Przetargi.pl
Dostawa odczynników laboratoryjnych

Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nowym Sączu ogłasza przetarg

  • Adres: 33-300 Nowy Sącz, ul. Nawojowska 17A
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 018 4435438 , fax. 018 4435732
  • Data zamieszczenia: 2013-04-22
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Nowym Sączu
    ul. Nawojowska 17A 17A
    33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie
    tel. 018 4435438, fax. 018 4435732
    REGON: 00059887100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa, zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa odczynników laboratoryjnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy odczynników laboratoryjnych do Oddziału Laboratoryjnego PSSE w Nowym Sączu. Wykaz odczynników laboratoryjnych zawierający nazwę, właściwości, parametry techniczne oraz przewidywaną ilość zawarty jest w specyfikacji technicznej stanowiącej załącznik nr 1 do SIWZ Nr PSE-EKAD-AD-281-ZP-1/01/2013. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje 2 części w ilościach i asortymencie szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 do SIWZ. część nr 1 - Odczynniki bakteriologiczne, testy- kod CPV 33696500-0 część nr 2 - Szczepy wzorcowe bakterii- kod CPV 33698100-0 3. Wyroby stanowiące przedmiot zamówienia muszą być dopuszczone do obrotu na terenie całego kraju, zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności muszą odpowiednio posiadać: 1.parametry techniczne zgodnie z podaną specyfikacją ilościową i jakościową, oraz podanymi normami przedmiotowymi ( załącznik Nr 1 do SIWZ- specyfikacja techniczna) 2.udokumentowaną zawartość składników i zanieczyszczeń w postaci świadectwa lub certyfikatu kontroli jakości . 3.gwarancje jakości w okresie ważności. 4.instrukcje stosowania i przepisy przygotowania, które muszą być w języku polskim. 5.etykiety w języku polskim. 6.czytelną datę ważności na opakowaniu. 7.bezpieczne opakowanie. 8.kartę charakterystyki dla substancji niebezpiecznych. 9.certyfikat lub świadectwo kontroli jakości pożywek musi podawać oprócz składników i zanieczyszczeń również informację o przeprowadzonych testach mikrobiologicznych, ich wynikach i interpretacji. 4. Zamawiający dopuszcza realizację przedmiotowego zamówienia przy posłużeniu się podwykonawcami. Zamawiający nie zastrzega, że część lub całość zamówienia nie może być powierzona podwykonawcom. 5. Wykonanie zamówienia przebiegać będzie zgodnie z postanowieniami zawartymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 336965000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie przewiduje wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wsse.krakow.pl/nowysacz
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach