Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych - jajka.

Technikum Leśne w Starościnie ogłasza przetarg

  • Adres: 69-110 Rzepin, Starościn 34
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 095 7596239 , fax. 095 7596239
  • Data zamieszczenia: 2011-05-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Technikum Leśne w Starościnie
    Starościn 34 34
    69-110 Rzepin, woj. lubuskie
    tel. 095 7596239, fax. 095 7596239
    REGON: 00012419100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zslrzepin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Technikum

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych - jajka.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych - jajka. Gatunek I, zestawienie ilosciowe wyszczególnione w załączniku nr 1 do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu nabiału. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Uwaga: Każdy produkt - wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (tekst jednolity z 2010 Dz. U. Nr 136 poz. 914) oraz rozporządzeniami wykonawczymi wydanymi na jego podstawie. Każdy produkt - realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP. Każdy dostarczony produkt ma być I kl. i zgodny z polską normą. Cechy dyskwalifikujące: obce, kwaśne lub gorzkie posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot lub objawy pleśni, gnicia lub zaparzenia, zbite, nadtłuczone skorupki, nieprawidłowa konsystencja, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwanie plomby, zabrudzenia, plamy na powierzchni oraz zawilgocenie powierzchni. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt. 4 specyfikacji (jednakże nie więcej niż 30 % wskazanych ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zslrzepin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach