Przetargi.pl
przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów objętych pomocą GOPS dla szkół prowadzonych przez Gminę Pruchnik w roku szkolnym 2010/2011 oraz 2011/2012

Gmina Pruchnik ogłasza przetarg

  • Adres: 37-560 Pruchnik, ul. Rynek 1/1
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 6236113 , fax. 16 6236130
  • Data zamieszczenia: 2010-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Pruchnik
    ul. Rynek 1/1 1/1
    37-560 Pruchnik, woj. podkarpackie
    tel. 16 6236113, fax. 16 6236130
    REGON: 00054635400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pruchnik.bip.info.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów objętych pomocą GOPS dla szkół prowadzonych przez Gminę Pruchnik w roku szkolnym 2010/2011 oraz 2011/2012
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie ciepłych jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w ramach prowadzonego dożywiania uczniów objętych pomocą GOPS dla szkół prowadzonych przez Gminę Pruchnik w roku szkolnym 2010/2011 oraz 2011/2012 w tym 1 -posiłki wydawane na miejscu - Gimnazjum Pruchnik , ilość posiłków 73 2 -posiłki dowożone : Km 4*, Szkoła Podstawowa nr 2 w Pruchniku ,ilość posiłków 25 Km 7*, Szkoła Podstawowa w Kramarzówe ,ilość posiłków 65 Km 7*, Szkoła Podstawowa w Jodłówce ,ilość posiłków 47 Km 7*, Szkoła Podstawowa w Świebodnej ,ilość posiłków 20 Km 4*, Zespół Szkół w Rozborzu Długim ,ilość posiłków 38 Km 6*, Szkoła Podstawowa w Rzeplinie ,ilość posiłków 6 Km 5*, Szkoła Podstawowa w Hawłowiach ,ilość posiłków 8 * - ilość km liczona jest ze stołówki Gimnazjum Publicznego w Pruchniku *- posiłki wydawane będą tylko w dni nauki szkolnej z wyłączeniem dni wolnych , ferii *- ilość dni nauki szkolnej 366 3- W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1/ przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych jednodaniowych posiłków w postaci zup lub innych dań zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla dzieci i młodzieży; przygotowywania posiłków o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 550kcal. i gramaturze: a/ zupy - nie mniej niż 450ml, b/ II dania - mięso 100g,ziemniaki, ryz, kasza 200g,surówka 100g ;, c/ dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę z wyłączeniem skrzydełek, a podawane mięso nie powinno być tłuste i przerośnięte; posiłki inne niż zupa dostarczane będą nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu; do zup dodatkowo dostarczane będzie pieczywo, wkładka w postaci wędliny, która powinna być przeznaczona do spożycia przez dzieci lub mięsa bez kości, nie powinno być tłuste i przerośnięte - zupa z wkładką mięsną lub wędliną dostarczana będzie nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu, do posiłków dostarczane będą surówki lub owoce; Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych -10 dni ; stosowania się do zapisów złożonego Kierownikowi GOPS jadłospisu uwzględniającego 10 -dniowe menu , w terminie nie krótszym niż 5 dni przed upływem 10-dniowego okresu, Kierownik GOPS może zgłaszać w imieniu wszystkich szkół propozycje zmiany w zaproponowanym menu a Wykonawca obowiązany jest te propozycje uwzględnić; dostarczania posiłków w pojemnikach utrzymujących ich właściwą temperaturę i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu; przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych; dostarczania i wydania posiłków codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej począwszy od dnia 02 września 2010 r. do dnia 21 czerwca 2012 r. w czasie trwania najdłuższej przerwy tj między godz. 10:00 a 11:00; uzgodnienia z Dyrektorami poszczególnych szkół godziny dostawy do każdej ze szkół oraz zasad poruszania się samochodem na terenie szkoły; wykonywania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia; ponoszenia kosztów załadunku, transportu , opakowania oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez Dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowywaniu posiłków zmniejszane ilości, które zgłoszone zostaną przez Dyrektorów lub upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym dostawę do godziny 15.00. 5. Posiłki będą przygotowane w pomieszczeniach kuchennych w budynku Gimnazjum w Pruchniku, które wyposażone są w podstawowe urządzenia i sprzęt niezbędny do przygotowania i wydawania posiłków z urządzeniami chłodniczymi . Pomieszczenia w Budynku Gimnazjum zostaną użyczone nieodpłatnie , natomiast zobowiązuje się najemcę do przygotowywania posiłków dla pozostałej młodzieży szkolnej (chętnych) za odpłatnością po kwotach wyłonionych w wyniku postępowania przetargowego. Pomieszczenia kuchenne i wyposażenie zostanie przekazane wykonawcy protokołem zdawczo odbiorczym. Wykonawca będzie ponosił wszelką odpowiedzialność za użyczony majątek Zamawiającego Wykonawca będzie pokrywał koszty zużycia gazu, energii elektrycznej zimnej i ciepłej wody, zgodnie ze wskazaniem liczników, oraz koszty wywozu nieczystości stałych. Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno - sanitarnych 6. Wykonawca zapewnia odbiór resztek nie zjedzonych posiłków i zużytych opakowań jednorazowych w szkołach gdzie będą dowożone i wydawane posiłki. 7.Przedmiot umowy realizowany jest przez Gminę w ramach programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania 8. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wykorzystywania pomieszczeń kuchennych do celów innych niż dotyczących zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pruchnik.bip.info.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach