Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 83-200 Starogard Gdański, al. Jana Pawła II 6
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5624458 , fax. 058 5634014
- Data zamieszczenia: 2013-12-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
al. Jana Pawła II 6 6
83-200 Starogard Gdański, woj. pomorskie
tel. 058 5624458, fax. 058 5634014
REGON: 00284109200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.starogard.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostawa posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa polegająca na przygotowaniu i dostawie posiłków obiadowych do Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3, Środowiskowego Domu Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5, Ośrodka Adaptacyjnego przy Al. Jana Pawła II 6 oraz do miejsca zamieszkania klienta MOPS na terenie Starogardu Gdańskiego. 2. Godziny dostaw posiłków do Ośrodków Wsparcia: a) Środowiskowy Dom Samopomocy przy ul. Pelplińskiej 3 w Starogardzie Gd. o godz. 12:00, b) Środowiskowy Dom Samopomocy przy Al. Jana Pawła II 5 w Starogardzie Gdańskim oraz Ośrodek Adaptacyjny przy Al. Jana Pawła II 6 w Starogardzie Gdańskim do godz. 12:15, 3. Godziny dostaw do miejsca zamieszkania klientów MOPS: od godz. 12:30 do 14:30. 4. Ilość posiłków: a) Ośrodki Wsparcia - do 25 obiadów dziennie; b) do miejsca zamieszkania klientów MOPS - do 30 obiadów dziennie. 5. Maksymalna przewidywana ilość posiłków obiadowych zamówionych w 2014 r., do 13750 posiłków. Posiłki zamówione w okresie ostatnich 12 miesięcy około 11800 posiłków (posiłki dowożone do miejsca zamieszkania 6657, posiłki dowożone do ŚDS i OA 5185). 6. Posiłki dostarczane będą od poniedziałku do piątku z wyjątkiem sobót i dni ustawowo wolnych od pracy. 7. Posiłki powinny być przewożone w termosach zapewniających zachowanie odpowiednio wysokiej temperatury oraz podawane w pojemnikach jednorazowego użytku dopuszczone do przechowywania żywności. 8. Posiłek powinien składać się z: mięsa lub ryby (min. 120g, mięso z kością min 200g), ziemniaki, kasza lub makaron (min 150g), przystawka gotowana (min. 100g), napój 3 razy w tygodniu (min. 200 mil.) deser 2 razy w tygodniu. Minimalna wartość energetyczna 600 kcal. Podana waga mięsa dotyczy wsadu do kotła. 9. Posiłki należy przygotowywać zgodnie z wymaganiami określonymi w przepisach Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.- o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 10. Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzania jadłospisów zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki powinny pokrywać odpowiednie zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. węglowodany, białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. 11. Wykonawca zobowiązany jest przedstawiać jadłospis na okres minimum 10 dni, który musi być zaakceptowany przez wyznaczonego pracownika Zamawiającego. Jadłospis powinien być przedstawiany z dwudniowym wyprzedzeniem. 12. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościowo - wartościową posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do tej ewidencji przez osobę wytypowaną przez Zamawiającego do tego celu. 13. Zamawiający do ostatniego dnia każdego miesiąca przekaże wykonawcy grafik uwzględniający miejsce i ilość dostarczanych posiłków na kolejny miesiąc. 14. Wszelkie zmiany w grafiku Zamawiający będzie zgłaszał wykonawcy bez zbędnej zwłoki jednak nie później niż jeden dzień przed wprowadzeniem zmian. 15. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywały się w miesięcznych okresach rozliczeniowych (po zakończeniu miesiąca kalendarzowego) na podstawie rozliczeń dostarczonych posiłków. 16. Wypłata za wykonaną usługę, będzie następowała po upływie każdego miesiąca, w terminie 14 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy, przelewem na jego konto bankowe. 17. Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm odnośnie wydawanych posiłków sprawować będzie wyznaczony pracownik Zamawiającego. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wglądu do dokumentacji źródłowej np.: faktur zakupu, kartotek magazynowych itp. 19. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają wymianie na koszt Wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.starogard.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24