Przetargi.pl
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Unisław: - Zespół Szkół w Unisławiu ( szkoła podstawowa i gimnazjum) - Szkoła Filialna w Brukach Unisławskich - Szkoła Podstawowa w Grzybnie - Szkoła Podstawowa w Kokocku

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 86-260 Unisław, ul. Parkowa 22
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 68 68 732 , fax. 56 68 68 732
  • Data zamieszczenia: 2011-12-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Parkowa 22 22
    86-260 Unisław, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 68 68 732, fax. 56 68 68 732
    REGON: 00054704600029
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Unisław: - Zespół Szkół w Unisławiu ( szkoła podstawowa i gimnazjum) - Szkoła Filialna w Brukach Unisławskich - Szkoła Podstawowa w Grzybnie - Szkoła Podstawowa w Kokocku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Unisław: - Zespół Szkół w Unisławiu ( szkoła podstawowa i gimnazjum) - Szkoła Filialna w Brukach Unisławskich - Szkoła Podstawowa w Grzybnie - Szkoła Podstawowa w Kokocku polegające na przygotowaniu , dostarczeniu i wydaniu 25.380 jednodaniowych , gorących posiłków z możliwością zmniejszenia posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków. Liczba dzieci może być weryfikowana z 1 dniowym wyprzedzeniem. Posiłki będą dostarczane w naczyniach jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi lub w naczyniach i ze sztućcami wielokrotnego użytku ( o dostarczenie tego rodzaju naczyń i sztućców i ich czystość zadba wykonawca. Naczynia i sztućce musza posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012r. z uwzględnieniem przerw w nauce (np. ferii, dni świątecznych oraz wakacji) Dzienna ilość posiłków - 141 : . - Zespół Szkół w Unisławiu ( szkoła podstawowa i gimnazjum) - 76 - Szkoła Filialna w Brukach Unisławskich - 26 - Szkoła Podstawowa w Grzybnie - 10 - Szkoła Podstawowa w Kokocku - 29 Posiłki będą dostarczane na przemian: zupa z wkładką i drugie danie z surówką. Drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety. Wykonawca przygotowywać będzie posiłki o kaloryczności każdego nie mniejszej niż 450 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających kaloryczność i jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę. Jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml i powinna zawierać wkładkę w postaci 40 g mięsa lub kiełbasy plus 3 kromki chleba, drugie danie ziemniaki lub zamiennik (makaron, ryż, kasza) 200g, mięso 100g, surówka 100 g Drugie danie stanowić mogą : pierogi, naleśniki z serem, kopytka, makaron z sosem, krokiety- 200g. Zamawiający nie dopuszcza ażeby w ciągu (10 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego posiłku. Dopuszcza się możliwość podania 1 raz w tygodniu dania jarskiego . Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis do wiadomości dyrektorów szkół oraz do ośrodka pomocy społecznej. Posiłki muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zadba o czystość termosów , w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Wykonawca jest zobowiązany do przechowywania próbek posiłków do celów sanitarno- epidemiologicznych zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca jest zobowiązany do wydawania posiłków uprawnionym uczniom. Po spożyciu posiłków , wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku, lub brudne naczynia wielorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Do zadań wykonawcy należeć będzie również utrzymanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach. Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z dyrektorami w/w szkół.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.unislaw.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach