Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie ogłasza przetarg
- Adres: 76-100 Sławno, ul. M. C . Skłodowskiej 9
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 59 810 66 55 , fax. 59 810 66 55
- Data zamieszczenia: 2014-11-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sławnie
ul. M. C . Skłodowskiej 9 9
76-100 Sławno, woj. zachodniopomorskie
tel. 59 810 66 55, fax. 59 810 66 55
REGON: 83919942550000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów z terenu Gminy Sławno w okresie od dnia 07 stycznia 2015 roku do dnia 25 czerwca 2015 roku i od dnia 01 września 2015 roku do dnia 22 grudnia 2015 roku. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania gorących posiłków (obiadów) do szkół na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 07 stycznia 2015 roku do dnia 25 czerwca 2015 roku i od dnia 01 września 2015 roku do dnia 22 grudnia 2015 roku w dniach nauki szkolnej w godzinach od 11.00 do 12.30 w ilości dziennej: a) Szkoła Podstawowa w Bobrowicach - ok. 30 posiłków; przygotowanych do wydania w pojemnikach jednorazowych lub naczyniach należących do Wykonawcy; b) Szkoła Podstawowa w Sławsku - ok 50 posiłków; c) Szkoła Podstawowa w Warszkowie - ok 24 posiłków; d) Szkoła Podstawowa we Wrześnicy -ok. 10 posiłków; e) Szkoła Podstawowa w Żukowie -ok. 35 posiłków; f) Gimnazjum w Sławsku - ok. 40 posiłków; g) Gimnazjum we Wrześnicy - ok. 11 posiłków; w pkt b-g wydawanych w termosach ze stali nierdzewnej będących własnością Wykonawcy. 2. Ilość dostarczanych porcji to ok. 200 w każdy dzień nauki szkolnej, 3. Ilość dni nauki szkolnej wynosi maksymalnie 186 dni. 4. Szacunkowa ilość wydanych porcji w trakcie trwania zamówienia wynosi max. 37200 posiłków. Ilość posiłków może ulec zmianie w przypadku ustalenia przez dyrektorów szkół dodatkowych dni wolnych od zajęć. 5. Przewiduje się możliwość zmniejszenia ilości posiłków do 30 %. Okoliczność taka nie może być powodem wypowiedzenia umowy. 6. W przypadku nieobecności uprawnionego do posiłku ucznia Wykonawca nie obciąży Zleceniodawcy kosztami posiłku przysługującego temu uczniowi pod warunkiem zgłoszenia nieobecności ucznia przez rodziców lub opiekunów dziecka nie później niż w dniu poprzedzającym dzień wydania posiłku. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do zbiorowego żywienia dzieci ze szkół podstawowych i gimnazjalnych. Pod pojęciem zbiorowego żywienia dla potrzeb niniejszego zamówienia rozumie się zapewnienie określonej grupie osób posiłków obiadowych w formie żywienia pozadomowego. 8. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość posiłku, temperaturę w chwili podania oraz jego walory smakowe i estetyczne. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzanie posiłków zgodnie z jadłospisem, który musi być przedłożony przez Wykonawcę Zamawiającemu w każdy piątek tygodnia i obejmować menu na kolejny tydzień. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu, który jest niezgodny ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia. 11. Dyrektorzy szkół, sprawdzają zgodność podanego posiłku z dostarczonym przez Wykonawcę jadłospisem. 12. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów jednodaniowych wydawanych w systemie: a) 2 razy w tygodniu danie mięsne składające się z: mięsa - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g., surówka lub jarzyny gotowane - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.); b) 2 razy w tygodniu zupa - 400 ml z wkładką mięsną - 50 g. i pieczywem - 100 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.); c) 1 raz w tygodniu (piątek) danie bezmięsne: naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, pyzy, kluski, itp. - 300 g., sok w kartoniku - 200 ml., owoc (jabłko, banan, pomarańcza, itp.) d) konieczne jest aby dwa razy w miesiącu w menu została uwzględniona ryba - 80 g., ziemniaki lub kasza lub ryż - 200 g, surówka lub jarzyny gotowane - 100 g. 13. Posiłki muszą być wykonane z produktów świeżych, wyklucza się mięso i przetwory z puszek. 14. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 15. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 16. Zamawiający zobowiązany jest do porcjowania, wydawania posiłków oraz utrzymania należytego porządku i czystości pomieszczeń, urządzeń i sprzętu, zgodnie z wymogami odpowiednich służb. 17. Płatnikiem faktur VAT za świadczone usługi w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków będzie Zamawiający. 18. Korzystać z posiłków będą mogli również uczniowie, za których zapłaty dokonywać będą ich rodzice. 19. Zamawiający dopuszcza możliwość wydawania posiłków po cenie ustalonej przez Wykonawcę pracownikom szkół na terenie Gminy Sławno oraz osobom trzecim. 20. Wykonawca zapewni w dniu dostarczenia posiłków, z miejsca do którego dostarczono posiłek, odbiór pokonsumpcyjnych odpadków, przy czym odbiór ten nastąpi do godziny 14.00. 21. Wykonawca zobowiązuje się do pobierania i przechowywania próbek kontrolnych posiłków, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 22. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania do poszczególnych szkół posiłków własnym transportem przystosowanym i dopuszczonym przez właściwego państwowego inspektora sanitarnego do przewozu żywności (posiłków). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555240009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ilość wykonanych usług
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://gops.slawno.ibip.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Resko w latach 2016-2020
Dodano: 2016-07-27 - Dożywianie dzieci w Zespole Szkół w Ińsku
Dodano: 2016-07-20 - Przygotowanie, dostawa własnym transportem, w termoizolacyjnych pojemnikach lub termosach i wydawanie 287 obiadów dwudaniowych dziennie dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice w dniach nauki w roku szkolnym 2016/2017 i 2017/2018.
Dodano: 2016-05-19 - Dożywianie uczniów szkół podstawowych i gimnazjów na terenie Gminy Sławno w okresie od dnia 04 stycznia 2016 roku do dnia 24 czerwca 2016 roku i od dnia 01 września 2016 roku do dnia 22 grudnia 2016 roku.
Dodano: 2015-11-17 - Wytwarzanie, dostawę i wydawanie uprawnionym uczniom dwudaniowego posiłku w 7 szkołach na terenie miasta i gminy Choszczno w 2016 r. Znak PN-1-DSZ-2015
Dodano: 2015-11-05 - Dostawy posiłków dla uczestników projektu POKL 9.1.2
Dodano: 2014-09-04 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w roku 2014
Dodano: 2014-07-03 - Przygotowanie, dostawa i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów w placówkach szkolnych z terenu miasta i gminy Gryfice - Gimnazjum Nr 1, Gimnazjum Nr 2, Szkoły Podstawowej Nr 3, Szkoły Podstawowej Nr 4, Szkoły Podstawowej w Trzygłowie, Szkoły Podstawowej w Górzycy, Szkoły Podstawowej w Prusinowie
Dodano: 2014-05-13 - Dzierżawa systemu do druku masowego.
Dodano: 2014-03-05 - Dostawy posiłków dla uczestników projektu POKL 9.1.2
Dodano: 2014-02-21