Przetargi.pl
Dożywianie uczniów Zespołu Szkół w Krempnej oraz dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Krempnej w roku 2016

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 38-232 Krempna, N/N
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 13 4414101
  • Data zamieszczenia: 2015-11-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    N/N N/N
    38-232 Krempna, woj. podkarpackie
    tel. 13 4414101
    REGON: 00401065600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gops.krempna.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów Zespołu Szkół w Krempnej oraz dzieci uczęszczających do Punktu Przedszkolnego w Krempnej w roku 2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorących posiłków dla uczniów Zespołu Szkół oraz Punktu Przedszkolnego w Krempnej od poniedziałku do piątku w dniach nauki szkolnej, w formie obiadów jednodaniowych: Dożywianie uczniów Zespołu Szkół: Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 04.01.2016 do 31.12.2016 r z uwzględnieniem przerw ( przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba uczniów objętych dożywianiem to ok. 170 dzieci jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to ok 170 obiadów jednodaniowych. 3 razy w tygodniu poniedziałek, wtorek, czwartek drugie danie mięsne, kompot 1 raz w tygodniu piątek drugie danie jarskie, kompot , 1 raz w tygodniu środa pożywna zupa z wkładką, świeże pieczywo,kompot, owoc, Posiłek w postaci drugiego dania ma być posiłkiem mięsnym,rybnym. Do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki, zamiennie mogą być podawane kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić gołąbki z sosem, pierogi z różnym nadzieniem, naleśniki z różnym nadzieniem, kopytka, makaron z sosem lub twarogiem, krokiety, łazanki lub inne, Dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę z wyłączeniem skrzydełek, a podawane mięso w tym również wkładka do zupy nie może być tłusta i przerośnięta. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsna wkładką nie mniej niż 50g podaną ze świeżym pieczywem. Preferowane zupy: żurek z jajkiem, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ryżem, barszcz czerwony z ziemniakami, uszkami lub jajkiem, jarzynowa, krupnik lub inne. Nie dopuszcza się podawania dań barowych typu parówki, hamburgery, zapiekanki,frytki itp. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Wymagana gramatura posiłków: zupa nie mniej niż 400 g ziemniaki, kasza, ryż, makaron nie mniej niż 200 g mięso, ryba nie mniej niż 100 g surówka, warzywa gotowane nie mniej niż 150 g pierogi, naleśniki, krokiety, łazanki, gołąbki nie mniej niż 350 g kompot nie mniej niż 200 ml. W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać się te same posiłki. Dożywianie dzieci w Punkcie Przedszkolnym : Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 04.01.2016 do 31.12.2016 r z uwzględnieniem przerw ( przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne , ferie zimowe itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 18 dzieci jest to ilość szacunkowa i może ulec zmianom. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to ok 18 obiadów jednodaniowych. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-4 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. 3 razy w tygodniu poniedziałek, wtorek, czwartek drugie danie mięsne, kompot 1 raz w tygodniu piątek drugie danie jarskie, kompot , 1 raz w tygodniu środa pożywna zupa z wkładką ,świeże pieczywo ,kompot , owoc, Posiłek w postaci drugiego dania ma być posiłkiem mięsnym,rybnym. Do mięsa podawane powinny być przede wszystkim ziemniaki, zamiennie mogą być podawane kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą stanowić gołąbki z sosem, pierogi z różnym nadzieniem, naleśniki z różnym nadzieniem, kopytka, makaron z sosem lub twarogiem, krokiety, łazanki lub inne, Dania mięsne powinny zawierać sztukę mięsa na osobę z wyłączeniem skrzydełek, a podawane mięso w tym również wkładka do zupy nie może być tłusta i przerośnięta. Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsna wkładką nie mniej niż 50g podaną ze świeżym pieczywem. Preferowane zupy: żurek z jajkiem, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ryżem, barszcz czerwony z ziemniakami, uszkami lub jajkiem, jarzynowa, krupnik lub inne. Nie dopuszcza się podawania dań barowych typu parówki, hamburgery, zapiekanki, frytki itp. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 2-ch tygodni. Wymagana gramatura posiłków: zupa nie mniej niż 400 g ziemniaki, kasza, ryż, makaron nie mniej niż 200 g mięso, ryba nie mniej niż 100 g surówka, warzywa gotowane nie mniej niż 150 g pierogi, naleśniki, krokiety, łazanki, gołąbki nie mniej niż 350 g kompot nie mniej niż 200 ml. W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać te same posiłki. 2. Gramatura posiłku, kaloryczność i wartość odżywcza zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r (Dz. U z 2015 r, poz.1256). Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 3. W przypadku kiedy dzieci korzystające z posiłków szkolnych jadą na wycieczkę, itp. a na wyjeździe nie będzie zapewniony posiłek, wówczas Wykonawca będzie obowiązany zapewnić dzieciom suchy prowiant. Suchy prowiant składać się powinien z kanapki z masłem i wędliną lub serem żółtym, bułki słodkiej, soku owocowego i owocu. Suchy prowiant powinien być dostarczony świeży w dniu wyjazdu dzieci. Szkoła powinna zgłosić takie zapotrzebowanie na 2 dni przed wyjazdem dzieci. 4. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się wydanie łącznie ok. 35 156 posiłków liczba ta w ciągu roku może ulec zmianie 5. Harmonogram dostarczania posiłków zostanie ustalony przez Wykonawcę bezpośrednio z dyrekcją szkoły. 6. Wykonawca w przypadku dostarczania posiłków z zewnątrz może skorzystać z kuchni na bazie, której dokonuje wydawanie posiłków. Ponadto Wykonawca może przygotowywać i wydawać posiłki w kuchni na miejscu. Z Wykonawcą zostanie zawarta odrębna umowa na wynajem pomieszczeń kuchennych wraz z wyposażeniem kuchni. 7. Za korzystanie z pomieszczeń, o których mowa pkt 6 Wykonawca poniesie koszty związane z czynszem. Do ceny czynszu zostanie doliczony podatek VAT zgodnie z przepisami obowiązującymi w dniu wystawienia faktury. Potencjalny Wykonawca będzie zobowiązany do płacenia podatku od nieruchomości od wynajętych pomieszczeń , a także poniesie koszty za energię elektryczną, wodę, korzystanie z kanalizacji. Opłaty za ww czynniki naliczane będą na podstawie wskazań podliczników w oparciu o obowiązujące normy, stawki i taryfy. 8. Wykonawca przygotowuje posiłki gotowane z własnych produktów żywnościowych - posiłki muszą być przygotowane z pełnowartościowych, świeżych, naturalnych produktów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności. Nie dopuszcza się mięsa i przetworów z puszek konserwowych ani mrożonek. 9. Dla potrzeb badań żywności przez SANEPID usługodawca będzie zostawiał codziennie w miejscu sporządzania posiłków próbki wszystkich dostarczonych posiłków. 10. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno-sanitarnych. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2010 r Nr 163, poz. 914 z póź.zm) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. 11. Wykonawca jest zobowiązany do dostarczenia wraz z posiłkami odpowiedniej ilości naczyń i sztućców jednorazowych. 12. Wykonawca uzgodni z Kierownikiem GOPS miejsce, czas, sposób wydania posiłków oraz usunięcia odpadków żywnościowych. 13. Zamawiający zapłaci Wykonawcy za ilość faktycznie wydanych posiłków. Wykonawca powinien ująć w cenie ryzyko związane z nieobecnością w szkole szacowanej przewidzianej ilości uczniów. 14. Dyrektor Zespołu Szkół w Krempnej lub osoby przez niego upoważnione będą zobowiązane do bieżącego informowania Wykonawcy o ilości dożywianych uczniów w danym dniu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie Wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gops.krempna.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach