Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach

Dom Pomocy Społecznej w Psarach ogłasza przetarg

  • Adres: 63-405 Sieroszewice, Psary, ul. Kaliska 3
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 7396084, 7396315 , fax. 062 7396084, 7396315
  • Data zamieszczenia: 2015-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Psarach
    Psary, ul. Kaliska 3 3
    63-405 Sieroszewice, woj. wielkopolskie
    tel. 062 7396084, 7396315, fax. 062 7396084, 7396315
    REGON: 00029580500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpspsary.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Psarach w okresie od 02 stycznia 2016 roku do 31 grudnia 2016 roku. Wspólny słownik zamówień - 15000000-8 - Żywność, napoje i produkty pokrewne 2. Zamówienie dotyczy wykonywania następujących dostaw: CZĘŚĆ I: MIĘSO I PRZETWORY WĘDLINIARSKIE CZĘŚĆ II: DRÓB I PRZETWORY DROBIOWE CZĘŚĆ III: PIECZYWO I WYROBY CUKIERNICZE CZEŚĆ IV: RYBY I PRZETWORY RYBNE CZĘŚĆ V: MLEKO CZĘŚĆ VI: JAJA KURZE CZĘŚC VII: ZUPY i SOSY W PROSZKU CZĘŚĆ VIII: MROŻONKI CZĘŚĆ IX: WARZYWA PRZETWORZONE KWASZONE CZĘŚĆ X: NABIAŁ CZĘŚĆ XI: MASŁO CZĘŚĆ XII: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE CZĘŚĆ XIII: TŁUSZCZE ROŚLINNE CZĘŚĆ XIV: OWOCE CYTRUSOWE CZĘŚĆ XV: OWOCE SUSZONE 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z kryteriami i warunkami wykonania zamówienia został określony w Rozdziale II i III siwz. 4. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych wg podziału wymienionego w pkt 2 siwz ( Części I-XV ).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Oferta musi zostać zabezpieczona wadium w wysokości: 6.469,00 złotych (słownie: szcześćtysięcyczterystasześćdziesiątdziewięć00/100złotych) na całość zamówienia, w rozbiciu na poszczególne części zamówienia w wysokości: Część I: Mięsa i przetworów wędliniarskich - 1.569,00 złotych Część II: Drobiu i przetworów drobiowych - 434,00 złotych Część III: Pieczywa i wyrobów cukierniczych - 535,00 złotych Cześć IV: Ryb i przetworów rybnych - 384,00 złotych Część V: Mleka - 911,00 złotych Część VI: Jaj kurzych - 167,00 złotych Część VII: Zup i sosów w proszku - 16,00 złotych Część VIII: Mrożonek - 75,00 złotych Część IX: Warzyw przetworzonych kwaszonych - 32,00 złotych Część X: Nabiału - 897,00 złotych Część XI: Masła - 187,00 złotych Część XII: Artykułów spożywczych - 854,00 złotych Część XIII Tłuszczy roślinnych - 195,00 złotych Część XIV: Owoców cytrusowych - 186,00 złotych Część XV: Owoców suszonych - 27,00 złotych 2. Wadium należy wnieść w terminie do dnia 27 listopada 2015 roku do godz. 14.00 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu, b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 roku o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (j.t. Dz. U. poz. 1804 z 2014 roku ze zmianami). 4.Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego podany w SIWZ O uznaniu wadium wniesionego w pieniądzu na rachunek bankowy Zamawiającego decyduje termin określony w pkt 2. 5. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. 6. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 7. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, pełnomocnictw, listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 Ustawy Pzp, lub informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3 Ustawy Pzp, co powodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. 8. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: a) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; b) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-ostrowski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach