Przetargi.pl
ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Z ELEMENTAMI CATERINGU DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2013-08-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZORGANIZOWANIE I PRZEPROWADZENIE GRUPOWEGO SZKOLENIA W ZAKRESIE: KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII Z ELEMENTAMI CATERINGU DLA BENEFICJENTÓW OSTATECZNYCH PROJEKTU WSPARCIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest szkolenie grupowe dla 18 kobiet - beneficjentów ostatecznych w zakresie Kucharz małej gastronomii z elementami cateringu: - czas trwania szkolenia: szkolenie winno być przeprowadzone w okresie od 09.09.2013r. do 28.10.2013r. Szkolenie winno rozpocząć się po wykonaniu badań lekarskich: profilaktycznych i specjalistycznych dla celów sanitarno-epidemiologicznych potwierdzających zdolność beneficjentów ostatecznych do podjęcia zatrudnienia w w/w zakresie. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić i pokryć koszty badań lekarskich. Oryginał zaświadczenia Wykonawca zobowiązany jest przekazać beneficjentowi ostatecznemu projektu Wsparcie, natomiast kopię zaświadczenia Wykonawca powinien dostarczyć zamawiającemu w terminie 7 dni od wykonania badań lekarskich (profilaktycznych i specjalistycznych dla celów sanitarno-epidemiologicznych); - liczba dni szkolenia: maksymalnie 36 kolejnych dni roboczych; - przez wykonanie całości zamówienia zamawiający rozumie przeprowadzenie zajęć teoretycznych i zajęć praktycznych zgodnie z programem szkolenia oraz przeprowadzenie egzaminów z części teoretycznej i praktycznej; - liczba godzin szkolenia: 252 godzin (1 godzina = 60 min) na jednego uczestnika, 7 godzin (1 godzina = 60 min) dziennie, w tym: 56 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy teoretycznej i 196 godzin (1 godzina = 60 min) z wiedzy praktycznej w godzinach od 8.00 do 18.00 maksymalnie. Zajęcia praktyczne powinny być zorganizowane dla trzech grup sześcioosobowych; - zamawiający wymaga aby po każdej godzinie zajęć odbywała się przerwa minimum 5 minut. Zamawiający wymaga aby przerwy nie były wliczane w liczbę godzin szkolenia, natomiast wykazywane były i uwzględnione w programie szkolenia i harmonogramie zajęć; - miejsce odbywania szkolenia: teren miasta Tomaszowa Mazowieckiego; - szkolenie winno odbywać się pięć razy w tygodniu od poniedziałku do piątku, w dni robocze; - zakres tematyczny szkolenia: dobieranie surowców i półproduktów do produkcji w małej gastronomii; dobieranie, obsługiwanie maszyn, urządzeń i sprzętu w małej gastronomii; przeprowadzanie obróbki wstępnej surowców i półproduktów w małej gastronomii; przygotowywanie półproduktów do dalszej obróbki w małej gastronomii; dokonywanie obróbki termicznej surowców i półproduktów w małej gastronomii; sporządzanie różnymi technikami i metodami podstawowego asortymentu potraw i napojów w małej gastronomii; planowanie posiłków i układanie prostego menu w małej gastronomii; porcjowanie, dekorowanie i ekspedycja potraw w małej gastronomii; organizowanie i porządkowanie własnego stanowiska pracy w małej gastronomii zgodnie z zasadami ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy, ochrony przeciwpożarowej i ochrony środowiska; przechowywanie i magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów gotowych w małej gastronomii; ocenianie jakościowe i ilościowe surowców i półproduktów w małej gastronomii; ocenianie jakościowe i ilościowe wyrobów gotowych małej gastronomii; maszyny, urządzenia i wyposażenie zakładów gastronomicznych; podstawy żywienia człowieka; przygotowanie stanowiska pracy; przygotowywanie potraw zgodnie z rodzajem przyjęcia; dekoracja potraw, kształcenie umiejętności planowania przygotowywania potraw, do wykonywania pracy w zakresie organizacji usług cateringowych, nabycie wiadomości z zakresu rodzajów napojów oraz technik ich sporządzania, zapoznanie z różnorodnymi formami obsługi konsumenta, przygotowywanie potraw, przekąsek, podawanie potraw, organizację pracy w małej gastronomii, organizację imprez okolicznościowych, dekoracje stołu, prawo spożywcze, podstawowe zagadnienia sanitarno - epidemiologiczne, etykę zawodową, wdrażanie zasad utrzymania czystości (elementy systemu HACCP). - program szkolenia powinien uwzględniać opis zawodu, składowe kwalifikacji i zadania zawodowe ujęte w opisie zawodu kucharz oraz organizator usług kateringowych znajdujących się na stronie Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej www.standardyiszkolenia.praca.gov.pl; - Wykonawca zobowiązany jest najpóźniej w dniu rozpoczęcia szkolenia wyposażyć każdego uczestnika szkolenia w komplet odzieży ochronnej, na który składają się: obuwie, spodnie, fartuch ochronny, czepek ochronny, rękawice zgodnie z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dla danego rodzaju zawodu, w tym każdy uczestnik szkolenia potwierdza odebranie w/w odzieży własnoręcznym podpisem. Wykonawca dostarczy protokół do siedziby zamawiającego w terminie 5 dni po wydaniu odzieży. Po zakończeniu szkolenia komplet odzieży ochronnej staje się własnością uczestnika szkolenia. - Wykonawca zobowiązany jest zapewnić każdemu uczestnikowi szkolenia indywidualne stanowisko do szkolenia; - zajęcia szkoleniowe zostaną przeprowadzone w pomieszczeniach z odpowiednim oświetleniem, ogrzewaniem i wentylacją, dostosowanych do prowadzenia zajęć szkoleniowych, z zapewnionym zapleczem, posiadających odpowiednie warunki sanitarne, bezpieczeństwa i higieny pracy, akustyczne i jakościowe, których powierzchnia, ilość stanowisk oraz wyposażenie w sprzęt i pomoce dydaktyczne dostosowane są do zakresu szkolenia oraz liczby uczestników szkolenia, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 2. Wykonawca realizujący zamówienie musi być zarejestrowany w rejestrze instytucji szkoleniowych, zgodnie z art. 20 ustawy z dnia 20 kwietnia 2004 r. o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy (tekst jednolity: Dz. U. 2008 r. Nr 69 poz. 415 z późn. zm.) i pozostawać w rejestrze przez cały okres realizacji zamówienia, w przypadku wykreślenia Wykonawcy z rejestru instytucji szkoleniowych, przed zakończeniem realizacji zamówienia Zamawiający uzyska prawo odstąpienia od umowy a Wykonawca nie otrzyma wynagrodzenia należnego mu zgodnie z niniejszą umową, niezależnie od zakresu i zaawansowania realizacji zamówienia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 805300008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Posiadanie certyfikatu lub akredytacji
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach