Przetargi.pl
ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ KRAŚNIK

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kraśniku ogłasza przetarg

  • Adres: 23-200 Kraśnik, Chopina
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 081 8251310, , fax. -
  • Data zamieszczenia: 2019-12-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Kraśniku
    Chopina 13
    23-200 Kraśnik, woj. lubelskie
    tel. 081 8251310, , fax. -
    REGON: 43118134400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.krasnik.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ KRAŚNIK
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1) Przedmiotem zamówienia jest ZAKUP ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA SP ZOZ KRAŚNIK 2) Opis przedmiotu zamówienia oraz zamawiane ilości przedstawione zostały w Załączniku nr 1 do niniejszej SIWZ (Formularz oferty). 3) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru dopuszczonego do obrotu i używania na terenie Polski zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2019.0.1252 t. j. - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 4) produkty spożywcze powszechnie spożywane nie mogą zawierać określenia "dietetyczny" lub w inny sposób sugerować, że jest to środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego 5) produkty spożywcze zawsze muszą być napisy w języku polskim 6) produkty spożywcze muszą być oznaczony termin przydatności do spożycia 7) żywność genetycznie zmodyfikowana musi być oznakowana 8) opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością muszą spełniać wymagania do przechowywania żywności 9) Dodatkowo przy projektowaniu opakowania musisz pamiętać o miejscu na kod kreskowy (paskowy), dzięki temu na Twoim produkcie będzie możliwe automatyczne wczytywanie informacji. Jest wiele różnych odmian, które różnią się układem kresek i możliwościami kodowania (cyfry, litery, ilość znaków). 10) Dopuszcza się zaoferowanie zamienników synonimowych - równoważnych (ten sam skład chemiczny, postać, zastosowanie) produktów do tych przedstawionych w formularzu ofertowym. 11) Wykonawca zobowiązuje się do zabezpieczenia należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru oraz uszkodzenia powstałe w wyniku transportu. 12) Termin ważności dostarczanych artykułów spożywczych nie powinien być krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 13) Szczegółowe warunki wykonania usługi określa wzór umowy stanowiący część SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach