Przetargi.pl
Zakup i dostawa produktów mleczarskich dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży

Szpital Wojewódzki w Łomży im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 18404 Łomża, Al. Piłsudskiego
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 864 733 610 , fax. 864 733 210
  • Data zamieszczenia: 2018-03-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital Wojewódzki w Łomży im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego
    Al. Piłsudskiego 11
    18404 Łomża, woj. podlaskie
    tel. 864 733 610, fax. 864 733 210
    REGON: 45066502400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-lomza.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup i dostawa produktów mleczarskich dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1 Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa produktów mleczarskich dla Szpitala Wojewódzkiego w Łomży, zwanego dalej Zamawiającym, w ilościach, asortymencie i wymaganiach opisanych w pkt 3.2 poniżej. Ilość pakietów - 3: Pakiet 1 – Produkty mleczarskie Pakiet 2 - Twaróg Pakiet 3 – Jednoporcjowy tłuszcz do smarowania 2 Opis przedmiotu zamówienia, ilości i wymagania Zamawiającego: Pakiet 1 - Produkty mleczarskie 1. Masło Ekstra Śmietankowe - kostka, waga netto 200g, zawartość tłuszczu 82%, zapotrzebowanie 2 500 sztuk. 2. Mleko spożywcze pasteryzowane homogenizowane – karton lub butelka o pojemności 1 litr, zawartość tłuszczu 3,2%, zapotrzebowanie - 55 000 sztuk. 3. Ser topiony mix smakowy – krążek, waga netto 140g, zawartość tłuszczu nie mniej niż 16%, rodzaj smaku uzależniony od potrzeb Zamawiającego, zapotrzebowanie 8 000 sztuk. 4. Ser Żółty Salami - pałka, zawartość tłuszczu w suchej masie minimum 40%, zapotrzebowanie 500 kilogramów. 5. Ser Żółty Podlaski – blok, zawartość tłuszczu w suchej masie minimum 45%, zapotrzebowanie 200 kilogramów. 6. Ser Żółty Mozzarella – blok, bez dodatku tłuszczów roślinnych, wykazujący bardzo dobrą topliwość, zapotrzebowanie 250 kilogramów. 7. Ser Sałatkowo - kanapkowy miękki, typu feta – kostka, waga netto 270g, zawartość tłuszczu nie mniej niż 17%, zapotrzebowanie 300 sztuk. 8. Serek granulowany wiejski – kubek, waga netto 200g, zawartość tłuszczu minimum 5%, zapotrzebowanie 12 000 sztuk. 9. Serek granulowany wiejski lekki – kubek, waga netto 150g, zawartość tłuszczu maximum 3%, zapotrzebowanie 2 500 sztuk. 10. Serek granulowany wiejski z dodatkami mix smakowy – kubek, waga netto 150g (120g serek twarogowy + 30g miód, owoce mix) zawartość tłuszczu minimum 4%, zapotrzebowanie 2 700 sztuk. 11. Śmietana 18% - pasteryzowana, opakowanie kubek o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 18%, zapotrzebowanie 2 900 szt. 12. Śmietana 30% - pasteryzowana, opakowanie kubek o pojemności 400g, zawartość tłuszczu 30%, zapotrzebowanie 4 000 sztuk. 13. Margaryna do pieczenia, smażenia, przygotowywania sosów, polew oraz kremów – kostka, waga 250g, zawartość tłuszczu minimum 80%, zapotrzebowanie 3 600 sztuk. 14. Masło klarowane – kubek, waga 500g, zawartość tłuszczu mlecznego niemniej niż 99%, zapotrzebowanie 50 sztuk. 15. Jogurt Naturalny - kubek o pojemności 150g, zawartość tłuszczu minimum 2%, zapotrzebowanie 5 000 sztuk. 16. Jogurt naturalny typu Greckiego – kubek o pojemności 400g. zawartość tłuszczu 9%, zapotrzebowanie 2 000 sztuk. 17. Jogurt Owocowy - kubek o pojemności 150g, zawartość tłuszczu do 3%, zapotrzebowanie 5 500 sztuk. 18. Masło Roślinne - kubek, pojemność netto 500g, zawartość tłuszczu do 80%, zapotrzebowanie 1 500 sztuk. 19. Serek homogenizowany mix smakowy – kubek 150g, zawartość tłuszczu do 3%, zapotrzebowanie 2 500 sztuk. 20. Mleko Zsiadłe – kubek, pojemność 400g, zawartość tłuszczu 3%, zapotrzebowanie 2 000 sztuk. *Zamawiający dopuszcza zaoferowanie w/w asortymentu o innej gramaturze - tolerancja +/- 8%. Jeżeli Wykonawca proponuje inną gramaturę niż jest podana – należy ją przeliczyć. Pakiet 2 - Twaróg 1. Twaróg „Zambrowski” Półtłusty – kostka, waga netto 250g, zapotrzebowanie 5500 kilogramów. *Zamawiający dopuszcza zaoferowanie w/w asortymentu o innej gramaturze - tolerancja +/- 8%. Jeżeli Wykonawca proponuje inną gramaturę niż jest podana – należy ją przeliczyć. Pakiet 3 - Jednoporcjowy tłuszcz do smarowania 1. Jednoporcjowy tłuszcz do smarowania – opakowanie jednostkowe, waga netto 10g, obniżona zawartość tłuszczu 60%, zapotrzebowanie 215 000 sztuk. 2. Jednoporcjowy tłuszcz do smarowania – opakowanie jednostkowe, waga netto 10g, obniżona zawartość tłuszczu 40%, zapotrzebowanie 55 000 sztuk. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian w proporcjach asortymentów z uwagi na wielość obłożenia oddziałów Szpitala. Zamawiający wymaga, aby w dniu dostawy wszystkie dostarczone produkty posiadały co najmniej 3-tygodniowy termin przydatności do spożycia, za wyjątkiem mleka, które może mieć 5-dniowy termin przydatności do spożycia. Dostawy towaru do kuchni Szpitala Wojewódzkiego w Łomży, Al. Piłsudskiego 11, powinny odbywać się przez sześć dni w tygodniu, tj. od poniedziałku do soboty w godzinach: mleko 330 - 430 , pozostałe produkty 800 - 1000, a w przypadku zamówień nadzwyczajnych: od 45 minut do 1 godziny od telefonicznego złożenia zapotrzebowania. Warunki dostaw określa załącznik nr 5 do SIWZ – wzór umowy. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne do opisanych w SIWZ, spełniające określone w SIWZ wymagania. Wszystkie wskazane w SIWZ oznaczenia produktów lub nazwy producentów należy odczytywać łącznie ze zwrotem „lub równoważny”.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1 Składając ofertę Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości określonej w poniższej tabeli dla poszczególnych pakietów: Pakiet 1 2.000,00 zł Pakiet 2 500,00 zł Pakiet 3 500,00 zł 2. Ustala się wadium dla całości przedmiotu zamówienia w wysokości 3.000,00 zł (słownie: trzy tysiące 00/100 złotych). 3. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. 4. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240). 5. Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego, tj.: Hexa Bank Spółdzielczy w Piątnicy – nr 31 8762 0009 0004 6819 2000 0030 6. Wadium wniesione w pieniądzu musi być opisane w sposób umożliwiający jego identyfikację, poprzez podanie nr sprawy: ZT-SZP-226/01/12/2018 oraz oznaczenie pakietu. 7. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w pkt 5 powyżej, przed upływem wyznaczonego terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny terminu składania ofert). 8. W przypadku wadium wnoszonego w innej formie niż pieniądz, oryginał dokumentu należy złożyć w osobnej kopercie w kancelarii Zamawiającego przed upływem wyznaczonego terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny terminu składania ofert). 9. Zamawiający zastrzega, że w przypadku wadium wniesionego w formie innej niż pieniądz, z treści dokumentu gwarancji/poręczenia powinno wynikać bezwarunkowe, nieodwołalne zobowiązanie gwaranta/poręczyciela do zapłacenia Zamawiającemu każdej kwoty do łącznej maksymalnej wysokości kwoty wadium, na pierwsze pisemne żądanie zapłaty, podpisane przez osobę upoważnioną oraz zawierające oświadczenie o podstawie do zatrzymania wadium zgodnie z art 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP. 10. Zamawiający zaleca, aby kopia dokumentu świadczącego o wniesieniu wadium została dołączona do oferty. 11. Zamawiający zwraca wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy PZP. 12. Zamawiający zatrzymuje wadium na warunkach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy PZP.
  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa wraz z ofertą: 1. Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ) 2. Zestawienie asortymentowo – ilościowe oferowanego asortymentu (załącznik nr 4 do SIWZ) 3. Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach