Przetargi.pl
Wykonanie analiz ekonomicznych typu proof of concept potencjału komercyjnego projektów badawczo-rozwojowych

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP ogłasza przetarg

  • Adres: 02787 Warszawa, ul. Nowoursynowska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 225 931 390 , fax. 225 931 391
  • Data zamieszczenia: 2018-10-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - SZP
    ul. Nowoursynowska 166
    02787 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 225 931 390, fax. 225 931 391
    REGON: 178450000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sggw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa Szkoła Wyższa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Wykonanie analiz ekonomicznych typu proof of concept potencjału komercyjnego projektów badawczo-rozwojowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Postępowanie prowadzone jest w procedurze odwróconej, o której mowa w art. 24 aa. ust. 1 ustawy PZP. Zamawiający najpierw dokona oceny ofert, a następnie zbada, czy wykonawca, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Opis przedmiotu zamówienia cpv: Wykonanie analiz ekonomicznych typu proof of concept potencjału komercyjnego dla 13 projektów badawczo rozwojowych w projekcie pn. „Inkubator Innowacyjności+" realizowanego w ramach projektu pozakonkursowego MNiSW „Wsparcie zarządzania badaniami naukowymi i komercjalizacja wyników prac B+R w jednostkach naukowych i przedsiębiorstwach” nr POIR.04.04.00-00-0004/15 realizowanego na podstawie umowy o dofinansowanie zawartej między Ministrem Nauki i Szkolnictwa Wyższego a Ministrem Rozwoju i Finansów w dniu 16 listopada 2016r. Priorytet IV, Działanie 4.4 Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego (80% dofinansowania - EFRR, 20% dofinansowania - środki własne). Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od nr 5.1 do 5.13 niniejszej SIWZ. Kod CPV: 71241000-9 1. Inne informacje dotyczące przedmiotu zamówienia: − przeprowadzenie merytorycznych konsultacji w trakcie realizacji poszczególnych opracowań w wymiarze minimum 2 godzin zegarowych dla każdego rozwiązania/technologii/utworu/wynalazku. Konsultacje merytoryczne będą realizowane z twórcą/twórcami lub/i wskazanymi przez Zamawiającego pracownikami Uczelni w zakresie każdej zleconej pojedynczej usługi i mogą odbywać się w formie osobistej (w siedzibie Zamawiającego lub/i zdalnie przez środki komunikacji elektronicznej. Zamawiający zastrzega sobie możliwość wyboru formy konsultacji; − analiza rynków potencjalnych odbiorców wynalazków; analiza gotowości wdrożeniowej nowych rozwiązań, w tym: analiza finansowa pod katem kosztów wdrożenia i produkcji oraz oszacowania rentowności przedsięwzięcia; wycena własności intelektualnej; określenie możliwych ścieżek komercjalizacji. OPIS CZĘŚCI ZAMÓWIENIA a. Dopuszcza się złożenie ofert częściowych TAK CZĘŚĆ NR 1: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Bioremediacja. Biologiczny system oczyszczenia powietrza pochodzącego z zamkniętych przestrzeni, w których wykorzystywane są silniki spalinowe. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: „Bioremediacja. Biologiczny system oczyszczenia powietrza pochodzącego z zamkniętych przestrzeni, w których wykorzystywane są silniki spalinowe” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.1 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 2: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Dodatek do paszy dla kurcząt rzeźnych z owoców Mini Kiwi (Actinidia arguta). Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Dodatek do paszy dla kurcząt rzeźnych z owoców Mini Kiwi (Actinidia arguta)” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.2 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 3: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Otrzymywanie serka ziarnistego o podwyższonej zawartości wapnia z wykorzystaniem procesów membranowych. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Otrzymywanie serka ziarnistego o podwyższonej zawartości wapnia z wykorzystaniem procesów membranowych” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.3 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 4: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: ControBac – prewencyjny, biokontrolny preparat fagowy przeciwko zakażeniom Pseudomosa syringae w rolnictwie i sadownictwie. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „ControBac – prewencyjny, biokontrolny preparat fagowy przeciwko zakażeniom Pseudomosa syringae w rolnictwie i sadownictwie” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.4 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 5: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Węglowe materiały porowate z drewna zagęszczonego metodą termo-mechaniczną. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Węglowe materiały porowate z drewna zagęszczonego metodą termo-mechaniczną” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.5 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 6: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: "iPlant” - zdalny system monitorowania stanu fizjologicznego roślin. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „"iPlant” - zdalny system monitorowania stanu fizjologicznego roślin” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.6 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 7: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Glu-Can - Technologia wytwarzania funkcjonalnych preparatów o wysokiej zawartości β(1,3)/(1,6)-glukanu drożdży Candida utilis o właściwości wiązania mykotoksyn. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Glu-Can - Technologia wytwarzania funkcjonalnych preparatów o wysokiej zawartości β(1,3)/(1,6)-glukanu drożdży Candida utilis o właściwości wiązania mykotoksyn” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.7 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 8: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: TailWatcher. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „TailWatcher” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.8 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 9: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Plant Fert Tech - innowacyjny system nawożenia mineralnego roślin. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Plant Fert Tech - innowacyjny system nawożenia mineralnego roślin” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.9 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 10: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Suszone mini kiwi jako innowacyjna przekąska. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Suszone mini kiwi jako innowacyjna przekąska” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.10 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 11: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Zdrowy kurczak – ograniczenie występowania Enterococcus faecalis w Zakładach Wylęgu Drobiu. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Zdrowy kurczak – ograniczenie występowania Enterococcus faecalis w Zakładach Wylęgu Drobiu” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.11 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 12: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Prognostyczna Baza Danych gromadząca modele wzrostu i przeżywalności drobnoustrojów saprofitycznych i patogennych występujących w produktach mięsnych, mleczarskich i owocowo-warzywnych. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Prognostyczna Baza Danych gromadząca modele wzrostu i przeżywalności drobnoustrojów saprofitycznych i patogennych występujących w produktach mięsnych, mleczarskich i owocowo-warzywnych” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.12 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii CZĘŚĆ NR 13: Wykonanie analizy typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Zastosowanie ekstraktu z krwawnika pospolitego w żywieniu ciężkich indyczek jako alternatywy dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu. Kod CPV: 71241000-9 1) Krótki opis części zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie analizy typu proof of concept dla projektu pn.: - „Zastosowanie ekstraktu z krwawnika pospolitego w żywieniu ciężkich indyczek jako alternatywy dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu.” - opisanego szczegółowo w załączniku nr 5.13 do SIWZ stanowiącym szczegółowy opis przedmiotu zamówienia 2) Miejsce wykonania części przedmiotu zamówienia Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166, 02-787 Warszawa Centrum Innowacji i Transferu Technologii
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 71241000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium 1. Zamawiający żąda od wykonawców wniesienia wadium w kwocie: Dotyczy CZĘŚĆ NR 1: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Bioremediacja. Biologiczny system oczyszczenia powietrza pochodzącego z zamkniętych przestrzeni, w których wykorzystywane są silniki spalinowe. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 2: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Dodatek do paszy dla kurcząt rzeźnych z owoców Mini Kiwi (Actinidia arguta). W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 3: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.:Otrzymywanie serka ziarnistego o podwyższonej zawartości wapnia z wykorzystaniem procesów membranowych. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 4: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: ControBac – prewencyjny, biokontrolny preparat fagowy przeciwko zakażeniom Pseudomosa syringae w rolnictwie i sadownictwie. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 5: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Węglowe materiały porowate z drewna zagęszczonego metodą termo-mechaniczną. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 6: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: "iPlant” - zdalny system monitorowania stanu fizjologicznego roślin. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 7: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Glu-Can - Technologia wytwarzania funkcjonalnych preparatów o wysokiej zawartości β(1,3)/(1,6)-glukanu drożdży Candida utilis o właściwości wiązania mykotoksyn. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 8: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: TailWatcher. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 9: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Plant Fert Tech - innowacyjny system nawożenia mineralnego roślin. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 10: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Suszone mini kiwi jako innowacyjna przekąska. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 11: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Zdrowy kurczak – ograniczenie występowania Enterococcus faecalis w Zakładach Wylęgu Drobiu. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 12: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Prognostyczna Baza Danych gromadząca modele wzrostu i przeżywalności drobnoustrojów saprofitycznych i patogennych występujących w produktach mięsnych, mleczarskich i owocowo-warzywnych. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) Dotyczy CZĘŚĆ NR 13: Wykonanie analizy ekonomicznej typu proof of concept potencjału komercyjnego dla projektu pn.: Zastosowanie ekstraktu z krwawnika pospolitego w żywieniu ciężkich indyczek jako alternatywy dla antybiotykowych stymulatorów wzrostu. W kwocie: 400 zł (czterysta złotych 00/100 groszy) 2. Dopuszczalne formy wadium: w pieniądzu, poręczenia bankowe lub poręczenia spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; gwarancje bankowe, gwarancje ubezpieczeniowe, poręczenia udzielane przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić w formie przelewu na rachunek bankowy zamawiającego: Bank PEKAO S.A. Oddział w Warszawie Ul. Nowoursynowska 166 Nr Konta: 77 1240 6003 1111 0000 4942 8931 – z dopiskiem „wadium - przetarg nieograniczony sprawa SZP.260.55.2018 / Zadanie 1 / Zadanie 2 / Zadanie 3 / Zadanie 4 / Zadanie 5 / Zadanie 6 / Zadanie 7 / Zadanie 8 / Zadanie 9 / Zadanie 10 / Zadanie 11 / Zadanie 12 / Zadanie 13 / 4. Wadium w innej formie niż pieniądz (oryginał dokumentu) należy zdeponować w: Kwesturze Zamawiającego u Z-cy Kwestora, mgr Halina Pawlikowska, a do oferty dołączyć kopię dokumentu posiadającą potwierdzenie złożenia w Kwesturze SGGW dokonanie przez Z-cę Kwestora – mgr Halinę Pawlikowską 5. Wadium należy wnieść przed upływem terminu składania ofert. 5a. Jeżeli zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych lub udziela zamówienia w częściach określa kwotę wadium dla każdej części w wysokości nie większej niż 3 % jej wartości. 6. Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem ust. 11. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie ust. 6, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. Zamawiający zatrzymuje wadium w przypadkach określonych w art. 46 ust. 4 a i ust. 5 ustawy.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia w tym zakresie żadnych wymagań

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach