Przetargi.pl
„Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 1 w Mszczonowie w roku 2024.”

Miejskie Przedszkole Nr1 ogłasza przetarg

  • Adres: 96-320 Mszczonów, Tarczyńska, 28
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-02-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Przedszkole Nr1
    Tarczyńska, 28
    96-320 Mszczonów, woj. mazowieckie
    REGON: 750020602
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 1 w Mszczonowie w roku 2024.”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1: MIĘSO WIEPRZOWE, WOŁOWE, WĘDLINY• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchnii charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być jasnoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, element pozbawiony kości i tkanki tłuszczowej, bez ścięgien, wyselekcjonowany z udźca.• Barwa mięsa wołowego świeżego powinna być jasnoczerwona do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, element pozbawiony kości i tkanki tłuszczowej, bez ścięgien, wyselekcjonowany z udźca wołowego.• Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70%, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż: 21 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas , oraz 5 dni dla mięsa świeżego i nie krócej niż 10dni dla mięs hermetycznie zamkniętych.• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchnii charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być jasnoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, element pozbawiony kości i tkanki tłuszczowej, bez ścięgien, wyselekcjonowany z udźca.• Barwa mięsa wołowego świeżego powinna być jasnoczerwona do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, element pozbawiony kości i tkanki tłuszczowej, bez ścięgien, wyselekcjonowany z udźca wołowego.• Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70%, wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny.• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż: 21 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas , oraz 5 dni dla mięsa świeżego i nie krócej niż 10dni dla mięs hermetycznie zamkniętych.Część 2: MIĘSO DROBIOWE• Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Mięso mielone najwyższej jakości, świeże, drobno rozdrobnione, może być pakowane próżniowo.• Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być jasnoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż: od dnia dostawy do Zamawiającego, 5 dni dla mięsa świeżego i nie krócej niż 10dni dla mięs hermetycznie zamkniętych.Część 3: NABIAŁ• Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twarogi, kefir maślanka. Nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, jogurty, śmietany, sery żółte, sery twarogowe, pozostałe sery oraz nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla następujących produktów: mleko krowie, mleko owsiane.Część 4: WARZYWA I OWOCE• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształt owalny.• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.Część 5: MROŻONKI• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone.• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki- bryły).• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego.Część 6: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE• Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.• Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.• Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.• Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.• Produkty z puszek i słoików bez pleśni, mętnej konsystencji.• Herbaty wysokiej jakości, soki 100% z naturalnych owoców i warzyw bez dodatku substancji słodzących.• Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieracza mechanicznego).Część 7: JAJA• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.• Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjny numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.CZĘŚĆ 8: PIECZYWO• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.• Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.• Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.Część 9: RYBY• Ryby wędzone, świeże i pachnące• Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.• Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF.• Termin przydatności do spożycia wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy do Zamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych i konserwowych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15113000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach