Przetargi.pl
ZP-2380-120,185-12,50/2018 „Posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP Bielsko Biała na lata 2018/2019/2020

Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40038 Katowice, ul. J. Lompy
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 322 002 050 , fax. 322 002 060
  • Data zamieszczenia: 2018-06-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Wojewódzka Policji w Katowicach
    ul. J. Lompy 19
    40038 Katowice, woj. śląskie
    tel. 322 002 050, fax. 322 002 060
    REGON: 27020829200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.katowice.kwp.policja.gov.pl/KWK/zamowienia-publiczne/katalog-zamowien-publi

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZP-2380-120,185-12,50/2018 „Posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP Bielsko Biała na lata 2018/2019/2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa restauracyjna polegająca na wyżywieniu rozumianym jako posiłki profilaktyczne dla policjantów SPPP w Bielsku - Białej. 2. Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu zamówienia znajdują się w załączniku nr 2 do SWZiP – Wzór Umowy. 3. Zamawiający wymaga, aby placówka gastronomiczna – punkt wydawania posiłków była czynna siedem dni w tygodniu (od poniedziałku do piątku, w soboty, niedziele i święta) w godzinach od 08:00 do 20:00 zgodnie z zapisem § 2 pkt 1 lit. c) wzoru umowy. 4. Wykonawca zapewnia zróżnicowany jadłospis, gorący posiłek. 5. Wykonawca zapewni, że posiłki przygotowywane będą w miejscu ich wydawania, bez możliwości zamiany posiłków na inne artykuły (napoje). 6. Wykonawca winien zapewnić takie warunki lokalowe aby umożliwić spożywanie posiłków na miejscu. W tym celu Wykonawca winien dysponować lokalem wyposażonym w odpowiednią liczbę mebli (miejsca siedzące przy stoliku) i urządzeń, które umożliwią spożywanie posiłków przez co najmniej 50 osób jednocześnie. 7. Cenę oferty stanowi wysokość marży wyrażonej w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłków, przygotowania i wydania posiłków. 7.1 Wykonawcy wpisując łączny koszt posiłków w formularzu cenowym zobowiązani są do skalkulowania ich w taki sposób żeby nie przekroczyć wskazanych w tabelach maksymalnych kwot jednego posiłku profilaktycznego tj.: maksymalna kwota brutto 5,98 zł. 7. 2 Zamawiający wymaga wskazania ceny (marży) w załączniku nr 1 do SWZiP – Formularzu ofertowym. 7.3 Cena (marża) za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku, nie może przekroczyć wartości pieniężnej normy posiłku profilaktycznego, a która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto i została określona w oparciu o Decyzję NR 1/11 Dyrektora Departamentu Analiz i Nadzoru MSWiA i Dyrektora Departamentu Budżetu MSWiA z dnia 04 października 2011 r. " W sprawie określenia wartości pieniężnych norm wyżywienia oraz sposobu ich stosowania dla strażaków Państwowej Straży Pożarnej, policjantów, funkcjonariuszy Straży Granicznej i Biura Ochrony Rządu " 7.3 Marża jest składnikiem kosztu posiłku profilaktycznego (K), który zostanie wyliczony przez Zamawiającego za osobodzień w następujący sposób: wartość pieniężna normy żywieniowej, która wynosi za osobodzień 2,99 złotych netto (S) pomnożona przez marżę wyrażoną w procentach za całkowity koszt związany z zakupem produktów wykorzystywanych do przygotowywania posiłku, przygotowania i wydania posiłku (M), pomnożona przez stawkę podatku od towarów i usług wyrażonego w procentach (VAT)., K = S x M x VAT UWAGA: Marża wraz z podatkiem VAT będzie w celu wyboru najkorzystniejszej oferty i będzie obowiązywała przez cały okres umowy. Marża wraz z podatkiem VAT wskazana w formularzu ofertowym nie może przekroczyć 100%. W przypadku podania marży wraz z podatkiem VAT wyższych niż 100% oferta zostanie odrzucona na podst. art. 89 ust. 1 pkt 2 ustawy Pzp. Cenę oferty należy obliczyć wg wzoru podanego w załączniku nr 3 do SWZiP- formularzu cenowym i wpisać we właściwe miejsce wskazane w załączniku nr 1 do SWZiP – formularz ofertowy. Do umowy jako maksymalna kwota zostanie wpisana kwota przeznaczona na realizację zamówienia podana na otwarciu ofert. 8. Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował placówką gastronomiczną spełniającą wymogi sanitarno – epidemiologiczne określone dla podmiotów prowadzących działalność w zakresie wyżywienia zbiorowego, a w położoną w odległości nie więcej niż 4 km licząc po trasie od miejsca SPPP w Bielsku-Białej, ul. Zwierzyniecka 9 w Bielsko - Biała. UWAGA: Na etapie badania oferty Wykonawcy którego oferta zostanie uznana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zweryfikowania odległości podanej przez Wykonawcę w załączniku nr 1 do SWZiP - formularz ofertowy W przypadku gdy oferowana odległość przekroczy 4 km licząc po trasie Zamawiający odrzuci ofertę Wykonawcy jako niezgodną z SIWZ na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 ustawy Pzp. 9. Zamawiający wymaga aby Wykonawca posiadał uprawnienia do wykonywania określonej działalności tj. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914 ze zm. oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004r w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004r L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej. 10. Zamawiający wymaga aby osoby mające kontakt z żywnością były dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością oraz aby były nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy. Na potwierdzenie Zamawiający wymaga aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych. Zamawiający ma prawo na każdym etapie realizacji umowy wezwać Wykonawcę do okazania w/w książeczek. 11. Zamawiający dopuszcza podwykonawców. W przypadku gdy Wykonawca będzie korzystał z podwykonawców Zamawiający żąda wskazania części zamówienia, które zamierza im powierzyć oraz podania nazw firm podwykonawców oraz dane kontaktowe (załącznik nr 1 do SWZiP). Zapisy dotyczące podwykonawców znajdują się w rozdziale XVII SWZiP i w wzorze umowy (załącznik nr 2 do SWZiP).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczących kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej w zakresie posiadania koncesji, zezwolenia lub licencji potwierdzającej, że Wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych – Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże: - aktualne na dzień składania ofert – zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914 ze zm. oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004r w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004r L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty następujące dokumenty: 1. Formularz ofertowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZiP 2. Formularz cenowy wypełniony zgodnie z załącznikiem nr 3 do SWZiP 3. Oświadczenia wymagane na podstawie art. 25a ust. 1 ustawy Pzp aktualne na dzień składania ofert, złożone na formularzu oświadczenia stanowiącym załącznik nr 5 do SWZiP 4. Zaświadczenie o wpisie do Rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub decyzja o zatwierdzeniu zakładu (Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914 ze zm. oraz Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29.04.2004r w sprawie higieny środków spożywczych Dz. Urz. UE z dnia 30 kwietnia 2004r L139 ze zm.) jako spełniającego odpowiednie wymagania do celów działalności prowadzonej w zakresie produkcji i obrotu artykułami spożywczymi będącymi produktami lub półproduktami, daniami gotowymi, odgrzewanymi, z użyciem naczyń wielorazowego użytku, kanapek, artykułów ogólnospożywczych opakowanych oraz działalności cateringowe 5. Oświadczenie Wykonawcy, że osoby dostarczające posiłki oraz inne osoby mające kontakt z żywnością zostały dopuszczone przez lekarza do wykonywania pracy w procesie produkcji i obrocie żywnością, co potwierdzą aktualne książeczki zdrowia do celów sanitarno – epidemiologicznych oraz muszą były nadzorowane i/lub szkolone w sprawach higieny żywności odpowiednio do ich charakteru pracy- załącznik nr 4 do SWZIP. UWAGA: a) Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zobowiązany jest zamieścić informacje o tych podmiotach we wskazanym wyżej oświadczeniu. b) W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie wskazane wyżej oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. 6. Oświadczenie Wykonawcy, że oferowane ceny jednostkowe brutto będą obowiązywały przez cały okres obowiązywania umowy, złożone na załączniku nr 1 do SWZiP - formularz ofertowy lub na odrębnym dokumencie. 8. Oświadczenie Wykonawcy, że potwierdza dyspozycyjność przez siedem dni w tygodniu, również w dni ustawowo wolne od pracy i święta (od poniedziałku do piątku, w soboty, niedziele i święta od godziny 8:00 do 20:00). 7. Na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy Pzp Wykonawca oświadcza, że osoby wykonujące czynności wchodzące w zakres świadczonej Zamawiającemu czynności wyżywienia ( sporządzanie posiłków, przygotowywanie do transportu) będą zatrudnione na podstawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (Dz. U. Z 2014r., poz. 1502 z późn. zm.), zgodnie z oświadczeniem (załącznik nr 1 do SWZIP). Nie muszą być zatrudnione na umowę o pracę osoby wspomagające wykonanie usługi np.: księgowe, pracownicy biurowi, zaopatrzeniowcy, kierowcy. 8. Oświadczenie Wykonawcy, że zaoferowana cena została obliczona zgodnie z rozdziałem X SWZiP i zawiera wszystkie koszty związane z realizacją przedmiotu zamówienia, złożone na formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do SWZIP lub na odrębnym dokumencie. 9. Oświadczenie Wykonawcy czy powierza podwykonawcy/com wykonanie zamówienia. W przypadku powierzenia podwykonawcy/com wykonania zamówienia Wykonawca wskaże zakres jaki będzie realizował przy jego/ich udziale wraz z podaniem firm oraz danych kontaktowych podwykonawców, którzy będą realizować ten zakres, złożone na załączniku nr 1 do SWZiP lub na odrębnym dokumencie. 10. Odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach