Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA" ogłasza przetarg
- Adres: 77-330 Czarne, ul. Pomorska 1
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 59 833 36 79 , fax. 59 833 24 30
- Data zamieszczenia: 2014-02-14
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Pomorska Instytucja Gospodarki Budżetowej "POMERANIA"
ul. Pomorska 1 1
77-330 Czarne, woj. pomorskie
tel. 59 833 36 79, fax. 59 833 24 30
REGON: 22115305000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pigbzamowieniapubliczne.pl - zakładka PIGB O K-W Posejdon
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla OKW Posejdon w Ustce. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem Zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla potrzeb Ośrodka Konferencyjno - Wypoczynkowego Posejdon w Ustce przy ul. Rybackiej 10 w zakresie określonym w niniejszym SIWZ wraz załącznikami. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2. Szacunkowe ilości określa załącznik nr 2 A do SIWZ. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany ilości podanych w formularzu w przypadku istotnych zmian w zapotrzebowaniu, a Dostawca nie będzie podnosił wobec Zamawiającego żadnych roszczeń z tego tytułu. 3.4 Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: przedmiot dostawy musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego dla każdego rodzaju asortymentu i spełniać wymogi określone przepisami odrębnymi a w szczególności; a. ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów, b.ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r z uwzględnieniem późniejszych poprawek wnoszonych przez ustawodawcę - ustawa o Bezpieczeństwie żywności i żywienia(tekst jednolity Dz. U. 2010 nr 136 poz 914); c.rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych, d.ustawy z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych. e.przedmiot zamówienia musi być zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawnymi, f.przedmiot zamówienia musi spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy; g.przedmiot zamówienia musi spełniać wszystkie powszechnie obowiązujące Polskę wymagania higieniczno-sanitarne stosowane w UE, 3.5 Warunki dodatkowe: a.wykonawca ma obowiązek dostarczyć produkty I klasy, zgodnie zastosowaną norma jakości; b.cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, brak jednorodności, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zerwane plomby, zabrudzenia, brak ciągu chłodniczego; c.zachowany okres karencji po stosowaniu środków chemicznych ochrony roślin; d.dostawy realizowane będą na koszt i ryzyko Wykonawcy w odpowiednich opakowaniach (zamknięte, nieuszkodzone), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i odpowiednią temperaturę surowca. Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny być przeznaczone tylko do jednego asortymentu i posiadać atesty do kontaktu z żywnością. Elementy powinny być ułożone w opakowaniu w sposób nie powodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd środka spożywczego; e.Wykonawca we własnym zakresie będzie dokonywała wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego f.zamówienia odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy do godziny 10:00 w dniu dostawy lub do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym dostawę na podstawie faksu lub telefonicznej informacji przekazywanej każdorazowo przez Zamawiającego; g.dostawy odbywać się będą sukcesywnie od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:30 do 11:30 oraz w sobotę w godzinach 6:00-7:00; h.dołączanie do każdej dostawy faktury VAT, z wyszczególnieniem produktów, ich ilości, ceny jednostkowej, kwoty VAT i kwoty brutto; i.termin płatności wynagrodzenia należnego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury do siedziby Zamawiającego; j.terminowe dostarczanie zamówionych towarów. W przypadku nie dostarczenia przez Wykonawcę towarów w terminie, Zamawiającemu przysługuje prawo zakupu danego towaru u innego podmiotu i obciążenia Wykonawcy różnicą między ceną zakupu u innego podmiotu, a ceną wynikającą z umowy - w takim przypadku Zamawiający ma prawo odmówić przyjęcia towaru dostarczonego po terminie; k. użyczenie nieodpłatne ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do magazynu Zamawiającego na okres do następnej dostawy; l.ze względu na specyfikację działalności Zamawiającego występuje duże zróżnicowanie częstotliwości i wielkości dostaw; m.podane ilości zamawianych artykułów mają charakter szacunkowy, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw lub odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszania lub zwiększania wielkości zamówienia w zależności od zmian zaludnienia ośrodka; n.Zamawiający zastrzega sobie prawo do przedłużenia terminu obowiązywania umowy w sprawie udzielenia zamówienia do czasu wyczerpania asortymentu będącego przedmiotem zamówienia, z zastrzeżeniem, że Zamawiający może w zależności od potrzeb zamówić większą ilość jednego z asortymentów będących przedmiotem zamówienia, kosztem innego pod warunkiem, że ogólna wartość umowy nie ulegnie zmianie; o.Zamawiający nie przyjmie faktury, jeżeli zostaną zgłoszone jakiekolwiek zastrzeżenia do przedmiotu dostawy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pigbzamowieniapubliczne.pl - zkałdka O K-W Posejdon
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i sukcesywna dostawa owoców i warzyw dla OKW Posejdon w Ustce.
Dodano: 2014-02-25 - Dostawa owoców i warzyw do kantyn i stołówek prowadzonych przez Zamawiającego
Dodano: 2014-02-24 - Dostawa owoców i warzyw do kantyn, kuchni i stołówek prowadzonych przez Zamawiającego
Dodano: 2014-02-10 - Dostawa warzyw i owoców świeżych wraz z dowozem do Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego Leśnik w Orzechowie w 2014 roku .
Dodano: 2014-01-09 - Dostawa warzyw i owoców świeżych na potrzeby OSzW LEŚNIK w Orzechowie Morskim w 2013 roku .
Dodano: 2012-10-31 - Przetarg nieograniczony na dostawę warzyw, ziemniaków, jabłek i kiszonek
Dodano: 2012-09-21 - DZP/24/12 WARZYW I OWOCE
Dodano: 2012-03-14 - Dostawa warzyw i owoców świeżych.
Dodano: 2011-11-02 - DZP/11/11 DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Dodano: 2011-02-28 - Dostawa warzyw i owoców świeżych na potrzeby OSW LESNIK w 2011 roku.
Dodano: 2010-12-03