Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso)

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Sienkiewicza
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 502292146 , fax. 748 436 764
  • Data zamieszczenia: 2017-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Sienkiewicza 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 502292146, fax. 748 436 764
    REGON: 28830800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. (mięso)
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Wymagania wspólne dla asortymentu: - czystość - mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione; -konsystencja - jędrna, elastyczna, odkształcająca się; - smak i zapach - swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - barwa - od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej; - mięso oznakowane przez lekarza weterynarii - zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych; - mięso wołowe z bydła młodego (jałówek, wolców, buhajków); - mięso wieprzowe nie pochodzące z knurów i loch; Wymagania wspólne dla asortymentu: drób, mięso drobiowe, podroby drobiowe: Mięso drobiowe w elementach z kością : - Elementy właściwie umięśnione; nie dopuszcza się mięśni i skóry nie związanych ze sobą; - linie cięcia równe, gładkie; w asortymentach ze skrzydłami dopuszcza się brak ostatniego członu skrzydła; -połówka oraz ćwiartka przednia może być z szyja lub bez szyi; - Barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu; - nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach piersi i nóg; - dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwy powierzchni elementów mrożonych; - dopuszcza się lekkie zaczerwienienie ostatniego członu skrzydła. Mięso drobiowe w elementach bez kości: - Mięśnie piersiowe pozbawione skóry (z wyjątkiem piersi bez kości) kości i ścięgien; - dopuszcza się niewielkie rozerwania i nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania od skóry i kośćca - Barwa naturalna, charakterystyczna dla mięśni piersiowych danego gatunku drobiu - nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach; -dopuszcza się przyciemnienie naturalnej barwypowierzchni mięśni elementów mrożonych. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu; niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach