Przetargi.pl
Dostawa artykułów ogólnospożywczych wraz z transportem dla Zespołu Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej, ul. Łęknice 35

Zespół Szkół Nr 4 im. Królowej Jadwigi ogłasza przetarg

  • Adres: 41-303 Dąbrowa Górnicza, Łęknice 35
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2611022 , fax. 032 2611022
  • Data zamieszczenia: 2012-12-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Nr 4 im. Królowej Jadwigi
    Łęknice 35 35
    41-303 Dąbrowa Górnicza, woj. śląskie
    tel. 032 2611022, fax. 032 2611022
    REGON: 27786798000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zs4-dg.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Gminna Samorządowa Jednostka Organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów ogólnospożywczych wraz z transportem dla Zespołu Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej, ul. Łęknice 35
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa artykułów ogólnospożywczych wraz z transportem dla Zespołu Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi w Dąbrowie Górniczej, ul. Łęknice 35, 410 303 Przedmiotem zamówienia jest dostarczenie niezbędnych do funkcjonowania stołówki szkolnej artykułów ogólnospożywczych.Załącznik nr 2 do SIWZ zawiera przewidywany wykaz artykułów ogólnospożywczych oraz ich przewidywaną ilość, która będzie zamawiana w 2013 r. Ilość zamawianych artykułów ogólnospożywczych może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów ogólnospożywczych będzie wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Jeżeli w trakcie realizacji umowy wystąpi konieczność zakupu artykułów niewymienionych w załączniku nr 2 do SIWZ a niezbędnych do funkcjonowania Zamawiającego, będą one zamówione u wybranego w przedmiotowym postępowaniu dostawcy w ramach zawartej umowy. Wymagania i warunki minimalne dotyczące przedmiotu zamówienia, które Wykonawca musi zapewnić to: 1. Wykonawca gwarantuje niezmienność cen jednostkowych brutto przez cały okres trwania umowy z zastrzeżeniem zmian podatku VAT, o którym mowa w pkt. 29.4 SIWZ. 2. Oświadcza, że w cenie ofertowej zostały uwzględnione wszystkie wymagania SIWZ oraz obejmuje ona wszelkie koszty, jakie poniesie z tytułu należytej oraz zgodnej z obowiązującymi przepisami realizacji przedmiotu zamówienia, w tym także koszty dostawy oraz dojazdu do siedziby Zamawiającego, tj. ul. Łęknice 35, 41-303 Dąbrowa Górnicza. 3.Ceny jednostkowe uwzględniają założone przez Wykonawcę mnie realne wskaźniki wzrostu cen. 4.Wykonawca deklaruje realizację zamówienia według potrzeb Zamawiającego do wysokości maksymalnej wartości nominalnej zobowiązania. 5.Dowóz zamawianych artykułów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku (z wyłączeniem dni świątecznych) oraz w soboty w przypadku odpracowania innego dnia roboczego w sobotę, w godzinach od 7.00 do 8.00 na adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół nr 4 im. Królowej Jadwigi Dąbrowa Górnicza, ul. Łęknice 35. 6.Dostarczane artykuły będą nieprzeterminowane, nieuszkodzone, zgodne z zamówieniem oraz zapisami SIWZ. Ewentualną reklamowaną przez Zamawiającego dostawę lub jej część Wykonawca wymieni na swój koszt w tym samym dniu. 7.W przypadku dostarczenia mniejszych ilości niż wymaga Zamawiający lub niezgodnych z zamówieniem, zobowiązuję sie do uzupełnienia na własny koszt (transport) brakujących ilości lub wymiany mylnie dostarczonego zamówienia. 10.W przypadku dostarczenia artykułów nie nadających się do spożycia, zostaną one zwrócone Wykonawcy na jego koszt. Świeży towar dostarczony zostanie Zamawiającemu w tym samym dniu, na koszt Wykonawcy. 11.W przypadku zaoferowania produktu równoważnego Wykonawca dostarczy produkt o parametrach nie gorszych od parametrów towarów określonych w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz cenowy). 12.Zamówione artykuły dostarczane będą własnym lub użyczonym specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarno - higienicznych określonych w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, na własne ryzyko do siedziby Zamawiającego, tj. ul. Łęknice 35, 41-303 Dąbrowa Górnicza. 13.Wykonawca odpowiada za stan jakościowy dostarczanych artykułów żywnościowych. Gwarantuje, iż dostarczane produkty będą bezwzględnie świeże oraz będą charakteryzować się wysoką jakością, a ponadto będą posiadać odpowiedni termin przydatności do spożycia lub datę minimalnej trwałości umożliwiającą identyfikację artykułu spożywczego jak również odpowiadać normom przedmiotowym i jakościowym zgodnie z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami i przepisami prawa Żywnościowego. 14. Przydatność do spożycia lub minimalna trwałość artykułów żywnościowych w przypadku pieczywa każdorazowo będzie oceniana organoleptycznie. 15.Sposób dostawy oraz dostarczane artykuły spożywcze będą zgodne z wymogami jakościowymi określonymi w poniższych aktach prawnych: a) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006 nr 171 poz. 1225, z późn. zm.) b) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. 2007 nr 137 poz. 966, z późń. zm.) c) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 nr 232 poz. 1525, z późn. zm.) d) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 16 września 2010 r. w sprawie substancji wzbogacających dodawanych do żywności (Dz. U. 2010 nr 174 poz. 1184) e) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 grudnia2002 r. w sprawie wzoru świadectwa jakości handlowej (Dz. U. 2002 nr 230 poz. 1932). 16. Dysponenci i kierowcy będą posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. 17.Wykonawca jest zobowiązany do uwzględnienia ewentualnych uwag i wniosków Zamawiającego dotyczących wykonania przedmiotu umowy. 18.Formularz z nazwami artykułów ogólnospożywczych i podanymi ilościami stanowi załącznik nr 2 do SIWZ (podane w nim ilości towarów są ilościami szacunkowymi). 19.W przypadkach, gdzie podano nazwy własne artykułów w formularzu cenowym dopuszcza się możliwość zaoferowania produktów równoważnych o podobnej nie gorszej jakości tj. produkty o parametrach smakowych i jakościowych takich samych lub lepszych w stosunku do produktów podanych w formularzu ofertowym nazwą własną. 20.Równoważność artykułów dotyczy: - gramatury oferowanych produktów, - zawartości składników odżywczych, cukru itp. - walorów organoleptycznych, czyli smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja. 21.W celu wykazania, że oferowany artykuł równoważny spełnia wymagania określone przez Zamawiającego, Wykonawca jest zobowiązany do podania nazwy i parametrów oferowanego produktu (kolumna w formularzu cenowym). 22. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji zamówienia do dokonania kontroli zdatności i świeżości do spożycia artykułów spożywczych dostarczonych przez Wykonawcę za pośrednictwem SANEPIDU. 23.Zamówienie będzie realizowane od 01.01.2013 do 31.12.2013
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zs4-dg.edu.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach