16 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Drawsku Pomorskim, ul. Głowna 1, 78-513 Oleszno ogłasza przetarg
- Adres: 78-513 Oleszno, ul. Główna
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 261474572 , fax. 261474571
- Data zamieszczenia: 2019-10-24
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: 16 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Drawsku Pomorskim, ul. Głowna 1, 78-513 Oleszno
ul. Główna 1
78-513 Oleszno, woj. zachodniopomorskie
tel. 261474572, fax. 261474571
REGON: 32099164900000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Skarb Państwa - 16 Wojskowy Oddział Gospodarczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw gr I, II i owoców gr I realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw gr I, II i owoców gr I realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć niżej wymienionym Odbiorcom towar opisany w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia i na warunkach określonych w umowie, pod wskazane niżej miejsca dostaw: 1. Zadanie I, II, III: 1) Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Główna 1 78-513 Oleszno Telefon do magazynu żywnościowego : 261 474 087 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 474 217 2) Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Czwartaków 4 78-521 Złocieniec Telefon do magazynu żywnościowego : 261 465 165 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 465 540 3) Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Kościuszki 24 78-600 Wałcz Telefon do magazynu żywnościowego : 261 472 085 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 472 080 - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium na przedmiot zamówienia na poszczególne części w kwotach: 1) Zadanie nr I: 6 200,00 zł, 2) Zadanie nr II: 5 000,00 zł, 3) Zadanie nr II: 5 600,00 zł, W przypadku kiedy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie, winien zsumować wartość wadiów i na łączną kwotę wnieść wadium. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu, 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo – kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych, 4) gwarancjach ubezpieczeniowych, 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6 b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016r. poz. 359). 3. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, z jej treści winno wynikać bezwarunkowe, (na pierwsze pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą) zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. 4. Wadium wnoszone w poręczeniach lub gwarancjach bankowych, gwarancjach ubezpieczeniowych, poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w ust. 2 pkt 5 należy dołączyć do oferty w formie oryginału. 5. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przelewem na rachunek bankowy zamawiającego nr 54 1010 1599 0195 7813 9120 2000. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Wniesienie wadium jest skuteczne tylko w przypadku uznania rachunku bankowego zamawiającego należną kwotą wadium. Kwota wadium wnoszonego w formie pieniężnej winna znaleźć się na rachunku zamawiającego przed upływem terminu złożenia oferty. 1) potwierdzenie wniesienia wadium należy dołączyć do oferty w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub inną osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. O uznaniu przez Zamawiającego, że wadium w pieniądzu wpłacono w wymaganym terminie, decyduje data wpływu środków na rachunek Zamawiającego (nie później niż data, godzina składania ofert).
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że warunek został spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do prowadzenia działalności zawodowej objęte przedmiotem niniejszego zamówienia, tzn. przedłoży aktualne zezwolenie/ decyzję administracyjną/ zaświadczenie: a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP; b) aktualnej decyzji administracyjnej: właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz.1252 ze zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz ofertowy, formularz cenowy – załącznik do SIWZ; 2) dowód wniesienia wadium, w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w pierwszej połowie 2024 roku
Dodano: 2023-12-23 - Dostawa warzyw i owoców świeżych, przetworzonych oraz mrożonych
Dodano: 2023-12-07 - Dostawa warzyw i owoców świeżych, przetworzonych oraz mrożonych
Dodano: 2021-01-11 - Dostawa warzyw i owoców świeżych, przetworzonych oraz mrożonych
Dodano: 2020-12-03 - Dostawa warzyw i owoców gr I realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego
Dodano: 2020-10-23 - sukcesywne dostawy warzyw, ziemniaków i owoców dla Aresztu Śledczego w Koszalinie
Dodano: 2020-10-13 - sukcesywne dostawy warzyw, ziemniaków i owoców dla Aresztu Śledczego w Koszalinie
Dodano: 2020-06-17 - Dostawa warzyw i owoców świezych
Dodano: 2020-06-17 - Dostawy ziemniaków
Dodano: 2020-02-11 - dostawę ziemiopłodów, warzyw przetworzonych oraz owoców .
Dodano: 2019-10-11