Przetargi.pl
Dostawa wyżywienia dla uczniów zajęć edukacyjnych realizowanych w ramach projektu WIEDZA OKNEM NA ŚWIAT

Gmina Tyszowce ogłasza przetarg

  • Adres: 22-630 Tyszowce, ul. 3 Maja 8
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 084 6619315 w. 15 , fax. 084 6619302
  • Data zamieszczenia: 2011-09-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Tyszowce
    ul. 3 Maja 8 8
    22-630 Tyszowce, woj. lubelskie
    tel. 084 6619315 w. 15, fax. 084 6619302
    REGON: 00055156200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lublin.pl/tyszowce
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyżywienia dla uczniów zajęć edukacyjnych realizowanych w ramach projektu WIEDZA OKNEM NA ŚWIAT
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomicznych-cateringowych dla uczniów projektu WIEDZA OKNEM NA ŚWIAT realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki , Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.1. Wyrównywanie szans edukacyjnych i zapewnienie wysokiej jakości usług edukacyjnych świadczonych w systemie oświaty, Poddziałanie 9.1.2 Wyrównywanie szans edukacyjnych uczniów z grup o utrudnionym dostępie do edukacji oraz zmniejszenie różnic w jakości usług edukacyjnych - polegających na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla uczniów: łącznie 17 516 zestawów obiadu jednodaniowego składających się z dania drugiego. Danie główne mięsne, składające się przemiennie z mięsa białego, czerwonego i ryb, lub pierogi, lub gołąbki, lub bigos; - dodatki: ziemniaki lub frytki lub ryż, lub makaron, lub kasza gryczana; - sztuka mięsa bez sosu, lub sztuka mięsa z sosem, lub kotlet schabowy, lub ryba bez panierki, lub ryba z panierką lub gulasz potrawka ; - surówki warzywne , lub warzywa gotowane , lub warzywa konserwowe; - sok owocowy , lub woda mineralna gazowana, lub niegazowana, lub kompot owocowy; - owoce sezonowe w ilości 100 g na osobę lub słodycze. . Posiłki muszą wyglądać estetycznie i być wykonane z naturalnych produktów i metodą tradycyjną. Do przygotowywania tych posiłków nie można używać produktów typu instant oraz produktów mrożonych np. gołąbki , zrazy , klopsy itp. W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do: - samodzielnego przygotowania potraw, - zapewnienia obsługi przez wykwalifikowany i uprawniony do tego typu świadczeń personel, - przygotowania, dowozu i podawania posiłków w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie konsumpcja, - przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, - świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowanych, serwetek papierowych i materiałowych, - estetycznego podawania posiłków, zapakowania na życzenie Zamawiającego - do jednorazowych pojemników nie skonsumowanych potraw, uporządkowania pomieszczeń po zakończeniu konsumpcji. Obiad dla każdego ucznia powinien być podany na ciepło. Miejsca realizacji przedmiotu zamówienia: -Gimnazjum w Tyszowcach- 6380 posiłków -Szkoła Podstawowa w Tyszowcach- 6148 posiłków -Szkoła Podstawowa w Czartowczyku- 1508 posiłków -Szkoła Podstawowa w Kazimierówce- 928 posiłków -Szkoła Podstawowa w Perespie- 928 posiłków -Szkoła Podstawowa w Przewalu-1624 posiłków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lublin.pl/tyszowce
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach