Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych do wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie, dla osób korzystających z pomocy społecznej

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-804 Pruszków, ul. Helenowska 3A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-22 728-11-81 , fax. 0-22 728-11-81
  • Data zamieszczenia: 2011-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Helenowska 3A 3A
    05-804 Pruszków, woj. mazowieckie
    tel. 0-22 728-11-81, fax. 0-22 728-11-81
    REGON: 00216796890901
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.pruszkow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczanie posiłków obiadowych do wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie, dla osób korzystających z pomocy społecznej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wykonawca zobowiązuje się do przyrządzania i dostarczania posiłków obiadowych osobom korzystającym z pomocy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej. Oferent wykonywał będzie zamówienie w dni robocze od poniedziałku do piątku z dostawą obiadów o godz. 12.30 w ilości uzgadnianej między stronami - nie mniejszej niż 100 posiłków dziennie i nie większej niż 130 posiłków dziennie. Średnia ilość obiadów w skali miesiąca 113. Średnia ilość obiadów dla jednej osoby w skali miesiąca 20. Ilość obiadów w poszczególne dni miesiąca jest zróżnicowana: część osób korzysta z obiadów przez cały miesiąc, niektóre osoby korzystają z obiadów przez część miesiąca. Zamawiający zapewnia salę konsumpcyjną w postaci wyznaczonego pomieszczenia usytuowanego w Dziennym Domu Pomocy Społecznej przy ul. Księcia Józefa 1 w Pruszkowie. Oferent zobowiązany jest do dostarczania jadłospisu dekadowego. Posiłki powinny być urozmaicone aby nie powtarzały się w ciągu dekady i będą przygotowywane w dniu ich dostawy. Obiady przyrządzane będą: trzy razy w tygodniu z porcją mięsa, raz w tygodniu z rybą oraz jeden raz jako posiłek bezmięsny. Każdy posiłek obiadowy powinien zawierać: produkty będące źródłem białka zwierzęcego takich jak: mięso, drób, ryby, jaja, ser biały lub nabiał, dodatek owocowo - warzywny np. jarzyny, surówki, sałatki lub owoce, zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia dla osób dorosłych. Gotowe posiłki porcjowane dla każdej osoby składać się będą z zupy, drugiego dania oraz napoju w ilości wagowej ustalonej. Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie ilościowe na wyżywienie do godz.16.00 dnia poprzedzającego dostawę. Wykonawca zabezpiecza dostarczenie posiłków w jednorazowych, izotermicznych, zakrytych, atestowanych naczyniach do transportu żywności i do spożywania posiłków bezpośrednio z tych naczyń. Zamawiający nie dopuszcza porcjowania posiłków w miejscu ich dostarczenia. Wykonawca dostarcza każdorazowo sztućce jednorazowego użytku dla każdej osoby która otrzyma posiłek w danym dniu. Posiłki obiadowe powinny być dostarczone w temperaturze nie mniejszej niż 65°C i nadawać się bezpośrednio do spożycia bez konieczności podgrzewania. Wykonawca zapewnia transport, odpowiednie kosze do przewozu posiłków oraz pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, które będzie zabierał każdego dnia w godzinach 14°° - 15°° . Zamawiający zapewnia obsługę w zakresie wydawania gotowych, porcjowanych obiadów podopiecznym. Wykonawca zobowiązany będzie świadczyć przedmiotową usługę zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Rozliczenie za obiady następować będzie w okresach miesięcznych. Podstawą zapłaty za wydane obiady będzie faktura wystawiona przez Wykonawcę, określająca ilości rzeczywiście dostarczonych obiadów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 18 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mops.pruszkow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach