Przetargi.pl
ZP/PN/2019/23 - art. żywnościowe

Specjalistyczne Centrum Medyczne im. św. Jana Pawła II Spółka Akcyjna ogłasza przetarg

  • Adres: 57-320 Polanica-Zdrój, Jana Pawła II
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 862 12 71; 862 11 21, , fax. 74 862 11 22
  • Data zamieszczenia: 2019-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalistyczne Centrum Medyczne im. św. Jana Pawła II Spółka Akcyjna
    Jana Pawła II 2
    57-320 Polanica-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 862 12 71; 862 11 21, , fax. 74 862 11 22
    REGON: 02049396100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.scm.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZP/PN/2019/23 - art. żywnościowe
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla działu żywienia szpitala Specjalistycznego Centrum Medycznego im. św. Jana Pawła II S.A. w Polanicy Zdrój, zwana dalej SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki pakiety ( 1-16) oraz załącznikiem A do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Wymagania dotyczące wadium 12.1. Na podstawie art. 45 ust. 2 ustawy Zamawiający żąda wniesienia wadium, które wynosi dla poszczególnych pakietów: Nr Pakietu kwota wadium Nr Pakietu kwota wadium Pakiet nr 1 2 906,00 zł Pakiet nr 9 279,00 zł Pakiet nr 2 1 037,00 zł Pakiet nr 10 510,00 zł Pakiet nr 3 435,00 zł Pakiet nr 11 136,00 zł Pakiet nr 4 694,00 zł Pakiet nr 12 nie wymagane Pakiet nr 5 174,00 zł Pakiet nr 13 336,00 zł Pakiet nr 6 264,00 zł Pakiet nr 14 296,00 zł Pakiet nr 7 1 117,00 zł Pakiet nr 15 106,00 zł Pakiet nr 8 661,00 zł Pakiet nr 16 nie wymagane 12.2. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. Za termin wniesienia wadium uważa się dzień wpływu na konto Zamawiającego do godz. 11:00. Wadium musi obejmować okres związania ofertą. 12.3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku formach wymienionych w art. 45 ust. 6 ustawy, tj.: 12.3.1. w pieniądzu (przelewem na konto Zamawiającego: (PKO BP SA nr konta 02 1020 3668 0000 5202 0476 2730), w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, w gwarancjach bankowych, 12.3.2. w gwarancjach ubezpieczeniowych, 12.3.3. w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 ze zm.). Dowód wniesienia wadium należy dołączyć do oferty. 12.4. Zwrot wadium 12.4.1. Zamawiający, zgodnie z art. 46 ust. 1 ustawy zwraca wadium wszystkim Wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, 12.4.2. z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza oraz z zastrzeżeniem pkt 12.5. 12.4.1. Zamawiający, zgodnie z art. 46 ust. 3 ustawy, żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podst. art. 46 ust. 1 ustawy, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 12.4.1. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwróci je na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 12.5. Zatrzymanie wadium 12.5.1. Zamawiający zatrzyma wadium jeżeli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie. 12.5.2. Zamawiający zatrzyma wadium, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: 12.5.2.1. odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, 12.5.2.2. nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli było wymagane przez Zamawiającego, 12.5.2.3. zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 7.1.1. Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej o ile wynika to z odrębnych przepisów – na potwierdzenie Zamawiający żąda złożenia oświadczenia z art. 22 ust. 1b pkt 1) - wg wzoru - ZAŁĄCZNIK NR 3 do SIWZ,
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Dostawy artykułów spożywczych winny być realizowane do obiektu Specjalistycznego Centrum Medycznego S.A. przy ul. Jana Pawła II 2 w Polanicy-Zdroju, do magazynów żywnościowych położonych w punktach żywienia transportem Wykonawcy i na jego koszt . 3.1.1. Towar winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem, spełniającym warunki określone w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 3.1.2. Każde zamówienie Zamawiającego będzie składane na piśmie (dopuszczalna jest forma faksu i e-maila ), przez specjalistę ds. żywienia, do godziny 10:00 w dniu poprzedzającym dostawę z określeniem asortymentu i jego ilości. 3.1.3. Wykonawca zobowiązuje się do dostaw towaru , które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy – sukcesywnie- w/g ustalonego, tygodniowego harmonogramu tj.: Dla mięsa i wyrobów mięsnych: w poniedziałek –środa -piątek, w godzinach od 800-1000, a w uzasadnionych przypadkach także w inne dni wskazane przez Zamawiającego. Dostawa i odbiór towaru odbywać się będzie zgodnie z formularzem cenowym - pakiet nr 1 do SIWZ. Towar musi spełniać wszelkie wymagania przewidziane obowiązującym prawem, w szczególności wszelkie wymagania weterynaryjne. Pojemniki z dostarczonym artykuły spożywcze muszą być zamknięte oraz opatrzone metką papierową lub opaską z tworzyw sztucznych zawierającą zapis daty i godziny produkcji, pieczęć producenta oraz imię i nazwisko osoby pakującej ( bądź jego numer). Zamawiający wymaga stałości cen w pakiecie nr 1 w okresie obowiązywania umowy, Jednakże w przypadku udokumentowanej zmiany cen żywca ( w pakiecie nr 1) o minimum 30% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy Strony zastrzegają sobie prawo negocjowania cen, które zostaną zatwierdzone aneksem do umowy, przy czym wzrost cen lub ich spadek nie może przekroczyć procentowej różnicy zmiany cen. Podstawą do wykazania wzrostu /spadku cen żywca będą notowania Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego znajdującego się na terenie działania Wykonawcy. Dla dostaw innych artykułów spożywczych tj. produktów mleczarskich, różnych produktów spożywczych, drobiu, ryb przetworzonych i konserwowanych oraz warzyw i owoców przetworzonych: Wykonawca zobowiązuje się do: 1. terminowych dostawy produktów mleczarskich (pakiet nr 2), różne produkty spożywcze (pakiet nr 3), produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych (pakiet nr 9) jednorazowo każdego dnia tygodnia (z wyłączeniem sobót niedziel i weekendów) w godzinach 7:00-10:00 i oraz produktów piekarniczych (pakiet nr 8) jednokrotnie w ciągu każdego dnia tygodnia do godziny 7:00 (oprócz sobót, niedziel i świąt) na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, 2. terminowych dostaw towaru trzy razy w tygodniu (z wyjątkiem sobót, niedziel i świąt) w ustalone w drodze ustnego porozumienia dni robocze do godz. 10:00 - na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego, zgodnie z pakietem nr ( 1, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12,16). 3. Wykonawca dostarczający kawę, zobowiązuje się do bezpłatnego przekazania kwartalnie 10 szt. filiżanek do kawy. w ramach umowy w cenie kawy oraz , zobowiązuje się do bezpłatnego przekazania kwartalnie 10 szt. filiżanek do herbaty 4. Wykonawca dostarczający mrożonki zobowiązuje się do bezpłatnego wypożyczenia zamrażalki, na czas trwania umowy. 4.1.4. Wykonawca zobowiązuje się realizować na rzecz Zamawiającego systematycznie dostawy towaru wyszczególnionych w „formularzach cenowych” stanowiących pakiety ( 1-16). 4.1.5. Wykonawca będzie wykonywał dostawy na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych magazynu spożywczego SCM S.A. oraz bezpośrednio do kawiarni SCM S.A złożonych pisemnie (dopuszczalna jest forma faksu i e-maila ), w trakcie bieżącej dostawy przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. 4.1.6. Ze strony Zamawiającego upoważnionymi do odbioru towaru i sprawdzenia jego jakości spec. Ds. żywienia i szef kuchni. 4.1.7. Dostarczane produkty winny spełniać wszystkie wymogi określone w obowiązujących dla nich normach. Nadto produkty powinny mieć oznaczony termin przydatności do spożycia i powinny być dostarczone nie później jak przed upływem połowy tego terminu. 4.1.8. W razie wątpliwości co do jakości dostarczanych produktów, Zamawiający zleci przeprowadzenie badań przez specjalistyczne laboratorium. W razie stwierdzenia odchyleń od normy, kosztami badania obciążony zostanie Wykonawca. 4.1.9. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia będą odbywać się w formie telefonicznej. Wykonawca gwarantuje Zamawiającemu, że artykuły spożywcze będzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jakościowe takie jak: gorzki, kwaśny zbyt słony smak, stęchły, zanieczyszczony mechanicznie, z objawami pleśni, psucia, zawilgocenia oraz uszkodzenia. 4.1.10. W przypadku udokumentowania zmiany cen ( w pakietach nr od 2 do 12 ) przewyższających 40% w stosunku do cen obowiązujących w dniu podpisania umowy, Strony zastrzegają sobie prawo zmiany cen, które zostaną zatwierdzone aneksem do umowy i zmiana taka traktowana będzie jako wyczerpująca przesłanki przewidziane w art. 144 ustawy prawo zamówień publicznych. Dla dostaw warzyw i owoców Wykonawca zobowiązuje się do: 1. Terminowej dostawy warzyw i owoców oraz ziemniaków jednorazowo w ciągu dnia (oprócz sobót, niedziel i świąt), bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego w godz. od 700 do 1000. Terminowej dostawy jaj 3 razy w tygodniu (oprócz sobót, niedziel i Świąt) do godziny 10:00. (pakiet nr 15). 2. W przypadku dostawy jaj obowiązkowo należy dostarczyć Certyfikat (pakiet nr 15). 3. W sytuacjach wyjątkowych ( nie dających się wcześniej przewidzieć ) Zamawiający zastrzega sobie dostawę towaru (ziemniaków) w czasie nie dłuższym niż 2 dni od chwili zgłoszenia telefonicznego przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego, 4. Wykonawca zobowiązuje się realizować na rzecz Zamawiającego systematycznie dostawy warzyw i owoców i jaj wyszczególnionych w „formularzu cenowym” stanowiącym pakiety nr ( 13, 14, 15) do SIWZ. 5. Opakowanie i oznakowanie dostawy: towar dostarczany będzie w opakowaniach zbiorczych - koszach plastikowych odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, ułożony wg asortymentu w sposób gwarantujący zachowanie najwyższej jakości produktu. 6.Zamawiający informuje, że ilości i asortyment podane w formularzu cenowym są jedynie szacunkowymi i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu) w czasie trwania umowy w zależności od rodzaju stosowanych diet i ilości przyjmowanych pacjentów. 7. Towar dostarczony przez Wykonawcę musi być: - I gatunku, pozbawiony wad, - opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, - posiadać właściwe atesty, stosownie do obowiązujących przepisów 8. Strony ustalają, że z tytułu wykonania umowy w pakietach nr 13, 14 zamówienia Wykonawcy przysługuje zapłata, która będzie każdorazowo ustalana według minimalnych cen jednostkowych publikowanych przez Dolnośląską Giełdę Rolno-Spożywczą „Targpiast” (www.targpiast.com.pl) lub przez Warszawski Rolno- Spożywczy Rynek Hurtowy S.A. Bronisze (www.ceny.fresh-market.pl) w sytuacjach wyjątkowych , gdy brak będzie zamawianego artykuły spożywcze-asortymentu na Dolnośląskiej Giełdzie Rolno-Spożywczej „ Targpiast” plus (+/-) marżę/upust zaoferowaną/y przez Wykonawcę. 9. Za wykonane dostawy Strony ustalają wynagrodzenie Wykonawcy, zgodnie z przyjętą ofertą, które będzie wyliczone iloczynem wykonanych dostaw ( szt., kg) i określonych minimalnych cen jednostkowych artykułów spożywczych opublikowanych na stronie internetowej www.targpiast.com.pl lub w wyjątkowych sytuacjach na stronie (www.ceny.fresh-market.pl) z dnia roboczego poprzedzającego dostawę, powiększonych lub pomniejszonych o stałą marżę lub upust zgodnie z pisemnym zamówieniem. 10. Wykonawca łącznie z dostawą towaru przekaże druk WZ z cenami netto dostarczonych towarów z podsumowaną wartością netto oraz fakturą VAT za każdą dostawę (warzywa i owoce). 11. Wykonawca zapewnia stałość marży/upustu stosowanej do średniej ceny giełdowej przez cały okres obowiązywania umowy. 12. Dwa razy w miesiącu Wykonawca dostarczy zbiorcze zestawienie faktur, które będzie podstawą do dokonania zapłaty. Tam, gdzie w opisie przedmiotu zamówienia (formularzach cenowych – do SIWZ ( pakiety 2,3,6,7,8,9) zostało wskazane pochodzenie (marka, znak, producent) produktów spożywczych, Zamawiający dopuszcza oferowanie produktów równoważnych. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w załącznikach jak wyżej. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego – patrz załącznik A. Jeżeli Wykonawca zaoferuje produkt równoważny, zobowiązany jest dostarczyć wraz z ofertą : opis pozycji równoważnych z podaniem ich producentów. 4. Oferta wariantowa Zamawiający nie dopuszcza złożenia oferty wariantowej. 5. Oferta częściowa Postępowanie podzielone jest na zadania zwane pakietami. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na jedno lub więcej zadań objętych zamówieniem. Kody CPV: 15000000 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Pakiet nr 1 15100000-9 (produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne) Pakiet nr 2 15500000-3 (produkty mleczarskie) Pakiet nr 3 15800000-6 ( różne produkty spożywcze ) Pakiet nr 4 15112000-6 ( drób ) Pakiet nr 5 15200000-0 ( ryby przetworzone i konserwowane) Pakiet nr 6 15300000-1 (owoce, warzywa przetworzone ) Pakiet nr 7 15331170-9 (produkty mrożone) Pakiet nr 8 15810000-9 (pieczywo świeże, wyroby piekarnicze i ciastkarskie) Pakiet nr 9 15600000-4 (produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych) Pakiet nr 10 15400000-2 (oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne) Pakiet nr 11 15980000-1 (napoje bezalkoholowe) Pakiet nr 12 15981000-8 (wody mineralne) Pakiet nr 16 15800000-6 (słodycze) Kody CPV: 03000000 Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne Pakiet nr 13 03221000-6 (warzywa - giełda), 03222000-3 (owoce - giełda) Pakiet nr 14 03212100-1 (ziemniaki-giełda) Pakiet nr 15 03142500-3 (jaja) 8. Informacja o możliwości powierzenia wykonania zamówienia podwykonawcom Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia wykonania części zamówienia podwykonawcom. W takim przypadku Wykonawca zobowiązany jest wskazać w Formularzu ofertowym, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania firm podwykonawców. 8.1. Dokumenty inne niż oświadczenia składane są w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 13. Termin związania ofertą 13.1. Termin związania ofertą wynosi 30 dni. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się z upływem terminu składania ofert. 13.2. W uzasadnionych przypadkach Wykonawca samodzielnie lub na wniosek Zamawiającego zgodnie z art. 85 ust 2 ustawy, może przedłużyć termin związania ofertą, z tym, że Zamawiający może tylko raz, co najmniej na 3 dni przed upływem terminu związania ofertą, zwrócić się do Wykonawców o wyrażenie zgody na przedłużenie tego terminu o oznaczony okres, nie dłuższy jednak niż 60 dni. 13.3. Zgodnie z art. 85 ust 2 ustawy przedłużenie terminu związania ofertą jest dopuszczalne tylko z jednoczesnym przedłużeniem okresu ważności wadium albo, jeżeli nie jest to możliwe, z wniesieniem nowego wadium na przedłużony okres związania ofertą. 14. Opis sposobu przygotowania ofert 14.1. Oferta winna być zapakowana w kopertę (koperty), odpowiednio zabezpieczoną/e przed jej/ich przypadkowym otwarciem. Pożądane jest, aby wszystkie strony oferty były kolejno ponumerowane i trwale złączone w sposób uniemożliwiający wysunięcie się którejkolwiek z kartek. Wykonawca jest zobowiązany przygotować ofertę zgodnie z wymaganiami określonymi w SIWZ. Składana oferta winna być opisana według niżej podanego wzoru: "Oferta do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego, oznaczonego ZP/PN/2019/23 – art. żywnościowe nie otwierać przed 12.04.2019 r. godz. 11.30”. 14.2 . Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. 14.3. Złożenie przez jednego Wykonawcę lub podmioty występujące wspólnie, więcej niż jednej oferty lub oferty zawierającej rozwiązania alternatywne spowoduje odrzucenie wszystkich ofert danego Wykonawcy. 14.4. Ofertę składa się pod rygorem nieważności w formie pisemnej. Treść oferty musi odpowiadać treści SIWZ. 14.5. Ponadto oferta musi odpowiadać poniższym wymaganiom: 14.5.1.Oferta będzie napisana w języku polskim na maszynie, komputerze lub czytelnie nieścieralnym atramentem oraz będzie podpisana przez upełnomocnionego przedstawiciela Wykonawcy 14.5.2. Wszystkie strony oferty składające się na jej treść muszą być podpisane przez osobę uprawnioną do działania w imieniu i na rzecz danego Wykonawcy. Miejsca w których zostaną dokonane poprawki lub korekty błędów muszą być parafowane przez osobę podpisującą ofertę. 14.6. Upoważnienie do podpisania oferty powinno być dołączone do oferty, o ile nie wynika ono z innych dokumentów załączonych do oferty. 14.7. Wszystkie dokumenty składające się na treść oferty muszą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 15. Zasady ogólne określenia ceny oferty 15.1. Cena oferty to łączny koszt oferowanego asortymentu, koszt dostawy do magazynu Zamawiającego oraz inne koszty mające wpływ na zaoferowaną cenę oferty. Wykonawca powinien uwzględnić w cenie oferty wszystkie ponoszone koszty wykonania przedmiotu zamówienia, które mają wpływ na cenę oferty z ich wyszczególnieniem. 15.2. Cena oferty ma być skalkulowana i ostateczna. Jakiekolwiek opusty cenowe powinny być wkalkulowane w cenę. 15.3. Cena oferty powinna być wyrażona w złotych polskich i określać wartość przedmiotu zamówienia w całym okresie trwania umowy. 15.4. Cena oferty powinna być zaokrąglona do dwóch miejsc po przecinku. 16. Opis kryteriów, którymi Zamawiający będzie się kierował przy wyborze oferty wraz z podaniem znaczenia tych kryteriów i sposobu oceny ofert 16.1. W prowadzonym postępowaniu Zamawiający kierował się będzie następującymi kryteriami oceny ofert: Cena: - 100 %. 16.2. Dla porównania cen złożonych ofert Zamawiający stosował będzie następujący wzór: Kryterium Waga: (%) Cena ofertowa: - 100 % 16.2.1.Cena (oferta może uzyskać maksymalnie 100% punktów całkowitej oceny): 100 pkt – najniższa oferta cenowa uzyskuje najwyższą ocenę obliczania wg wzoru: Najniższa cena ze złożonych ofert ---------------------------------------------- x 100 pkt = ilość uzyskanych punktów cena oferty badanej 16.3. Wybrana zostanie oferta, która uzyska najwyższą liczbę punktów. 17. Miejsce oraz termin składania i otwarcia ofert 17.1. Oferty należy złożyć w Sekretariacie (parter za recepcją główną) Specjalistycznego Centrum Medycznego im. św. Jana Pawła II, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 12.04.2019 roku, do godziny 1100. 17.2. Otwarcie ofert jest jawne i nastąpi w dniu 12.04.2019 roku, o godzinie 11.30 w sali konferencyjnej Specjalistycznego Centrum Medycznego im. św. Jana Pawła II. 20. Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy zamówienia publicznego W prowadzonym postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego Zamawiający nie żąda wniesienia zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 21. Pouczenie o środkach ochrony prawnej Zgodnie z art. 179 Wykonawcy uczestniczącemu w postępowaniau , a także innemu podmiotowi , jeżeli ma lub miał interes w uzyskaniu danego zamówienia oraz poniósł lub może ponieść szkodę w wyniku naruszenia przez zamawiającego przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych. Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami za pośrednictwem poczty elektronicznej zp@scm.pl z podaniem w tytule symbolu postępowania ZP/PN/2019/23 – art. żywnościowe Odpowiedzi na zadane pytania, informacje dodatkowe itp. umieszczane będą na stronie internetowej (www.bip.scm.pl – zamówienia publiczne).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach