Przetargi.pl
Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy

Zespół Szkół w Lipnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 77-130 Lipnica, ul. Szkolna 4
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 59 8217041 , fax. 59 8217041
  • Data zamieszczenia: 2016-07-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół w Lipnicy
    ul. Szkolna 4 4
    77-130 Lipnica, woj. pomorskie
    tel. 59 8217041, fax. 59 8217041
    REGON: 77127165000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lipnica.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół w Lipnicy. Dostawy podzielono na 6 części: - dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu - zgodnie z częścią nr 1 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia), - dostawa mleka i produktów mleczarskich - zgodnie z częścią nr 2 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia), - dostawa ryb i mrożonek - zgodnie z częścią nr 3 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, -dostawa przypraw i koncentratów - zgodnie z częścią nr 4 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia), - dostawa pozostałych artykułów spożywczych i deserów - zgodnie z częścią nr 5 dodatku Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia), - dostawa warzyw i owoców - zgodnie z częścią nr 6 załącznika Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2.Określone ilości produktów żywnościowych w załączniku nr 1 do SIWZ Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zostały podane szacunkowo. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych. 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych poszczególnych towarów w ramach maksymalnej kwoty określonej na realizację zadań. 4.Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego w sytuacjach zmiany ilości zamawianych artykułów. 5.Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w asortymencie i ilościach wynikających z zapotrzebowania składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. W częściach zamówienia od 2 do 6 informacja o rodzaju i ilości potrzebnego towaru będzie przekazywana z minimalnie 2-dniowym wyprzedzeniem do godz. 12:00, a towar musi zostać dostarczony 2 dni później do godz. 8:00 rano. Dla części 1 (dostawa mięsa świeżego, wędlin i drobiu) informacja o rodzaju i ilość potrzebnego towaru będzie przekazywana minimalnie jeden dzień przed planowaną dostawą do godz. 10:00, a towar musi zostać dostarczony dnia następnego do godz. 8:00 rano. 1.Zamawiający potwierdzi na piśmie przyjęcie dostawy. 6.Dostawy winny być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, na koszt i ryzyko Wykonawcy. 7.Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe (w asortymencie i ilościach wynikających z zamówień) zarówno pod względem norm jakościowych jak i odpowiednim terminem ważności zapewniającym bezpieczne użycie dostarczonych produktów. Wyroby winny być oznaczone zgodnie z obowiązującymi przepisami. 8.Rozliczenie dostaw (na podstawie faktur częściowych) będzie odbywać się nie rzadziej niż raz w miesiącu i nie częściej niż co 21 dni, w terminie do 30 dni od daty otrzymania faktury częściowej w formie przelewu bankowego na konto wskazane przez Wykonawcę. 9.Wykonawca winien posiadać wymagany atest laboratoryjny na oferowane produkty. 10.W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis lub produkt równoważny. 11.Zgodnie z art. 29 ust. 3 PZP w przypadku gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem lub równoważne. 12. Szczegółowy wykaz rodzaju i ilości zamawianych produktów w podziale na zadania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lipnica.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach