Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych do wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie, dla osób korzystających z pomocy społecznej

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-804 Pruszków, ul. Helenowska 3A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 728-11-81 , fax. 0-22 728-11-81
  • Data zamieszczenia: 2014-01-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Helenowska 3A 3A
    05-804 Pruszków, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 728-11-81, fax. 0-22 728-11-81
    REGON: 00216796890901
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mopspruszkow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych do wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie, dla osób korzystających z pomocy społecznej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: 1) Zakres usługi to przygotowanie i dostarczenie gorących dwudaniowych posiłków obiadowych osobom korzystającym z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej przez 5 dni w tygodniu - od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni ustawowo wolnych. 2) Zamawiający zapewnia salę konsumpcyjną w postaci wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego w Dziennym Domu Pomocy Społecznej przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie. 3) Posiłki muszą być bezwzględnie świeże i przyrządzane w dniu dostawy. 4) Oferent wykonywał będzie zamówienie na dostawę obiadów do DDPS w godz. 12.30 - 12.45 w ilości uzgadnianej między stronami. 5) Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie ilościowe na wyżywienie do godz.16.00 dnia poprzedzającego dostawę a w pilnych przypadkach w danym dniu. 6) Każdy posiłek obiadowy powinien zawierać: produkty będące źródłem białka zwierzęcego takich jak: mięso, drób, ryby, jaja, ser biały lub nabiał, uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (dodatek owocowo - warzywny np. jarzyny, surówki, sałatki lub owoce), zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dla osób dorosłych. 7) Posiłki muszą być sycące, smaczne, kaloryczne, uwzględniające racje pokarmowe dla osób powyżej 40 r.ż tj.1200 kcal, zdrowe, urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. 8) Obiady przyrządzane będą: trzy razy w tygodniu z porcją mięsa, raz w tygodniu z rybą oraz jeden raz jako posiłek bezmięsny. 9) Gotowe posiłki porcjowane dla każdej osoby składać się będą z dwóch dań po obróbce termicznej w ilości wagowej ustalonej (dopuszczalne jest odstępstwo od powyższej wagi w granicach ? 5%): a. napoju/kompotu - 250ml b. zupy w ilości 400ml c. drugiego dania składającego się z porcji mięsa: (Mięso b/k - 130g lub Mięso mielone - 130g lub Mięso z /k - 150g lub Ryby - 130g), Ziemniaków do drugiego dania - 220g (lub Kaszy/makaronu/ryżu -200g) oraz Surówki - 110g lub Posiłku bezmięsnego (np.pyzy, kluski, naleśniki, kopytka, pierogi- 300g) 10) Wykonawca zabezpiecza, aby wszystkie posiłki były w jednorazowych, izotermicznych, zakrytych, atestowanych naczyniach do transportu żywności i do spożywania posiłków bezpośrednio z tych naczyń. Zamawiający nie dopuszcza porcjowania posiłków w Dziennym Domu Pomocy Społecznej. 11) Wykonawca dostarcza każdorazowo atestowane sztućce jednorazowego użytku dla każdej osoby która otrzyma posiłek w danym dniu. 12) Posiłki obiadowe powinny być dostarczone w temperaturze nie mniejszej niż 65°C i nadawać się bezpośrednio do spożycia bez konieczności podgrzewania. 13) Wykonawca zapewnia transport dopuszczony do przewozu posiłków, odpowiednie kosze do przewozu posiłków oraz pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, które będzie zabierał każdego dnia w godzinach 14°° - 15°° z DDPS. 14) W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 15) Zamawiający zapewnia obsługę w zakresie wydawania gotowych, porcjowanych obiadów podopiecznym. 16) W dniach związanych ze Świętami Wielkanocnymi i Bożym Narodzeniem zamiast obiadu Wykonawca przygotuje i wyda w czasie ustalonym indywidualnie z Zamawiającym , tradycyjny posiłek świąteczny o uroczystym charakterze. 17) Dostawca zobowiązany jest do dostarczania jadłospisu dekadowego i przedstawi Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem kolejnego jadłospisu. Posiłki powinny być urozmaicone i tak przygotowywane aby nie powtarzały się w ciągu dekady. W przypadku zmiany jadłospisu z przyczyn niezależnych od Dostawcy powiadomi on Zamawiającego najpóźniej w tym samym dniu w godzinach porannych. 18) Zamawiający zastrzega sobie prawo weryfikacji jadłospisu oraz przeprowadzenia kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. ISTOTNE WARUNKI ZAMÓWIENIA: 1) Wielkość zamówienia w okresie trwania umowy Zamawiający szacuje na 30.240 posiłków obiadowych z ewentualnym zwiększeniem lub zmniejszeniem wielkości zamówienia o 15%. 2) Przewidywana średnia dzienna ilość obiadów to 120. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych posiłków. 3) Ilość wydawanych posiłków może ulec zmianie w zależności od faktycznej liczby potrzebujących i będą one uzgadniane między stronami. 4) Wartość zrealizowanej umowy będzie wynikała z iloczynu ceny za jeden posiłek obiadowy wraz z jednorazowym naczyniem w którym będzie się znajdować oraz kompletem sztućców jednorazowego użytku do jednego posiłku i faktycznej liczby wydanych obiadów. 5) W związku z niemożnością dokładnego określenia wielkości zamówienia Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianych posiłków. W takim przypadku Wykonawcy będzie przysługiwać tylko wynagrodzenie wynikające ze zrealizowanych usług i nie będzie on zgłaszać roszczeń co do realizacji pozostałej części zamówienia a ewentualne zwiększenie lub zmniejszenie wielkości zamówienia nie będzie skutkowało odpowiedzialnością Zamawiającego. 6) Rozliczenie za obiady następować będzie w okresach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilości rzeczywiście dostarczonych obiadów. 7) Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mopspruszkow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach