Przetargi.pl
„Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej w Dobrem”- GKI 271.20.2016

Gmina Dobre ogłasza przetarg

  • Adres: 05307 Dobre, ul. Tadeusza Kościuszki
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 257 571 190 , fax. 257 571 190
  • Data zamieszczenia: 2016-12-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Dobre
    ul. Tadeusza Kościuszki 1
    05307 Dobre, woj. mazowieckie
    tel. 257 571 190, fax. 257 571 190
    REGON: 71158265800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej w Dobrem”- GKI 271.20.2016
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i stołówki przedszkolnej w Dobrem” GKI 271.20.2016 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia z rodzajem i ilością asortymentu stanowiący przedmiot dostawy zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ. 1. Oferowane produkty żywnościowe muszą być dobrej jakości, spełniać parametry jakościowe określone dla danego asortymentu przez PN, spełniać wymogi sanitarno epidemiologiczne i zasady systemu HACCP oraz posiadać oznaczony odpowiedni dla danego asortymentu termin ważności zapewniający jego bezpieczne spożycie. 2. Zamawiający zastrzega sobie prawo żądania dla zaoferowanego asortymentu przedłożenia pisemnego potwierdzenia dopuszczającego dany produkt do obrotu i spożycia, wydanego przez organ uprawniony do kontroli jakości artykułów spożywczych. 3. Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami GHP (z ang. Good Hygienic Practice) - Dobrej Praktyki Higienicznej) dotyczące głównie: 1) świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, oraz przy dostawie jaj - aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli; 2) dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. 4. Przedmiot zamówienia musi być dostarczony odpowiednim (dostosowanym do asortymentu) środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. 5. Wykonawca zobowiązany jest do udzielenia gwarancji na dostarczoną żywność w zakresie jakości. Okres gwarancji zgodny z terminem dla tego rodzaju asortymentu określonym w stosownych normach. 6. Wynagrodzenie wykonawcy ma charakter ryczałtowo- ilościowy i jest obliczane na podstawie ryczałtowych cen jednostkowych (ofertowych) oraz ilości dostarczanej żywności. 7. Formularz ofertowy przedstawia ilość asortymentu, jako szacunkowe odniesienie do planowanych zakupów w 2017r. 8. Zamawiający gwarantuje zakup 50 % asortymentu wykazanego w Opisie przedmiotu zamówienia, jednocześnie korzysta z prawa opcji zakupu w ramach umowy i cen ofertowych do 50 % ponad asortyment wskazany w SIWZ. 9. Zamawiający nie jest zobligowany do zamówienia wszystkich pozycji asortymentu. .Opis przedmiotu zamówienia: Różne produkty spożywcze, wędliny, drób, produkty mleczarskie, owoce, warzywa i podobne produkty W przypadku wędlin, drobiu, nabiału - dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 10.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika stołówki w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego W przypadku owoców i warzyw - dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce codziennie do godz. 10.00 po złożeniu zamówienia przez pracownika stołówki w formie elektronicznej lub faksem do godz. 13.00 dnia poprzedniego W przypadku różnych produktów spożywczych - dostawa wraz z wniesieniem we wskazane miejsce: dwa razy w miesiącu do godz. 10.00 w ciągu 3 dni od złożenia zamówienia przez pracownika stołówki w formie elektronicznej lub faksem. Uwaga: Owoce i warzywa muszą być bez śladów zepsucia, pleśnienia, świeże, niezwiędnięte
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach