Przetargi.pl
dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 14 w Bytomiu

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR14 ogłasza przetarg

  • Adres: 41-902 Bytom, PROKOPA 3
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 513082626
  • Data zamieszczenia: 2023-12-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR14
    PROKOPA 3
    41-902 Bytom, woj. śląskie
    tel. 513082626
    REGON: 271068574
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 14 w Bytomiu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówieniaPieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,a) dostarczane pieczywa, w tym pieczywa cukiernicze powinny być wyrośnięte, należycie wypieczone, o właściwym dladanego rodzaju kształcie, nie zgniecione, nie kruszące się, nie przełamane, nie spieczone (rogale, bułki, itp.), o przyjemnymzapachu i specyficznym, apetycznym smaku; skórka powinna mieć odpowiednią barwę, być lśniąca, nie popękana, złączonaz miękiszem, miękisz nie powinien być lepki ani zbyt wilgotny, podzielone na jednakowe kromkidyskwalifikacje: 3) dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; pieczywo zabrudzone,spalone; miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąkii soli; smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwejporowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione,porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości,3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Produkty mleczarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczany nabiał powinien być świeży,o właściwej konsystencji, smaku, wyglądzie, bez uszkodzeń na opakowaniu, z właściwymi oznaczeniami dla trwałościproduktu, dyskwalifikacje: 4) dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony,stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne,zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, 2)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymRóżne artykuły spożywcze1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane produkty spożywcze będąposiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników,bez maltrodeksyny, dyskwalifikacje:dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość,przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny, 2) produkty dostarczanebędą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życiaczłowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzającyprodukt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymiJaja1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane jaja będą całe, bezuszkodzeń, czyste, naświetlane, nie mogą posiadać obcych zapachów, a ich minimalny ciężar to 63-73 gramów, klasy A, 3)wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Owoce, warzywa i podobne produkty1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane warzywa i owoce będą całe,zdrowe, jędrne, o właściwym kolorze i smaku, nieuszkodzone, dobrze wykształcone, oczyszczone z ziemi, wolne odszkodników, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów, ze skróconymi liśćmi i korzeniami, niepożółkłe,niezwiędnięte, w przypadku rodzimych warzyw i owoców, kiszonek i strączkowych suchych typu: groch, fasola -bezpośrednio od producenta,, dyskwalifikacja: 5) dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby,zaparzenie, zgnicie, zwiędniecie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin, 3) wykonawcazachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą wtaki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Mięso i produkty mięsno-wędliniarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane mięso i jego przetworybędą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, bez nastrzyków, o barwie czerwonej o różnym jej natężeniu w zależności odgatunku mięsa, o właściwym smaku i zapachu, kruchości, soczystości, właściwie przygotowane do obróbki: bez kawałkówtłuszczu, podzielone na porcje lub pomielone z zamówionego mięsa, natomiast wędliny zgodnie z opisanymi w tabelicechami, właściwą zawartościa mięsa, jednakowo pokrojone , dyskwalifikacje: 1) dla mięsa: obce posmaki, zapachy,oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ichpozostałości, mięso niepoporcjowane lub nie zmielone,2) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników orazich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, , mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin, wędliny niepoporcjowane itp.,3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Ryby przetworzone i mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane ryby i przetwory rybne będą bez glazury lub z niewielką ich ilością do 5%, szczelnie zabezpieczone odpowiednim opakowaniem, które zapobiega wysychaniu ryb, , dyskwalifikacje: 6) dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Owoce i warzywa mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, ) dostarczane mrożonki będą w opakowaniach 2,5 kg, niezbite w jedną bryłę, bez kruszącego się lodu wewnątrz opakowania, dyskwalifikacja: 7) dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach