Przetargi.pl
ZP/19/PN/18

Szpital Powiatowy im. Tadeusza Malińskiego w Śremie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ogłasza przetarg

  • Adres: 63-100 Śrem, ul. Chełmońskiego
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 612 815 462 , fax. 612 835 788
  • Data zamieszczenia: 2018-11-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy im. Tadeusza Malińskiego w Śremie Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
    ul. Chełmońskiego 1
    63-100 Śrem, woj. wielkopolskie
    tel. 612 815 462, fax. 612 835 788
    REGON: 30177867200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalwsremie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Szpital Powiatowy im. Tadeusza Malińskiego w Śremie sp z o. o.

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZP/19/PN/18
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Świadczenie usług w zakresie przygotowania oraz dystrybucji całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Powiatowego im. Tadeusza Malińskiego w Śremie sp z o. o.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Z uwagi na charakter przedmiotu zamówienia Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie ww. warunku poprzez złożenie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a ) Oświadczenia, że środki jakie będą użyte do wykonania zamówienia są dopuszczone do obrotu i stosowania, tzn. będą posiadały certyfikaty na znak bezpieczeństwa bądź aprobaty techniczne oraz świadectwa jakości wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ. b)Decyzji Państwowego Inspektora Sanitarnego dopuszczającej 2 (dwa) pojazdy do transportu żywności (wymogi higieniczno sanitarne) przy pomocy których wykonawca realizował będzie zamówienie. d) Dokument potwierdzający, że oferent wdrożył i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP. e) Decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej i cateringowej dla kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla zamawiającego. f) Przedstawienie zaświadczenia wydanego przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zgodnie z właściwością terytorialną dla danej Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, na terenie której znajduje się kuchnia przedsiębiorcy składającego ofertę na przygotowanie posiłków dla zamawiającego, zawierającego informację, że w okresie ostatniego roku kalendarzowego nie stwierdzono w odniesieniu do prowadzonej przez podmiot działalności: 1) przypadków kwestionowania produktów żywieniowych, 2) przypadków wystąpienia zatruć pokarmowych spowodowanych dostarczanymi posiłkami. g) Umowy lub umowa przedwstępna na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych. W przypadku przedłożenia umowy przedwstępnej Wykonawca, który wygra przetarg zobowiązany będzie dostarczyć umowę właściwą na odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych przed podpisaniem umowy na świadczenie usług gastronomicznych. h) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane należycie i terminowo co najmniej 1 (jedną), która opiewała na kwotę nie niższą niż 400.000,00 zł brutto i odpowiadała rodzajowo przedmiotowi zamówienia a więc obejmowała żywienie pacjentów hospitalizowanych (wzór wykazu stanowi załącznik nr 3 do SIWZ).i) Wykonawca złoży i) oświadczenie, że dysponuje co najmniej 2 (dwoma) dietetykami , z których jeden posiada co najmniej 10 (dziesięcioletnie) doświadczenie w opracowywaniu diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym. (załącznik nr 7 do SIWZ). j) dietetyk wykonawcy złoży oświadczenie, iż posiada co najmniej 10 (dziesięcioletnie) doświadczenie w opracowywaniu diet obowiązujących w żywieniu szpitalnym oraz, że sprawował bezpośredni nadzór nad ich przygotowaniem (załącznik nr 10 do SIWZ) k) wykonawca złoży wykaz co najmniej 2 (dwóch) środków transportu, które będą wykorzystywane w wykonaniu zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami (załącznik nr 8 do SIWZ). l) wykonawca złoży pisemne oświadczenie, że zatrudnia pracowników posiadających aktualne badania lekarskie wymagane przepisami sanitarno-epidemiologicznymi (załącznik nr 10 do SIWZ). ł) Opłacona polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, ze wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż 600 000,00 zł m) Informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzający wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. n)oświadczenie wymagane od wykonawcy w zakresie wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art.14 RODO - zał. nr 12

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach