Przetargi.pl
Zakup materiałów dydaktycznych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Tarnowskich Górach w ramach projektu Mam zawód-mam pracę w regionie

Powiat Tarnogórski ogłasza przetarg

  • Adres: 42-600 Tarnowskie Góry, ul. Karłuszowiec 5
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 3813786 , fax. 032 3813727
  • Data zamieszczenia: 2013-12-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Tarnogórski
    ul. Karłuszowiec 5 5
    42-600 Tarnowskie Góry, woj. śląskie
    tel. 032 3813786, fax. 032 3813727
    REGON: 27628546000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.tarnogorski.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup materiałów dydaktycznych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Tarnowskich Górach w ramach projektu Mam zawód-mam pracę w regionie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup materiałów dydaktycznych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego w Tarnowskich Górach - Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 14. Przedmiot zamówienia realizowany jest w ramach projektu systemowego pn. Mam zawód - mam pracę w regionie, który jest współfinansowany przez Powiat Tarnogórski, Budżet Państwa oraz Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013. 2. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia następujących materiałów dydaktycznych: 1) Odzież robocza kucharska (materiał bawełna i poliester): a) bluzy kucharskie białe z długim rękawem, rozmiar S - 4 szt., M- 5 szt., L - 3 szt., b) spodnie kucharskie białe unisex, rozmiar S - 4szt., M - 5 sz., L - 3 szt., c) zapaska kelnerska, dł. min.60 cm, 12 szt. 2) Sokowirówka - do twardych warzyw, moc min. 700 W, 2 prędkości, duży otwór na warzywa min. ? 75 mm, bezpieczne zamknięcie, zbiornik na odpady min. 2 l - przezroczysty lub z przezroczystą pokrywą, pojemnik na sok z separatorem piany, antypoślizgowe nóżki, filtr siatkowy ze stali nierdzewnej, łatwość mycia elementów - 1 szt. 3) Gofrownica - moc min. 1300 W, termoizolacyjna obudowa, nienagrzewające się uchwyty, powłoka nieprzywierająca, lampki kontrolne - 1 szt. 4) Mikser ręczny - moc min. 400 W, min. 5 ustawień prędkości + turbo, rączka pokryta materiałem antypoślizgowym, po 2 końcówki ze stali nierdzewnej do ubijania i mieszania - 3 szt. 5) Frytownica gastronomiczna elektryczna - moc min. 2200 W, obudowa ze stali nierdzewnej, termostat chroniący przed przegrzaniem, pojemność min. 3l. -1 szt. 6) Malakser - moc min. 750 W, min. 2 ustawienia prędkości + funkcja puls, blokada bezpieczeństwa, pojemność misy min. 2 l, pojemność miksera kielichowego min 1,2 l, wyposażenie min.: nóż metalowy, tarcza emulgacyjna, 2 tarcze tnące do wiórek (cienkich i grubych) lub 1 dwustronna - 1 szt. 7) Noże do carvingu - ze stali nierdzewnej, rękojeść chropowata z aluminium lub z polipropylenu (do kontaktu z żywnością) a) nóż tajski 1 szt., b) nóż do wycinania spirali (do warzyw) 1 szt., c) nóż tajski typu sierp 1 szt., d) wydrążacz do kulek (dwustronny) średnica 22/30 mm 1 szt., e) nóż Julienne 1 szt. 8) Nóż - tasak do ziół - półokrągłe ostrze ze stali nierdzewnej zakończone dwoma uchwytami - 1 szt. 9) Nóż do sera - ostrze ze stali nierdzewnej 13 cm (+- 1 cm)- 1 szt. 10) Nożyce do drobiu - ostrze ze stali nierdzewnej, ergonomiczna, antypoślizgowa rączka, dolny uchwyt zamknięty -1 szt. 11) Otwieracz do konserw - ze stali nierdzewnej - 1 szt. 12) Kokilki do zapiekania ( do sufletów) - pojemność 120- 150 ml, wys. 4,5-5 cm, średnica 8-10 cm - 12 szt. 13) Garnek (wanienka) do gotowania ryb - ze stali nierdzewnej - 1 szt. 14) Szybkowar - pojemność 6 l, wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, wielowarstwowe, hermetycznie zamknięte dno - 1 szt. 15) Wyciskacz do czosnku - stalowa, solidna obudowa, wytrzymały - 2 szt. 16) Garnki- wykonane ze stali nierdzewnej, grube, wielowarstwowe dno, do stosowania na wszystkich rodzajach kuchni, z metalowymi uchwytami dobrze przymocowanymi, z metalowymi pokrywami (pokrywy z metalowym uchwytem): a) o pojemności 1,8 - 2,4 l średnica 16cm (+- 2 cm) - 3 szt., b) o pojemności 4,3 - 4,8 l średnica 20cm (+- 2 cm) -1 szt. 17) Rondle - wykonane ze stali nierdzewnej, grube, wielowarstwowe dno, do stosowania na wszystkich rodzajach kuchni, z metalowymi uchwytami dobrze przymocowanymi, z metalowymi pokrywami (pokrywy z metalowym uchwytem) o pojemności 2 l średnica 16cm (+- 2 cm) - 3szt. 18) Nóż do wilczka- nóż dwustronny do wilczka MESCO o średnicy gardzieli 70 mm- 1szt. 19) Pojemniki do żywności- pojemniki przeznaczone do kontaktu z żywnością, prostokątne z pokrywami, z uchwytami ułatwiającymi przenoszenie, z polipropylenu: a) o pojemności 20l (+-2l)- 3szt.; b) o pojemności 15l (+-2l)- 3szt.; c) o pojemności 10l (+- 1l)- 3szt.; d) o pojemności 6l (+-1l) - 3szt. 20) Sita z siatką- metalowe sita z metalową siatką oraz uchwytem, średnica 20cm (+/- 2 cm) -3szt. 21) Noże uniwersalne HACCP- z rękojeściami w kolorach HACCP- czerwonym, żółtym, niebieskim, zielonym, białym, brązowym, stal walcowana, do mycia w zmywarkach: a) długość ostrzy 20cm (+-2cm)- 6 kolorów po 3szt., b) zielony nóż do jarzyn długość ostrza 6cm (+-1cm)- 3szt. 22) Sztućce - wykonane ze stali 18/10, wzory proste bez zbytnich elementów dekoracyjnych: a) łyżki-12szt; b) widelce-12szt; c) noże-12szt; d) łyżeczki do herbaty-24szt; e) widelczyk do ciasta-24szt; f) łyżeczki do kawy-24szt. 23) Zastawa stołowa- wytrzymała, funkcjonalna, biała porcelana ze wzmocnionymi rantami, pokryta wytrzymałą powłoką szklaną, przystosowana do mycia w zmywarkach: a) talerz płytki 25cm -24szt, b) talerz płytki 15cm-36szt, c) miska poj. 0,45l- 12szt, d) miska poj 0,6l - 12szt, e) bulionówka z uchwytami-12szt, f) spodek do bulionów ki-12szt, g) filiżanka poj 0,20-0,25 l -24szt, h) spodek do filiżanki śr 14cm-24szt. 24) Termosy stalowe z pompką- obudowa i wkład stalowy, pokrywa i uchwyt z polipropylenu-2szt. 25) Deski do krojenia HACCP- deski w kolorach HACCP (czerwony, zielony, żółty, niebieski, biały, brązowy), wymiary min. 40x30xmin 1,25cm, przystosowane do mycia w zmywarkach - każdy z kolorów x 3 szt. 26) Stojak na deski nierdzewny- min. 30x27x27 x3szt. 27) Taca gastronomiczna- taca gastronomiczna z polipropylenu, wym. min. 425x300mm, z profilowanymi bokami w formie uchwytów- 6szt. 28) Piramida zdrowego żywienia- plakat o wym. min. 100x70cm, 1szt. 29) Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem- ćwiczenia, cz.1 i 2; Ewa Superczyńska, Melania Żylińska- Kaczmarek - 2 komplety. 30) Książka z zakresu dekoracji stołu, zawierająca co najmniej 10 propozycji dekoracji wraz z instrukcją krok po kroku- 1 szt. 31) Książka z zakresu dekoracji potraw, zawierająca co najmniej 10 propozycji dekoracji wraz z instrukcją krok po kroku- 1 szt. 32) Tusz do drukarki HP Deskjet Ink Advantage 3525 (655 czarny) - 4 szt. (oryginał lub zamiennik). 33) Tusz do drukarki C8765E(HP 338) czarny - 3 szt. + C8766E kolor (HP 343) - 1 szt. 34) Papier ksero - 10 ryz: a) format A4 b) przeznaczony do wysokonakładowych drukarek i kopiarek c) kolor biały d) gramatura 80g/m2 (+-2g) e) białość CIE min. 146 f) ilość arkuszy w 1 ryzie min. 500. 3. Zaoferowana cena powinna obejmować koszty zakupu materiałów dydaktycznych oraz ich transport wraz z wniesieniem do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 14 w Tarnowskich Górach, ul. Strzelców Bytomskich 7. 4. Wyżej wymienione materiały i pomoce dydaktyczne winny posiadać wszelkie dokumenty uprawniające Zamawiającego do ich stosowania oraz niezbędne dokumenty dopuszczające do użytku w szkole. Dostarczony przedmiot zamówienia winien być sprawny oraz pierwszej jakości. 5. Wykonawca oświadcza iż przedmiot zamówienia będzie posiadał instrukcję w języku polskim (dotyczy tych elementów przedmiotu zamówienia, dla których istnieje instrukcja). 6. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia w terminie do 14 dni kalendarzowych od daty podpisania umowy przez Zamawiającego i Wykonawcę, do Specjalnego Ośrodka Szkolno - Wychowawczego Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 14 w Tarnowskich Górach, ul. Strzelców Bytomskich 7. 7. Z czynności odbioru zostanie sporządzony protokół odbioru. Odbiór nastąpi w miejscu dostarczenia materiałów dydaktycznych, w obecności przedstawiciela Zamawiającego oraz Wykonawcy i będzie polegał na analizie technicznej i wizualnej (optycznej) przedmiotu zamówienia. 8. W przypadku stwierdzenia wad lub usterek przedmiotu zamówienia podczas odbioru przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązuje się wymienić uszkodzony towar na nowy w terminie do 3 dni roboczych od daty sporządzenia protokołu stwierdzającego daną usterkę lub wadę. 9. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10. Okres gwarancji na przedmiot zamówienia tj. sokowirówkę, mikser ręczny, gofrownicę, frytownicę, malakser, szybkowar, garnki, rondle oraz termosy wynosi 24 miesiące od dnia podpisania przez obie strony bezusterkowego protokołu odbioru przedmiotu umowy. 11. Po podpisaniu bezusterkowego protokołu odbioru przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego i Wykonawcę, Wykonawca wystawi Zamawiającemu za przedmiot umowy fakturę, po wcześniejszym jej uzgodnieniu z Zamawiającym. 12. Płatność nastąpi przelewem na rachunek bankowy wskazany w fakturze (rachunku) w terminie do 14 dni kalendarzowych od daty wpływu do kancelarii ogólnej Zamawiającego, prawidłowo wystawionej faktury (rachunku). 13. Wynagrodzenie VAT nie podlega waloryzacji do końca realizacji umowy, także w razie zmiany stawki podatku. 14. Niedoszacowanie, pominięcie, lub nienależyte rozpoznanie zakresu przedmiotu zamówienia nie może być podstawą do żądania zmiany wynagrodzenia. 15. Z wybranym w drodze postępowania Wykonawcą Zamawiający zawrze umowę zgodnie z załącznikiem nr 6 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia - SIWZ z uwzględnieniem jego formy organizacyjno - prawnej
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 181300009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 14 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.tarnogorski.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach