Przetargi.pl
DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN ORAZ DROBIU

21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ ogłasza przetarg

  • Adres: 28-100 Busko-Zdrój, ul. Gen. F. Rzewuskiego 8
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 041 3780919, 3780348 , fax. 041 3780332
  • Data zamieszczenia: 2009-09-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 21 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ
    ul. Gen. F. Rzewuskiego 8 8
    28-100 Busko-Zdrój, woj. świętokrzyskie
    tel. 041 3780919, 3780348, fax. 041 3780332
    REGON: 29052485300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.21wszur.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA MIĘSA, WĘDLIN ORAZ DROBIU
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wielkość zamówienia określaja załączniki nr 1, 2, 3, do SIWZ
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Warunki złożenia Wadium 1.Wadium wnosi się w wysokości odpowiednio na poszczególne części: Pakiet I - Mięso wołowe i wieprzowe -4500,00,00 zł.(słownie: cztery tysiące pięćset zł.) Pakiet II - Mięso drobiowe 2300,00,00 zł.(słownie: dwa tysiące trzysta zł.) Pakiet IV - Wędliny i przetwory mięsne 4800,00 zł. (słownie :cztery tysięcy osiemset złotych ) może być wniesione najpóźniej do dnia 5 października 2009 r. do godz. 10:30, w pieniądzu - przelewem na rachunek bankowy - BPH O Busko Zdrój 68-10600076-0000320001263294; lub: w kasie Zamawiającego w formie: - w poręczeniach bankowych; - w gwarancjach bankowych; - w gwarancjach ubezpieczeniowych; 2. Wadium w pieniądzu uważa się za wniesione z chwilą wpłynięcia na konto bankowe Zamawiającego. 3. Przelew musi posiadać nazwę, w zależności od pakietu, na który lub które, składana jest oferta, przy czym, jeżeli Wykonawca składa oferty na kilka pakietów, wadium musi być wpłacone na każdy pakiet oddzielnie z podaniem nazwy pakietu tj: Pakiet I - Mięso wołowe i wieprzowe - 4500,00,00 zł.(słownie: cztery tysiące pięćset zł.) Pakiet II - Mięso drobiowe - 2300,00,00 zł.(słownie: dwa tysiące trzysta zł.) Pakiet IV -Wędliny i przetwory mięsne - 4800,00 zł. (słownie :cztery tysięcy osiemset złotych ) 4. Zamawiający informuje, iż nie będą przyjmowane wpłaty od Wykonawców, wadium w postaci gotówki do kasy Zamawiającego. 5. Kserokopię dowodu wpłaty(polecenie przelewu) należy dołączyć do oferty. W przypadku wnoszenia wadium w pozostałych dopuszczalnych formach określonych w rozdziale X pkt 1 oryginał należy złożyć w kasie Zamawiającego przed ustalonym terminem otwarcia ofert, kopię poświadczoną za zgodność z oryginałem należy dołączyć do oferty. UWAGA! Wadium musi być zabezpieczone na okres 30 dni, licząc od daty składania ofert - termin związania ofertą. Oferta zabezpieczona na okres krótszy niż wymagany zostanie odrzucona. Nie wniesienie wadium w wymaganym terminie oraz wymaganej wysokości i formie skutkuje wykluczeniem oferenta z postępowania. Złożone poręczenie lub gwarancja muszą zawierać w swojej treści zobowiązanie zgodne z art. 46 ust. 5 ustawy, a mianowicie: - Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: ? odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, ? nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, ? zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie. 6. Zwrot wadium Zamawiający niezwłocznie zwróci wadium, gdy: - upłynął termin związania ofertą, - zawarto umowę; - unieważnił postępowanie, a protesty zostały ostatecznie rozstrzygnięte lub upłynął termin do ich składania, Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium na pisemne zgłoszenie wniosku przez Wykonawcę: a) który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert, b) który został wykluczony z postępowania, c) którego oferta została odrzucona. Złożenie przez Oferenta, którego oferta została odrzucona lub wykluczonego z postępowania, wniosku o zwrot wadium jest równoznaczne ze zrzeczeniem się przez wykonawcę prawa do wniesienia protestu. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszonym o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Oferenta. 7. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:. - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, tj.: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, - posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia, - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zmówienia, - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Zamawiający dokona oceny spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu na podstawie załączonych dokumentów i oświadczeń, zgodnie z formułą spełnia-nie spełnia. Z treści załączonych do oferty dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że ww. warunki Wykonawca spełnił.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wypełniony formularz cenowy - załączniki Nr 1 Nr 2 Nr 3 do SIWZ 2. Formularze oferty, oddzielnie dla każdej z części, z cenę brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia łącznie z dostawą do Zamawiającego - załącznik Nr 4 do SIWZ. 3. Oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp według załącznika nr 5 do SIWZ. 4. Aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Wymagane zezwolenia i opinie uprawniające do obrotu produktami żywnościowymi stanowiącymi przedmiot zamówienia. 6. Oświadczenie o nie zaleganiu z płatnościami podatku do właściwego Urzędu Skarbowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 7. Oświadczenie o nie zaleganiu z płatnościami składek do właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 8. Przedstawienie aktualnej decyzji właściwego terytorialnie PPIS o zatwierdzeniu Zakładu do prowadzenia działalności w zakresie obrotu żywnością i wpisie do rejestru zakładu podlegającego urzędowej kontroli - ustawa z dnia 25 VIII 2006 r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia, (Dz.U. Nr 171 z 2006 r.) 9. Wykaz samochodów, którymi będą realizowane dostawy oraz przedłożą decyzję właściwego organu Inspekcji Sanitarnej, iż środki transportu spełniają wymagania higieniczno-sanitarne przy transporcie żywności. 10. Protokół z ostatniego przeglądu sanitarnego wraz z arkuszem ocen. 11. Referencje wykonanych w okresie ostatnich trzech lat dostaw, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy, w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostaw. 12. Podpisany projekt Umowy - załącznik nr 6 do SIWZ. 13. Posiadanie dokumentu potwierdzającego wdrożenie systemu HACCP (certyfikat HACCP lub Certyfikat Systemu ISO - na zgodność z jedną norm standardu ISO 9001:2001 lub PN-EN ISO 22000:2006) 14. W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje Pełnomocnik, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo, z którego wynika zakres umocowania, podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy. W przypadku załączenia kopii pełnomocnictwa, powinno ono być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Mocodawcę. Zamawiający przed podpisaniem umowy zażąda do wglądu oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii pełnomocnictwa. 15. Dowód wniesienia wadium, z zaznaczeniem na który Pakiet, lub kopia dowodu , potwierdzona za zgodność z oryginałem. 16. W przypadku jeżeli do postępowania przystąpi Wykonawca nie będący producentem artykułów będących przedmiotem zamówienia, wówczas należy przedłożyć dokumenty potwierdzające, że zakład produkujący artykuły spożywcze będące przedmiotem zamówienia spełnia wymagania opisane powyżej.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://21wszur.tbu.pl/bip/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach