Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy

Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice ogłasza przetarg

  • Adres: 72-300 Gryfice, Osada Zdrój 1
  • Województwo:
  • Telefon/fax: tel. 091 3843321; 3842516
  • Data zamieszczenia: 2014-02-20
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice
    Osada Zdrój 1 1
    72-300 Gryfice
    tel. 091 3843321; 3842516
    REGON: 81053912000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szczecin.lasy.gov.pl/gryfice
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Skarb Państwa Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Gryfice..

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych Bażyna w Pogorzelicy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w okresie od 01.04.2014 do 31.03.2015 do Ośrodka Szkoleniowo Wypoczynkowego Lasów Państwowych w Pogorzelicy, ul. Wojska Polskiego 15, 71-351 Pogorzelica. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 9 części: Część Nr 1 - Dostawa jaj ; Część Nr 2 - Dostawa mrożonek ; Część Nr 3 - Dostawa produktów nabiałowych ; Część Nr 4 - Dostawa napoi, soków i wody; Część Nr 5 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast ; Część Nr 6 - Dostawa ryb świeżych, wędzonych i mrożonych ; Część Nr 7 - Dostawa warzyw i owoców ; Część Nr 8 - Dostawa mięsa, drobiu i wędlin ; Część Nr 9 - Dostawa produktów suchych i konserwowych; Dodatkowe warunki dotyczące przedmiotu zamówienia. 1) Załatwienie wszystkich formalności i kosztów związanych z wykonaniem przedmiotu zamówienia leży po stronie Wykonawcy robót. 2) Przedmiot zamówienia, w odniesieniu do wszystkich części zamówienia będzie realizowany zgodnie z zaleceniami Zamawiającego. 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do przesunięć ilościowych między pozycjami dla danej części zamówienia zachowując ceny netto dla określonego towaru 4) Dostawy poszczególnych grup produktów winny być realizowane: a) Dostawa jaj minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 b) Dostawa mrożonek minimum 2 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 c) Dostawa produktów nabiałowych minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 d) Dostawa napojów, soków i wody minimum 1 raz w tygodniu do godziny 14.00 e) Dostawa pieczywa i ciast codziennie od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 06.00 do 7.00 f) Dostawa ryb świeżych, mrożonych i wędzonych minimum 2 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 g) Dostawa warzyw i owoców od 01.09 do 31.05 minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 - 14.00, od 01.06 do 31.08 codziennie od poniedziałku do soboty w godzinach od 07.00 - 14.00 h) Dostawa mięsa, drobiu i wędlin minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 i) Dostawa produktów suchych i konserwowych minimum 3 razy w tygodniu w godzinach od 07.00 do 14.00 5) Dostawy mają być realizowane specjalistycznym transportem przez wykonawcę na koszt wykonawcy, w opakowaniach zapewniających właściwą jakość zdrowotną i bezpieczeństwo żywności. 6) Realizacja dostaw ma odbywać się w ustalonych dniach dla poszczególnych części po wcześniejszym telefonicznym lub mailowym złożeniu zamówienia w ilości obustronnie ustalonej z Panem Łukaszem Simińskim tel 91 386 32 07, 726 187 414 mail: lukasz.siminski@szczecin.lasy.gov.pl 7) Odbioru żywności dokonuje Pan Łukasz Simiński lub wyznaczona osoba 8) Do dostawy wykonawca zobowiązany jest każdorazowo dołączyć specyfikację artykułów żywnościowych wraz z dokumentem HDI oraz nie częściej niż raz w tygodniu Fakturę VAT. 9) Realizacja zamówienia będzie się odbywała na podstawie faktycznie zamówionego towaru wg. cen jednostkowych netto podanych przez wykonawcę w załączniku do SIWZ Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla poszczególnych części zamówienia podano w załączniku nr 4A do 4I (średnie roczne zapotrzebowanie na żywność) do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (zwanej dalej SIWZ). Dostawy muszą być wykonane zgodnie z zasadami HACCP
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: Część Nr 1 - Dostawa jaj - 200,00zł Część Nr 2 - Dostawa mrożonek - 260,00zł Część Nr 3 - Dostawa produktów nabiałowych - 790,00zł Część Nr 4 - Dostawa napoi, soków i wody - 400,00zł Część Nr 5 - Dostawa pieczywa świeżego i ciast - 270,00zł Część Nr 6 - Dostawa ryb świeżych, wędzonych i mrożonych - 400,00zł Część Nr 7 - Dostawa warzyw i owoców - 720,00zł Część Nr 8 - Dostawa mięsa, drobiu i wędlin - 1250,00zł Część Nr 9 - Dostawa produktów suchych i konserwowych - 800,00zł Wadium może być wnoszone wedle wyboru Wykonawcy w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 3) gwarancjach bankowych 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jedn. Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275, z późn. zm.). Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić przed upływem terminu składania ofert przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego: 80 2030 0045 1110 0000 0054 4290 z dopiskiem na blankiecie przelewu, jakiego postępowania dotyczy oraz której części. Wadium w formie gotówki nie będzie przyjmowane. Wadia wnoszone w innych formach niż pieniądz należy deponować w kasie w siedzibie zamawiającego (p.103). Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, za moment wniesienia wadium uznaje się moment uznania rachunku Zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w innej formie niż pieniądz, termin ważności wystawionego dokumentu powinien być zgodny z terminem związania ofertą. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji/poręczenia, gwarancja/poręczenie powinna być sporządzona zgodnie z obowiązującym prawem i winna zawierać następujące elementy: 1) nazwę dającego zlecenie (Wykonawcy), beneficjenta gwarancji/poręczenia (Zamawiającego), gwaranta (banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielających gwarancji/poręczenia) oraz wskazanie ich siedzib, 2) określenie wierzytelności, która ma być zabezpieczona gwarancją/poręczeniem, 3) kwotę gwarancji/poręczenia, 4) zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia kwoty gwarancji/poręczenia na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a PZP oraz art. 46 ust. 5 PZP. Zamawiający zwróci wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem art. 46 ust.4a PZP Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art.46 ust.1 PZP, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. Zamawiający zatrzyma wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: 1) odmówi podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; 2) nie wniesie wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy; 3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 PZP, wykonawca nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 PZP lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szczecin.lasy.gov.pl/gryfice
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach