Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 78-331 Rąbino, Rąbino 27
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3643519 , fax. 094 3643519
- Data zamieszczenia: 2013-08-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
Rąbino 27 27
78-331 Rąbino, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3643519, fax. 094 3643519
REGON: 00380152200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.gops.rabino.pl,http://gops.rabino.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wybór podmiotu na przygotowanie , dostarczanie i wydawanie posiłków dla uczniów w szkołach na terenie Gminy Rąbino w okresie od 09.09.2013 do 20.12.2013 w dniach nauki. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostawa i wydawanie gorącego posiłku w dniach nauki dla uczniów w szkołach na terenie gminy Rąbino w okresie od września do grudnia 2013r. dla 90 uczniów. Liczba korzystających z dożywiania może ulec zmianie do 15% Rąbino - 68 uczniów Nielep - 19 uczniów Rzecino - 3 uczniów Pod pojęciem ciepłego posiłku rozumie się obiad jednodaniowy : dwa razy w tygodniu drugie danie, trzy razy w tygodniu pożywna zupa ( zupa z wkładką mięsną podana z pieczywem bez ograniczenia ilościowego ). Drugie danie ma być posiłkiem mięsnym/rybnym z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron. Drugie danie mogą też stanowić pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem lub inne wartościowe posiłki. Waga posiłków powinna przedstawiać się następująco: Zupa - 500g Ziemniaki, kasza, ryż lub makaron - 200g Mięso lub ryba - 100g Surówka lub jarzyny - 100g Pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem lub inne - 200g 2. Oznaczenie wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) 55.321000 -6- usługi przygotowania posiłków - 55524000- 9 - usługi dostarczania posiłków do szkół 3. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 500 kcal. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w siwz kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. 4. Czynności związane z przygotowaniem, dostarczeniem posiłków powinny być zgodne z wymaganiami higieniczno- sanitarnymi określonymi w odrębnych przepisach i należeć do zadań Wykonawcy. 5. Do zadań Wykonawcy należy przygotowanie jadłospisu z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności dostarczanych posiłków - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 4 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.gops.rabino.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa posiłków do szkół i punktów przedszkolnych na terenie Gminy Przelewice od 1 września do 31 grudnia 2016 r.
Dodano: 2016-07-22 - DOŻYWIANIE UCZNIÓW W SZKOŁACH Z TERENU GMINY BROJCE
Dodano: 2016-07-06 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW OBIADOWYCH DO SZKÓŁ NA TERENIE GMINY DOLICE I PROWADZENIE KUCHNI W GIMNAZJUM W DOLICACH
Dodano: 2016-06-15 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017.
Dodano: 2016-01-05 - Dożywianie dzieci szkolnych z terenu gminy Moryń w latach 2016 i 2017
Dodano: 2015-12-10 - Dożywianie dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjum w okresie od 07.01.2016r. do 22.06.2017r.
Dodano: 2015-12-09 - Dożywianie uczniów na terenie Gminy Świdwin w 2016 roku
Dodano: 2015-11-09 - Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach w 2016 roku
Dodano: 2015-11-06 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w okresie od 01.10.2015 r. do 31.08.2016 r.
Dodano: 2015-08-21 - Dożywianie dzieci na terenie Gminy Przelewice w roku szkolnym 2015/2016
Dodano: 2015-08-10