Przetargi.pl
"Zakup i dostawa pieczywa i świeżych wyrobów ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Blachowni

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI ogłasza przetarg

  • Adres: 42-290 Blachownia, ul. Henryka Sienkiewicza 6
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. +48 34/3270376
  • Data zamieszczenia: 2022-12-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W BLACHOWNI
    ul. Henryka Sienkiewicza 6
    42-290 Blachownia, woj. śląskie
    tel. +48 34/3270376
    REGON: 000932844
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiającyZamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    "Zakup i dostawa pieczywa i świeżych wyrobów ciastkarskich dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Blachowni
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą pieczywa w asortymencie i ilościach podanych w formularzach asortymentowo – cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SWZ.2. Wskazanie przez Zamawiającego marki lub nazwy handlowej określa klasę produktu, będącego przedmiotem zamówienia i służy ustaleniu standardu, a nie wskazuje na konkretny wyrób lub konkretnego producenta. Oryginalne nazewnictwo lub symbolika podana została w celu prawidłowego określenia przedmiotu zamówienia.3. Dostawa następować będzie, na podstawie odrębnych zleceń w ciągu trwania umowy, w zalezności od potrzeb Zamawiajacego:dla części I – codziennie z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy, w godz. od 600 do 700 , w ilościach podanych przez upoważnionego pracownika Zamawiajacego drogą telefoniczną, z jednodniowym wyprzedzeniem.4. Zamówienia są realizowane zgodnie z zapotrzebowaniem oraz w ilościach zgłaszanych przez Zamawiającego. Zamawiający nie ma obowiązku składać zapotrzebowań - ilość i terminy zapotrzebowań zależą wyłącznie od woli Zamawiającego.5. Dostawa realizowana będzie własnym środkiem transportu na koszt Wykonawcy. Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami HACCP (GMP/GHP), normami sanitarnymi potwierdzonymi pozytywną opinią PZH.6. Wszystkie dostarczane produkty muszą być pełnowartościowe z ważnym terminem przydatności do spożycia.7. Produkty muszą odpowiadać standardom i być zgodne z wymaganiami Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane oraz system HACCP, w skład którego wchodzi: GHP i GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna i Dobra Praktyka Higieniczna).8. Zamawiający gwarantuje, że minimalna wartość zamówienia jaka zostanie zrealizowana w okresie obowiązywania umowy (łączna wartość kolejnych dostaw), będzie nie mniejsza niż 60 % maksymalnego wynagrodzenia brutto Wykonawcy.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawą świeżych wyrobów ciastkarskich, w asortymencie i ilościach podanych w formularzach asortymentowo – cenowych stanowiących załącznik nr 3 do SWZ, z podziałem na poszczególne części, z których każda stanowi odrębny przedmiot zamówienia.2. Wskazanie przez Zamawiającego marki lub nazwy handlowej określa klasę produktu, będącego przedmiotem zamówienia i służy ustaleniu standardu, a nie wskazuje na konkretny wyrób lub konkretnego producenta. Oryginalne nazewnictwo lub symbolika podana została w celu prawidłowego określenia przedmiotu zamówienia.3. Dostawa następować będzie, na podstawie odrębnych zleceń w ciągu trwania umowy, w zalezności od potrzeb Zamawiajacego:dla części II – w środy i soboty w godz. od 6.00 do 9.00 w ilościach podanych przez upoważnionego pracownika Zamawiajacego drogą telefoniczną, z jednodniowym wyprzedzeniem.4. Zamówienia są realizowane zgodnie z zapotrzebowaniem oraz w ilościach zgłaszanych przez Zamawiającego. Zamawiający nie ma obowiązku składać zapotrzebowań - ilość i terminy zapotrzebowań zależą wyłącznie od woli Zamawiającego.5. Dostawa realizowana będzie własnym środkiem transportu na koszt Wykonawcy. Warunki transportowe muszą być zgodne z zasadami HACCP (GMP/GHP), normami sanitarnymi potwierdzonymi pozytywną opinią PZH.6. Wszystkie dostarczane produkty muszą być pełnowartościowe z ważnym terminem przydatności do spożycia.7. Produkty muszą odpowiadać standardom i być zgodne z wymaganiami Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane oraz system HACCP, w skład którego wchodzi: GHP i GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna i Dobra Praktyka Higieniczna).8. Zamawiający gwarantuje, że minimalna wartość zamówienia jaka zostanie zrealizowana w okresie obowiązywania umowy (łączna wartość kolejnych dostaw), będzie nie mniejsza niż 60 % maksymalnego wynagrodzenia brutto Wykonawcy.9. Stosownie do art. 441 ustawy PZP, Zamawiający zastrzega , iż w przypadku zwiększonego zapotrzebowania, może skorzystać z prawa opcji w postaci możliwości zamówienia dodatkowo do 20% artykułów spożywczych, stanowiących przedmiot zamówienia w cenach jednostkowych określonych w ofercie Wykonawcy, na warunkach i w terminach określonych we wzorze umowy (załącznik nr 4 do SWZ), a Wykonawca zobowiązuje się uprawnienie to zrealizować w razie skorzystania z niego przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach