Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Bursy Szkolnej w Białymstoku, 15-034 Białystok, ul. Dobra 3

Bursa Szkolna ogłasza przetarg

  • Adres: 15-034 Białystok, ul. Dobra 3
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 7326 989 , fax. 85 740 62 82
  • Data zamieszczenia: 2015-02-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bursa Szkolna
    ul. Dobra 3 3
    15-034 Białystok, woj. podlaskie
    tel. 85 7326 989, fax. 85 740 62 82
    REGON: 00078101000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Bursy Szkolnej w Białymstoku, 15-034 Białystok, ul. Dobra 3
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułu spożywczych w miarę zgłaszanego przez Zamawiającego zapotrzebowania przez 12 miesięcy od daty zawarcia umowy (wyłączając okres wakacji, ferii zimowych, przerw świątecznych na niżej podane grupy artykułów spożywczych zgodnie z CPV Zadanie nr 1 Różne produkty spożywcze - chleb i pieczywo - CPV15800000-6 wg załącznika nr 1 do SIWZ, Zadanie nr 2 Różne produkty spożywcze - wyroby ciastkarskie i piekarnicze - CPV-15800000-6 wg załącznika nr 2 do SIWZ, Zadanie nr 3 Różne produkty spożywcze - CPV-15800000-6, 15600000-4 wg załącznika nr 3 do SIWZ, Zadanie nr 4 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV- 15800000-9 wg załącznika nr 4 do SIWZ, Zadanie nr 5 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne - CPV- 15800000-9 wg załącznika nr 5 do SIWZ, Zadanie nr 6 Produkty mleczarskie - CPV 15500000-3 wg załącznika nr 6 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na zadania nr 1,2,3,4,5,6 Każda część zamówienia będzie oceniana oddzielnie. Wykonawca ma prawo złożyć ofertę na poszczególne zadania tj. 1,2,3,4,5,6. W przypadku składania ofert na cały zakres zamówienia, oferowaną cenę należy przedstawić oddzielnie na poszczególne części zamówienia. Oferta musi być kompletna w każdej części zamówienia. Nie uwzględnienie w ofercie chociażby jednej pozycji z asortymentu artykułów, określonych w załącznikach skutkować będzie odrzuceniem oferty. Zamawiający wymaga Dostarczane sukcesywnie partie towaru będą odpowiednio opakowane i oznakowane o najwyższej jakości z ważnym terminem przydatności do spożycia i posiadać będą aktualne świadectwa dopuszczające do spożycia i sprzedaży, dostawca dostarczy je każdorazowo Zamawiającemu na jego wezwanie. a)Wykonawca udzieli Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, określonych na czytelnych etykietach. b)Wykonawca zagwarantuje Zamawiającemu, że dostarczona żywność będzie wolna od wad. c)Wykonawca zagwarantuje, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010 Nr 136, poz.914 z póź. zm.). Każdy produkt winny być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. Produkty mają być oznakowane zgodnie z wymogami rozporządzenia w sprawie oznakowań środków spożywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 z póź. zm. ) tzn. musza zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta. d)Przez cały okres realizacji umowy Wykonawca musi posiadać decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą możliwości produkcji lub obrotu danego produktu będącego przedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okażą na każde żądanie zamawiającego. e)Wymagania jakie powinien spełnić Wykonawca w zakresie opakowań: pojemniki plastikowe, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Produkty oznakowane mają być zgodne z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych ( Dz. U. z 2007 r. Nr 137, poz.966 ). Przy każdej dostawie wędlin i mięsa Zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacji HDI zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz.127 ) oraz rozporządzenie WE 856/2004 PEiR z 29.04.2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r. z póź. zm.) f)Przy każdej dostawie Wykonawca przedstawi Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.). Wymogi dodatkowe: - dowóz na koszt i ryzyko transportem dostawcy do magazynu zamawiającego - forma płatności - przelew Ilości podane w załącznikach 1, 2, 3, 4, 5, 6 są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Zamówienia odbywać się będą sukcesywnie, dokonywane faxem lub telefonicznie w dni powszednie z wyłączeniem okresu wakacji, ferii zimowych, przerw świątecznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.bialystok.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach