraz szacunkowa, średnia ilość II śniadań - 20 / 20% ceny śniadania/ podwieczorków - 32 /30% ceny kolacji/ kolacji nocnych - 7 /20% ceny kolacji/, diet o zmienionej konsystencji - 17 /40% ceny obiadu/ wartość II śniadania dla stacji dializ - 18 kanapek /60% ceny kolacji/ zupy obiadowe dodatkowe wg obowiązującego jadłospisu dekadowego - 10 tygodniowo /40% ceny obiadu/ 4. Godziny dostaw posiłków: Wykonawca będzie dostarczał posiłki do punktu odbioru i dystrybucji posiłków w ściśle ustalonych porach dnia: - śniadanie wraz z II śniadaniem - godzina 7:40 - 8:00 - obiad wraz z podwieczorkiem i kolacją zimną - godzina 11:40 - 12:00. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Szpitalu Tucholskim zgodnie z aktualnymi zaleceniami lekarzy. 5. Rodzaje diet stosowanych w Szpitalu: Dostarczane posiłki obejmować mają następujące przykładowe diety: a/ dieta podstawowa - obejmuje pokarmy spożywane przez ludzi zdrowych. Stosuje się wszystkie procesy technologiczne potraw; b/ dieta lekkostrawna; c/ dieta lekkostrawna - bezsolna d/ dieta lekkostrawna o zmienionej konsystencji ( ? stawki) - papkowata - płynna - do żywienia przez sondę, e/ cukrzycowa - 5 posiłków zmodyfikowanych zgodnie z wymaganiami przewidzianymi przy tym schorzeniu; /I śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja/ f/ żołądkowa g/ trzustkowa h/ dziecięca - 4 posiłki dziennie /śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja/ i/ dieta redukcyjna, j/ dieta dla osób w podeszłym wieku, k/ dieta śródziemnomorska Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zleceń lekarskich Zamawiający wymaga od wykonawcy by w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotował posiłki o charakterze świątecznym z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. Wymagana minimalna gramatura produktów spożywczych i potraw na talerzu pacjenta znajduje się w załączniku nr 6 do SIWZ /zał. nr 2 do umowy/. Uwagi: a/ w jadłospisach należy uwzględniać różnorodny dobór produktów, potraw, technik kulinarnych oraz sezonowość warzyw i owoców, b/w przygotowywaniu codziennych zup mlecznych należy użyć mleko o 2% zawartości tłuszczu, c/wędliny niższej jakości tj. mielonka, parówka, pasztet, salceson, metka nie należy uwzględniać częściej niż 3 razy/jadłospis dekadowy. d/chleb należy dostarczać zapakowany w folię, chleb pokrojony, e/Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia pacjentom odpowiedniej ilości płynów (300ml/pacjenta/posiłek): - do śniadania i kolacji kawa zbożowa z mlekiem, kawa czarna, - do śniadania i kolacji herbata z cukrem dla dzieci.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bippowiat.tuchola.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach