Przetargi.pl
Adaptacja pomieszczeń na stołówkę w Szkole Podstawowej w Chorzelach.

GMINA CHORZELE ogłasza przetarg

  • Adres: 06-330 Chorzele, Stanisława Komosińskiego 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 29 7516540 , fax. 29 7516530
  • Data zamieszczenia: 2024-03-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINA CHORZELE
    Stanisława Komosińskiego 1
    06-330 Chorzele, woj. mazowieckie
    tel. 29 7516540, fax. 29 7516530
    REGON: 550667882
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Adaptacja pomieszczeń na stołówkę w Szkole Podstawowej w Chorzelach.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: roboty budowlane
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wykonanie stołówki (kuchni i jadalni) wraz zapleczem magazynowym i socjalnym dla personelu kuchni na potrzeby Szkoły Podstawowej w Chorzelach. Celem budowy jest poprawa funkcjonalności i polepszenie warunków żywieniowych dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej. W aktualnie funkcjonujących pomieszczeniach zostaną zlikwidowane istniejące ścianki działowe, a na ich miejsce zostaną wykonane pomieszczenia zaplecza kuchennego, pomieszczenie kuchni oraz pomieszczenie stołówki. Ściany działowenależy wykonywać w technologii gips-karton wraz z izolacją akustyczną ścian przy użyciu wełny mineralnej. Konieczne będzie również wykonanie okładzin ceramicznych ściennych i podłogowych oraz malowanie pomieszczeń farbą emulsyjną. Do nowych urządzeń sanitarnych zostaną wykonane podejścia wodociągowe oraz kanalizacyjne. W pomieszczeniu łazienek i socjalnym zostaną zamontowane grzejniki, w pomieszczeniu stołówki - pozostaną istniejące. Budynek posiada piwnicę i na tym poziomie należy prowadzić poziomy wodne oraz kanalizacyjne. Wykonana zostanie także instalacja elektryczna zasilona z istniejących punktów, dokładne rozmieszczenie punktów poboru należy uzgodnić z inwestorem. W pomieszczeniustołówki zostaną wykonane otwory w ścianach, w których zostanie wykonana stolarka okienna i drzwiowa (zgodnie z rysunkiem) celem pośredniego doświetlenia korytarza. Wentylację pomieszczeń należy włączyć do istniejących kominów wentylacyjnych. W dokumentacji projektowej wzięto pod uwagę rodzaje posiłków, ilość osób żywionych, stan zatrudnienia orazpraktykowany system wydawania posiłków. W szkole wydawany będzie obiad składający się z dwóch dań: zupy i drugiego dania w ilości 100 dań dziennie, w trzech turach, na przerwach pomiędzy zajęciami. Praktykowane są dwa sposoby podawania posiłków do stolików: przez personel lub pobieranie z miejsca ekspedycji przez dzieci (samoobsługa). Na zapleczu kuchni będzie znajdował się magazyn towarów oraz pomieszczenia dla personelu. Dostawa towarów będzie odbywała się z poziomu terenu do pomieszczeń zaplecza, dojście personelu do obiektu – z zewnątrz za pomocą wewnętrznej komunikacji prowadzącej do zaplecza kuchennego. Przewiduje się zatrudnienie 3 osób ( 2 kucharki i 1 pomoc kuchenna). Po konsumpcji tace i naczynia stołowe będą zwracane do zmywalni przez ladę, zlokalizowaną tuż obok kuchni. Stosunek powierzchni okien do powierzchni podłogi w pomieszczeniu kuchni spełnia warunek 1:8. Pomieszczenia kuchennema wysokość użytkową 3,30m. Działalność kuchni polegać będzie na usłudze związanej z organizacją konsumpcji na miejscu. Konsumpcja odbywać się będzie na stołówce. W szkole prowadzony będzie tradycyjny system produkcji potraw: magazynowanie półproduktów, obróbka wstępna warzyw i owoców, mycie i dezynfekcja jaj, obróbka czysta surowców w kuchni, termiczna w kuchni, ekspedycja – podawanie posiłków uczniom. Wymagania konstrukcyjne :- konstrukcja ścian i stropów powinna uniemożliwić wykraplanie się pary wodnej, ściany i stropy powinny być odporne na działanie pary wodnej; wszystkie pomieszczenia w poziomie przyziemia zostały zaprojektowane o wys.3,0- 3,30 m- wymagania dotyczące wykończenia wnętrz:- ściany i sufity pomieszczeń produkcyjnych (kuchnia z zapleczem oraz wszystkie sanitariaty) powinny być w jasnych kolorach, nienasiąkliwe, niepylące, powinny mieć gładkie i łatwo zmywalne powierzchnie;- dolna część ścian korytarz do wys. 1,5 m od podłogi powinna być zmywalna, narożniki ścian w ciągu komunikacyjnym i miejsca narażone na uszkodzenia należy zabezpieczyć przed uszkodzeniami mechanicznymi;- ściany w kuchni do pełnej wysokości wyłożyć glazurą, w pomieszczeniu obróbki wstępnej do wys. min 2,1 m powinny być wyłożone glazurą - mieć powierzchnie łatwe do czyszczenia i dezynfekcji;- w zmywalni naczyń należy wyłożyć ściany glazurą do sufitu;- należy wykonać wyokrąglenia połączeń ścian oraz ścian z podłogami;- podłogi muszą być łatwe do czyszczenia, a zapleczu kuchennym oraz w magazynach przeznaczonym do przechowywania żywności - również łatwe do dezynfekcji. Powinny być wykonane z materiałów nieprzepuszczalnych, nienasiąkalnych, nietoksycznych i zmywalnych. W pomieszczeniach z wpustami podłogowymi należy wykonać posadzki ze spadkiem 1,5 % w kierunku wpustów;- w kuchni i innych pomieszczeniach wskazanych na rys. technologicznym powinien zostać wykonany spływ wody z powierzchni podłóg.- przy instalowaniu urządzeń ściekowych w kuchni, należy wykonać je tak, aby były one kryte, a pokrywy wypustów podłogowych nie wystawały ponad poziom podłogi, lub nie tworzyły zagłębień.- drzwi i futryny zewnętrzne od zaplecza powinny być metalowe, szczelne; drzwi wewnętrzne należy wykonać z materiału łatwego do czyszczenia i dezynfekcji.- okna powinny być dokładnie dopasowane, otwierane do wewnątrz i być otwierane z poziomu podłogi. Okna otwierane powinny być zabezpieczone siatką przeciwko owadom.- wymagania dotyczące wyposażenia zaplecza kuchennego :- maszyny, urządzenia technologiczne, meble kuchenne stykające się ze środkami spożywczymi powinny mieć atest Państwowego Zakładu Higieny;- elementy robocze urządzeń, blaty stołów, lady powinny być w dobrym stanie technicznym, bez uszkodzeń, pęknięć i zarysowań;- sprzęt pomocniczy i naczynia kuchenne oraz deski, widelce, szczypce, noże, itp. powinny być wydzielone dla poszczególnych asortymentów artykułów spożywczych.UWAGA:1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został przedstawiony w załącznikach do SWZ, które stanowią:a) Projekty Budowlane - załącznik nr 10 do SWZ.b) Szczegółowa Specyfikacja Techniczna Wykonania i Odbioru Robót - załącznik nr 11 do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 45000000-7
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach