Przetargi.pl
Usługi cateringowe i hotelowe dla Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko w 2024 roku

Skarb Państwa, Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Krucz ogłasza przetarg

  • Adres: 64-720 Lubasz, Krucz 28
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 672551825 , fax. 672551878
  • Data zamieszczenia: 2023-12-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Skarb Państwa, Państwowe Gospodarstwo Leśne Lasy Państwowe Nadleśnictwo Krucz
    Krucz 28
    64-720 Lubasz, woj. wielkopolskie
    tel. 672551825, fax. 672551878
    REGON: 570064412
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://krucz.pila.lasy.gov.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi cateringowe i hotelowe dla Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko w 2024 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są: „Usługi cateringowe i hotelowe dla Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko w 2024 roku”. Centrum Promocji Lasów Państwowych w Goraju Zamku im. prof. Jana Szyszko zwane jest dalej również „CPLP” lub „CPLP Goraj Zamek”.1.1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zamieszczono w Załączniku nr 2 do SWZ „Opis Przedmiotu Zamówienia”.1.2. Zamówienie obejmuje: usługi cateringu składające się z realizacji zamówień cząstkowych, dziennych, obejmujących przygotowanie, dostarczenie i rozdysponowanie posiłków w CPLP Goraj Zamek oraz usługi hotelarskie tj. zabezpieczenie noclegów dla uczestników szkoleń i prowadzących szkolenia organizowanych przez Zamawiającego wraz z wyżywieniem w stopniu tego wymagającym poza siedzibą CPLP w obiekcie Wykonawcy oraz udostępnienie sali szkoleniowej w obiekcie Wykonawcy. Zamawiający wymaga, aby usługa hotelarska, udostępnienie sali/sal na szkolenia wraz z wyżywieniem realizowana była w jednej lokalizacji, w obiekcie Wykonawcy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziałuw postępowaniu dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania tego warunku udziału w postępowaniu.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie opisu spełniania warunku udziału w postępowaniu dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej.4) zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek, w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował lub realizuje (przy czym w tym przypadku będzie liczona wartość zrealizowanej części przedmiotu umowy):- co najmniej 1 usługę cateringową (w tym gastronomiczną i hotelową) realizowaną w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych w zakresie przygotowywania posiłków, dostarczenia ich w miejsce wskazane przez Zamawiającego wraz z ich wydawaniem podczas imprez grupowych (tj. spotkań, uroczystości, szkoleń, warsztatów, konferencji, sympozjów i in.) o wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto;lub- co najmniej 10 pojedynczych usług cateringowych (w tym gastronomicznych i hotelowych) realizowanych w sposób ciągły przez okres co najmniej 6 miesięcy kalendarzowych w zakresie przygotowywania posiłków, dostarczenia ich w miejsce wskazane przez Zamawiającego wraz z ich wydawaniem podczas imprez grupowych (tj. spotkań, uroczystości, szkoleń, warsztatów, konferencji, sympozjów i in.) o wartości co najmniej 20 000,00 zł brutto każda;Zamawiający dopuszcza spełnienie warunku poprzez wykazanie się łącznym doświadczeniem tj. w świadczeniu usługi ciągłej zgodnej z wyżej opisanymi wymogami oraz pojedynczych usług zgodnych z wyżej postawionymi wymogami, o łącznej wartości co najmniej 200 000,00 zł brutto.Okres wyrażony w latach, o którym mowa w pkt. 7.1 ppkt. 4) powyżej, liczy się wstecz od dnia, w którym upływa termin składania ofert;Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą „spełnia”/„nie spełnia”, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach, o których mowa w pkt. 9 SWZ.7.2. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. Żaden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia nie może podlegać wykluczeniu z postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-22

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach