Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 34-100 Wadowice, ul. Karmelicka 5
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 033 8232230 , fax. 033 8232230
- Data zamieszczenia: 2010-01-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
ul. Karmelicka 5 5
34-100 Wadowice, woj. małopolskie
tel. 033 8232230, fax. 033 8232230
REGON: 00030646600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zzozwadowice.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa i wędlin dla ZZOZ w Wadowicach. Znak ZP/PRZET/7/2008 - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa i wędlin dla ZZOZ w Wadowicach - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1.O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Ocena spełniania warunków umożliwiających udział w postępowaniu będzie dokonana według formuły spełnia -nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w złożonych do oferty dokumentach
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, wzór stanowi załącznik nr 3 do SIWZ. 2.Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania, wzór stanowi załącznik nr 4 do SIWZ. 3.Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.4. Decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do prowadzenia produkcji świeżego mięsa i produktów mięsnych, a także nadaniu numeru identyfikacyjnego oraz zakwalifikowaniu zakładu. 5.Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na używanie środka transportu do przewozu mięsa i wędlin. 6. Oświadczenie, że zaoferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania przewidziane przez normy oraz Rozporządzenie Ministra Zdrowia stanowiące załącznik nr 5 do niniejszej SIWZ. 7.Oświadczenie Wykonawcy o wdrażaniu przez niego systemu HACCP albo oświadczenie, certyfikat HACCP lub inny dokument poświadczający - gdy Wykonawca posiada system HACCP już wdrożony.8. Zaświadczenie o nadzorze weterynaryjnym. 9. Zaświadczenie o badaniach wołowiny na BSE. 10. Oświadczenie, że do każdej dostawy będzie dołączony dokument HDI (handlowy dokument identyfikacyjny) stanowiące załącznik nr 6 do niniejszej SIWZ.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zzozwadowice.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną