Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 31-066 Kraków, ul. Krakowska
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 12 4306317 , fax. 12 4306212
- Data zamieszczenia: 2016-12-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
ul. Krakowska 55
31-066 Kraków, woj. małopolskie
tel. 12 4306317, fax. 12 4306212
REGON: 29299400000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i konserw dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w I półroczu 2017 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie zadania pn. Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i konserw dla DPS w Krakowie, ul. Krakowska 55, w I półroczu 2017 r. tj. sukcesywna dostawa do Zamawiającego, w okresie od daty podpisania umowy do 30.06.2016r. mięsa ( wieprzowego, wolowego, podrobów) , produktów mięsnych ( wędliny, szynki, pasztety), drobiu i konserw w podziale na 3 n/w części : Część nr 1: mięso i produkty mięsne Część nr 2: drób Część nr 3: konserwy Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w zał. do siwz : nr 5.1. asortyment dla części nr 1. mięso i produkty mięsne; nr 5.2.asortyment dla części nr 2. drób; nr 5.3 asortyment dla części nr 3. konserwy 2. Wymagania dotyczące przedmiotu umowy: 1) Towar I gatunku, dopuszczony do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, atestami, terminami przydatności do spożycia, z nienaruszonymi cechami pierwotnymi opakowania - w tym szczególnie towar spełniający wymogi Polskiej Normy, wymogi określone w ustawie z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. z 2015r. poz. 594 z późn.zm.) oraz zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23.12.2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych( Dz.U z 2015r. poz. 29 z późn. zmianami).Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: a) nazwa środka spożywczego b)nazwa producenta, c) wykaz składników występujących w środku spożywczym d) termin przydatności do spożycia. 2) Dostawy ( w tym rozładunek) do magazynów Domu Pomocy Społecznej . 3) Dostawa transportem i na koszt Wykonawcy. 4) Dostawy: a) mięso i produkty mięsne , drób : poniedziałek, środa, piątek w godzinach od 600 do 900 b) konserwy – w dniach roboczych, szczegółowe terminy dostaw wskazane w zamówieniu 5) Zamówienie składane na jeden dzień przed dostawą: • przesłane faxem lub elektronicznie • lub telefoniczne 6) Dostawa towaru partiami, stosownie do potrzeb i zamówień Zamawiającego. 7) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości asortymentu objętego zamówieniem. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości i zmiany asortymentu objętego umową, do wysokości kwoty określonej w § 4 pkt 1 umowy. 9) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP należy: a) przedstawić, w momencie rozpoczęcia dostaw i na żądanie SANEPID-u n/w dokumenty: Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz produktów spożywczych, Aktualne orzeczenie lekarskie z badania do celów sanitarno- epidemiologicznych osoby dostarczającej towar b) Umożliwienić kontrolę: środka transportu pod kątem czystości i właściwej temperatury pojemników pod kątem ich czystości 10) Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: • handlowy dokument identyfikacyjny • WZ lub Fakturę 11) Opakowania wypożyczone Zamawiającemu nieodpłatnie lub wliczone w cene towaru. 12) Terminy przydatności do spożycia określone w zał. Nr 5.1, nr 5.2 i nr 5.3 do siwz. 13) Warunki realizacji przedmiotu zamówieniazawarte są we wzorze umowy stanowiącym załącznik nr 3 do siwz. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Wadowicach.
Dodano: 2024-04-23 - Dostawy mięsa, wędlin, podrobów i smalcu do Zakładu Karnego w Wadowicach.
Dodano: 2024-04-23 - „DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO MAGAZYNÓW ZAMAWIAJĄCEGO”
Dodano: 2024-03-29 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od marca do sierpnia 2024 roku.
Dodano: 2024-03-25 - Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki prowadzonej przez Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 16
Dodano: 2024-03-15 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki Przedszkola Publicznego w Tuchowie w okresie od marca do sierpnia 2024 roku.
Dodano: 2024-02-15 - Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Janusza Korczaka w Brodach od stycznia do sierpnia 2024 r.
Dodano: 2024-02-08 - Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, produktów mięsnych, drobiu i produktów drobiowych do budynku Centrum Rehabilitacji Społecznej i Zawodowej – Zakład Aktywności Zawodowej „Słoneczne Wzgórze”
Dodano: 2024-01-26 - ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH dla Samorządowego Centrum Usług Wspólnych Gminy Łącko w Łącku na rok 2024 - na okres od podpisania umowy - do 31 grudnia 2024 roku
Dodano: 2024-01-20 - Dostawa mięsa i wędlin dla Limanowskiego Domu Kultury
Dodano: 2024-01-05