Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 96-320 Mszczonów, ul. Grójecka 45
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 46 857 12 73 , fax. 46 857 27 82
- Data zamieszczenia: 2015-12-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Grójecka 45 45
96-320 Mszczonów, woj. mazowieckie
tel. 46 857 12 73, fax. 46 857 27 82
REGON: 00053058300028 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mops.mszczonow.pl oraz www.mops.mszczonow.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZENIE, WYDANIE ORAZ DOWÓZ ŚWIEŻYCH, GORĄCYCH POSIŁKÓW - OBIADÓW JEDNODANIOWYCH - DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ ORAZ INNYCH OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W MSZCZONOWIE Z TERENU GMINY MSZCZONÓW - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZENIE, WYDANIE ORAZ DOWÓZ ŚWIEŻYCH, GORĄCYCH POSIŁKÓW - OBIADÓW JEDNODANIOWYCH - DLA DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ uczęszczającej do sześciu szkół: 1.Szkoła Podstawowa we Mszczonowie, 2.Szkoła Podstawowa w Piekarach, 3.Szkoła Podstawowa w Osuchowie, 4.Szkoła Podstawowa w Bobrowcach, 5.Szkoła Podstawowa w Lutkówce. 6.Szkoła Podstawowa we Wręczy, ORAZ INNYCH OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W MSZCZONOWIE Z TERENU GMINY MSZCZONÓW, zgodnie z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 14 marca 1985 r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (tj. Dz. U. z 2015 r. poz. 1412 z późn. zm.). Dostawa gotowych, gorących obiadów do szkół odbywać się będzie na koszt Wykonawcy zamówienia. Posiłki będą podawane w naczyniach jednorazowego użytku, ze sztućcami i kubkami jednorazowego użytku. Posiłki będą wydawane raz dziennie według potrzeb poszczególnych szkół, cyklicznie, od 4 stycznia 2016r. do 31 grudnia 2016r. (z pominięciem dni wolnych od nauki), w dniach od poniedziałku do piątku. Planuje się wydawanie około 3 400 posiłków miesięcznie. Wykonawca przygotowywać będzie posiłek o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 500 kcal. Zamawiający wymaga 2 razy w tygodniu (wtorek i czwartek) posiłek w postaci zupy przygotowywanej na wywarze mięsno-warzywnym z wkładką mięsną i z pieczywem oraz 3 razy w tygodniu drugie danie. Skład drugiego dania wraz z ziemniakami (zamiennie z ryżem, kaszą lub z makaronem), surówką i kompotem; - poniedziałek i środa obiad ze sztuką mięsa (10 dag mięsa po obróbce termicznej), - piątek obiad z rybą (10 dag ryby po obróbce termicznej) lub pierogi (20 dag) lub kluski śląskie (20 dag) lub naleśniki z serem (20 dag). Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml z wkładką w postaci mięsa (10 dag po obróbce termicznej) plus 2 kromki chleba lub bułka, drugie danie ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż lub inne) 20 dag (po obróbce termicznej), mięso 10 dag (po obróbce termicznej), surówka 15 dag. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania. Każdy posiłek musi posiadać wymaganą przepisami normę kaloryczności i musi być sporządzony zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Posiłki powinny być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. Posiłki muszą być podawane na talerzach jednorazowego użytku ze sztućcami jednorazowego użytku i w kubkach jednorazowego użytku. Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostarczanych posiłków. O czystość termosów oraz naczyń zadba Wykonawca posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca ma obowiązek odbioru tego samego dnia z poszczególnych szkół nieskonsumowanych pozostałości po posiłkach. Wykonawca zobowiązany jest do wskazania miejsca, w którym przygotowywane są posiłki. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami wyżej wymienionych Szkół i Kierownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Mszczonowie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mops.mszczonow.pl oraz www.mops.mszczonow.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Wykonanie usług cateringowych podczas imprez okolicznościowych w podziale na pakiety
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług cateringowych
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne przygotowywanie i dostawa posiłków do placówek oświatowych Gminy Wiązowna w roku szkolnym 2016-2017
Dodano: 2016-07-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-07-01 - Usługa przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków pacjentom Instytutu Kardiologii w klinikach zlokalizowanych w obiekcie przy ul. Spartańskiej 1. (znak sprawy: ZP 037/2016)
Dodano: 2016-06-17 - Usługa cateringowa - zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Publicznego Przedszkola w Studzieńcu w okresie od 17.08.2016r. do 30.06.2017r.
Dodano: 2016-06-16 - Wytwarzanie i dostawa posiłków dla wychowanków internatu Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej w Radomiu
Dodano: 2016-06-14 - Przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków podczas półkolonii letnich dla dzieci z rodzin objętych pomocą Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Pułtusku
Dodano: 2016-06-08 - Usługi cateringu dla Akademii Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie
Dodano: 2016-05-24 - Całodzienne żywienie pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego przy ul. Szubińskiej 4 w Warszawie, wchodzącego w skład Stołecznego Centrum Opiekuńczo-Leczniczego Sp. z o.o. przy ul. Mehoffera 72/74 w Warszawie.
Dodano: 2016-05-10