Dzienny Dom Pomocy Społecznej z Filią ogłasza przetarg
- Adres: 42-500 Będzin, ul. Armii Ludowej 1
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 267 46 07
- Data zamieszczenia: 2011-10-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dzienny Dom Pomocy Społecznej z Filią
ul. Armii Ludowej 1 1
42-500 Będzin, woj. śląskie
tel. 32 267 46 07
REGON: 27375648500000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla pensjonariuszy Dziennego Domu Pomocy Społecznej wraz z filią w Będzinie. Przez usługę cateringową zamawiający rozumie usługę przygotowania, dostarczenia posiłków. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Usługa cateringowa świadczona będzie w okresie od 1 stycznia 2012 do 31 grudnia 2012(włącznie), w następujący sposób: a) Śniadanie - dostarczenie w godzinach 8.30-9.00 - codziennie od poniedziałku do piątku realizowane wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; b) Obiad - dostarczanie w godzinach od 12.00 do 12.30 - codziennie od poniedziałku do piątku realizowane wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; c) Suchy prowiant - na każdy dzień świąteczny ustawowo wolny od pracy przypadający w ciągu tygodnia oraz na każdy dzień weekendu, wydawany w dzień poprzedzający święto/weekend (piątek), przy wydawaniu gorącego posiłku - wg wykazu produktów określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ. Suchy prowiant winien uwzględniać świadczenie śniadania i obiadu. d) Posiłek świąteczny (Wigilia, Śniadanie wielkanocne) - w dniu określonym przez Zamawiającego, przypadającym przed danym świętem i godzinach uzgodnionych z Zamawiającym z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; e) Imprezy okolicznościowe - w dniu i godzinach uzgodnionych z Zamawiającym z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem wg jadłospisu określonego w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ; 2. Zamawiający nie wyraża zgody na dokonywanie zmian w posiłkach wchodzących w skład danego zestawu. Wykonawca będzie realizował usługę zgodnie z kolejnością zestawów określonych w załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ cyklicznie w trakcie realizacji zamówienia; 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania badań sprawdzających kaloryczność i wagi posiłków; 4. Miejsce dostawy cateringu : a) Dzienny Dom Pomocy Społecznej, ul. Armii Ludowej 1 w Będzinie; b) Filia Dziennego Domu Pomocy Społecznej, ul. 35-lecia PRL 7 w Będzinie; 5. Przedmiot zamówienia będzie realizowany dla pensjonariuszy Zamawiającego; 6. Przewidywana liczba posiłków w trakcie realizacji zamówienia - 46 875 (śniadanie 18 900, obiad - 18 750), suchy prowiant 8 475, posiłek świąteczny 150, imprezy okolicznościowe -600. Liczba szacunkowa osób korzystających dziennie z posiłków - 75 Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków podana powyżej jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy(zakłada się dzienne wahania ilości posiłków w granicach +- 10% - 20%), w zależności od ilości osób uprawnionych do otrzymywania posiłków każdego dnia. Informacja o ilości posiłków w danym dniu będzie przekazywana w formie elektronicznej (e-mail) lub telefonicznej przez Zamawiającego Wykonawcy, do godz 11.00 w przeddzień świadczenia usługi; 7. Posiłki muszą być dostarczane we własnych termosach, gwarantujących wymaganą temperaturę posiłków, własnym środkiem transportu. Rozładunek i transport termosów jest obowiązkiem Wykonawcy. 8. Suchy prowiant zostanie zapakowany w torebki atestowane HDPE. 9. Zamawiający wymaga aby dostarczony obiad wchodzący w skład posiłku posiadał temperaturę co najmniej + 60 ° C - +75° C; 10. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną zmianie przez okres obowiązywania umowy (z zastrzeżeniem § 14 pkt 3 umowy w brzmieniu Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany wynagrodzenia brutto (w tym cen jednostkowych), w przypadku zmiany stawek VAT w przepisach dotyczących podatku VAT). 11. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do : a) realizacji zamówienia zgodnie z wymaganiami określonymi w SIWZ b) przygotowania, dowozu posiłków w terminach wskazanych przez Zamawiającego do miejsca wskazanego przez Zamawiającego (punktu wydawania posiłków; c) świadczenie usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, d) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych oraz transportu przedmiotu zamówienia ( m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj.: Dz.U. Nr 136 z 2010 r. poz. 914 ze zm.), e) dostarczenie worków na odpady, f) mycia termosów we własnym zakresie poza punktami wydawania posiłków; g) usuwania z punktów wydawania posiłków odpadów pokonsumpcyjnych; 12. Zamawiający zapewni ze swojej strony: a) naczynia i sztućce na których będzie serwowany posiłek; b) osobę/osoby która/e zabezpieczą sprawne wydawanie posiłków legitymującą/ymi się aktualnymi badaniami lekarskimi, książeczką zdrowia oraz posiadającą/ymi odpowiednia odzież roboczą c) mycie i wyparzanie własnymi środkami myjącymi brudnych naczyń i sztućców. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bedzin.bip.info.pl/
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
Numer postępowania: ZP/24/MGW/2016
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla potrzeb Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
Dodano: 2016-07-22- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie posiłków dla dzieci i uczniów Zespołu Szkolno Przedszkolnego nr 4 w Tychach w roku 2016/2017
Dodano: 2016-06-30 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-23 - Catering - przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów
Dodano: 2016-06-09 - Posiłki dla klientów MOPS w Mysłowicach
Dodano: 2016-06-03 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA PIELGRZYMÓW PRZEBYWAJĄCYCH W MIEŚCIE CHORZÓW W DNIACH 19.07.2016 - 29.07.2016 R., W ZWIĄZKU ZE ŚWIATOWYMI DNIAMI MŁODZIEŻY ZADANIE PODZIELONE NA 2 CZĘŚCI
Dodano: 2016-05-27 - Usługa całodziennego, kompleksowego żywienia pacjentów w formie cateringu dla SPSK nr 6 SUM w Katowicach Górnośląskie Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II (3)
Dodano: 2016-05-20 - świadczenie usług cateringowych podczas kursów specjalizacyjnych dla lekarzy uczestniczących w projekcie pn: Rozwój kształcenia specjalistycznego lekarzy w dziedzinach istotnych z punktu widzenia potrzeb epidemiologiczno-demograficznych kraju
Dodano: 2016-05-19 - ZAPEWNIENIE CATERINGU DLA UCZESTNIKÓW PROGRAMÓW EDUKACYJNYCH WYDZIAŁU ZARZĄDZANIA KRYZYSOWEGO I OCHRONY LUDNOŚCI
Dodano: 2016-05-10 - Zawarcie umów w ramowych na świadczenie usług cateringowych w związku z wydarzeniami, eventami, konferencjami i innymi spotkaniami, realizowanymi przez Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
Dodano: 2016-05-04