Przetargi.pl
Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2018 roku

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach ogłasza przetarg

  • Adres: 12-114 Rozogi, Wojciecha Kętrzyńskiego
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 722 69 32 , fax. 89 722 66 22
  • Data zamieszczenia: 2017-12-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Rozogach
    Wojciecha Kętrzyńskiego 22
    12-114 Rozogi, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 722 69 32, fax. 89 722 66 22
    REGON: 55044338400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http//:rozogi-ug.bip-wm.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowiezienie i wydawanie posiłków w Środowiskowym Domu Samopomocy w Orzeszkach w 2018 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są usługi przygotowania, dowiezienia i wydawania posiłków podopiecznym Środowiskowego Domu Samopomocy w Orzeszkach w okresie od 02.01.2018 r. do 31.12.2018r. z wyłączeniem dni wolnych wynikających z organizacji pracy ŚDS. 2. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie około 10.800 posiłków (z tego: 4.230 II dań oraz 6.570 zup ). Dzienna liczba posiłków ok.45 sztuk x 240 dni żywieniowych). UWAGA: Liczba osób korzystających z posiłków może ulec zmianie w przypadku wystąpienia w trakcie realizacji zamówienia dni wolnych, a także w przypadkach absencji chorobowej podopiecznych ŚDS lub innych zdarzeń losowych. Liczba posiłków może ulec zmianie również w sytuacji zwiększenia liczby podopiecznych. 3.Posiłki powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego na przemian w następujący sposób: a) trzy razy w tygodniu zupa (poniedziałek, środa, piątek) b) dwa razy w tygodniu drugie danie (wtorek, czwartek) 4. Przez jeden posiłek dla podopiecznych ŚDS Zamawiający rozumie: a) zupę (bez wkładki mięsnej) ugotowaną na mięsie w ilości 400 - 450 ml +2 kromki chleba (np. jarzynową, buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub jogurtem naturalnym, lub grochowa z połówek grochu, zacierkowa, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik), b) drugie danie składające się z: - mięsa lub ryby o gramaturze 150 g. np. gulaszu, potrawki z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piesi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie; - dodatków do mięsa w postaci ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g. - dodatków w postaci surówki o gramaturze 50 g. - kompotu 200 ml.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełni warunek gdy posiada: a) decyzję o zatwierdzeniu zakładu wydaną przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub zaświadczenie, że w/w decyzja jest aktualna, tj.: wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, b) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydane przez właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego– wydane (wystawione) nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, lub zaświadczenie, że w/w zaświadczenie jest aktualne, tj.: wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert , c) decyzję właściwego terenowego inspektora sanitarnego zatwierdzającego działalność cateringową w zakresie dowożenia i dystrybucji posiłków obiadowych w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych odpowiednim pojazdem.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Wykaz wykonanych usług - Oświadczenie według wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ wraz z załączeniem dowodów określających czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, 2) Zaakceptowany podpisem wzór umowy stanowiący załącznik nr 6 do SIWZ 3) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach