Przetargi.pl
Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wielkanocnych dla 1550 osób, podczas uroczystych spotkań okolicznościowych organizowanych na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy

Miasto Stołeczne Warszawa - Dzielnica Bielany ogłasza przetarg

  • Adres: 01-882 Warszawa, S. Żeromskiego 29
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 224434817
  • Data zamieszczenia: 2024-02-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miasto Stołeczne Warszawa - Dzielnica Bielany
    S. Żeromskiego 29
    01-882 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 224434817
    REGON: 01525964000041
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.um.warszawa.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wielkanocnych dla 1550 osób, podczas uroczystych spotkań okolicznościowych organizowanych na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W ramach przedmiotu zamówienia Wykonawca zapewni:1. Przygotowanie, dostarczenie i podanie posiłku dla 1550 osób, składającego się z niżej przedstawionych produktów: 1) Żurek (zupa na bazie mięsnego wywaru zagęszczanego zakwasem chlebowym) z jajkiem (300 ml + 1 szt./os.),2) Schab po warszawsku (kieszonki schabu nadziewane pastą jajeczno-chrzanową, całość zatopiona w galarecie, podany na półmisku) - (150 g./os.),3) Jajka faszerowane pieczarkami (połowa jajka ugotowanego na twardo z farszem składającym się z żółtek, pieczarek, majonezu, ziół np. koperek, pietruszka) - 0,5 szt. /os. ( ok. 60 g./os.),4) Kiełbasa biała (mięso wieprzowe z szynki min. 90 %) na ciepło (100 g./os.),5) Roladki ze schabu nadziewane boczkiem i ogórkiem kiszonym podane na ciepło w sosie koperkowym (porcja schabu wieprzowego (ok. 100 g.), musztarda, 2 plastry boczku, ogórek kiszony (ok. 30-40 g.), sos- śmietana, bulion warzywny, świeży koperek, masło, sok z cytryny, przyprawy) – (150 g./os.),6) Sałatka jarzynowa (ziemniaki, marchewka, pietruszka, jajka, ogórki kiszone, cebula, jabłko, zielony groszek, majonez) - (100 g./os.),7) Sałatka ziemniaczana (ziemniaki, seler naciowy, ogórek kwaszony, majonez, przyprawy) – (100 g./os.),8) Półmisek serów (ser wędzony, ser camembert, ser mimolette, ser koryciński, ser bursztyn, winogrona, owoce egzotyczne Phisalis) i wędlin (pasztet robiony, schab pieczony, karkówka pieczona, polędwica pieczona, ogórek kiszony, żurawina, ćwikła, chrzan) - (różne) (150 g./os),9) Pieczywo mieszane z dodatkami: masło, chrzan, musztarda, ćwikła (bez ograniczeń),10) Jajko na twardo – obrane, pokrojone na cztery części (0,5 szt./os.), 11) Owoce (banany, mandarynki, jabłka) (150 g./os.), 12) Soki owocowe (pomarańczowy, jabłkowy) podane w dzbankach (300 ml./os.),13) Woda mineralna z cytryną podana w dzbankach (500 ml./os.),14) Kawa, herbata (z dodatkami: mleko, cytryna, cukier) (bez ograniczeń), 15) Ciasta domowe x 3 (sernik, baba wielkanocna, makowiec) (3 x 30 g./os.). 2. Wykonawca dostarczy kawę, herbatę (różne rodzaje) oraz dodatki typu cukier, mleko, cytrynę itp. bez ograniczeń ilościowych. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć kawę zaparzoną w termosach bądź zapewni wystarczającą liczbę ekspresów do kawy.3. Wykonawca dostarczy wodę oraz soki owocowe w 1,5 l dzbankach w ilości adekwatnej do ilości osób na spotkaniach.4. Wykonawca zobowiązany będzie do zapewnienia wykwalifikowanej obsługi kelnerskiej w trakcie spotkań w liczbie odpowiedniej do liczby uczestników spotkania, jednak nie mniejszej niż 2 osoby podczas każdego spotkania (stosowny ubiór kelnerów/kelnerek podczas świadczenia usługi) oraz zapewni osoby do obsługi technicznej spotkania (wypakowanie sprzętu, posiłków, napojów, uprzątnięcie miejsc przeznaczonych na wykonanie usługi każdorazowo po jej realizacji w terminie 2 godzin po zakończeniu spotkania). Przez usługę sprzątania Zamawiający rozumie doprowadzenie pomieszczenia, w którym odbyła się usługa cateringowa do pierwotnego stanu. Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadów i śmieci.5. W trakcie trwania cateringu obsługa sprawnie, na bieżąco zbiera zużyte naczynia zarówno bezpośrednio od gości jak i ze stołów, dbając o estetyczny wygląd stołów, uzupełniając wg potrzeb brakujące naczynia oraz potrawy.6. Wykonawca zapewni świadczenie usługi cateringowej na zastawie ceramicznej lub porcelanowej z użyciem sztućców platerowanych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych.7. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia i przygotowania w miejscu realizacji przedmiotu zamówienia: obrusów, kompletnej zastawy stołowej, bemarów, termosów na kawę i herbatę/ekspresów do kawy, sztućców platerowanych, serwetek itp. 8. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanych terminach, miejscach spotkań oraz ilości planowanych osób na dane spotkania nie później niż tydzień przed planowanymi spotkaniami, z założeniem, że jednego dnia może odbyć się więcej niż jedno spotkanie. W przypadku organizacji kilku spotkań jednego dnia, wszystkie odbędą się z zachowaniem odpowiednich odstępów czasowych miedzy spotkaniami.9. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia i przygotowania przedmiotu zamówienia, we wskazanych przez Zamawiającego miejscach (na terenie Dzielnicy Bielany m.st. Warszawy m.st Warszawy), co najmniej na 30 minut przed rozpoczęciem spotkania.10. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tekst jednolity Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) jak również świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych.11. Produkty użyte do przygotowania posiłku i napoje muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego oraz muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia.12. Jaja kurze używane do realizacji przedmiotu zamówienia muszą posiadać minimum numer 2 (chów ściółkowy) klasa A.13. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i wyżywienia zbiorowego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-02-12

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach