Przetargi.pl
Usługa żywienia pacjentów w systemie cateringu

Szpital w Szczecinku sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 78-400 Szczecinek, ul. Kościuszki 38
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3726720, 3726721 , fax. 094 3726729, 3730886
  • Data zamieszczenia: 2014-03-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szpital w Szczecinku sp. z o.o.
    ul. Kościuszki 38 38
    78-400 Szczecinek, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3726720, 3726721, fax. 094 3726729, 3730886
    REGON: 32052419000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.szczecinek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: spółka z o.o

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa żywienia pacjentów w systemie cateringu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywienia pacjentów szpitala we wszystkie dni tygodnia, 365 dni w roku, w godzinach ustalonych przez Zamawiającego. Usługą objętych będzie około 80 pacjentów dziennie. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć posiłki w postaci obiadów zgodnie z zaleceniami Zamawiającego, o godz. 13:00 - 13:30 z uwzględnieniem diet specjalistycznych:- cukrzycowa dla dorosłych i dla dzieci 1-3 lat z uwzględnieniem wymienników węglowodanowych;- bezglutenowa;- ziemniaczana;- nerkowa i innych zleconych przez lekarzy prowadzących. Zamówienia złożone przez Zamawiającego mogą ulec zmianie. Zmiany zostaną zgłoszone przez personel szpitala w dniu wydania obiadów, najpóźniej do godz. 10:30 Kaloryczność obiadów powinna wynosić:- osoby dorosłe 800 - 900 kcal;- dzieci 400 - 500 kcal. Jadłospis posiłków obiadowych, sporządzony przez Zamawiającego powinien być dostarczony do Wykonawcy na 5 dni przed wprowadzeniem, z podziałem na diety specjalistyczne, określeniem wartości energetycznych i odżywczych oraz uwzględniający dietę dla dzieci od 1-3 lat. Sporządzanie posiłków powinno być zgodne z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, wg norm oraz składników pokarmowych i produktów spożywczych zalecanych do stosowania w służbie zdrowia. Wykonawca jest zobowiązany świadczyć usługi żywieniowe w sposób zgodny z wymaganiami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 10 listopada 2006 r. w sprawie wymagań, jakim powinny odpowiadać pod względem fachowym i sanitarnym pomieszczenia i urządzenia zakładu opieki zdrowotnej (Dz. U. z dnia 24 listopada 2006 r.) ze szczególnym uwzględnieniem załącznika nr 1 rozdział XIII do ww rozporządzenia oraz zaleceniami wydawanymi przez właściwego Inspektora Sanitarnego. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnej siedzibie i dostarczał własnym transportem w termicznych pojemnikach przeznaczonych do kontaktu z żywnością, w opakowaniach zbiorczych (termosy szczelnie domknięte) zgodnie z wymogami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) Opakowania zbiorcze - termosy muszą posiadać stosowne certyfikaty, atesty bądź deklaracje zgodności z obowiązującymi przepisami. Wykonawca dostarcza obiady pod drzwi kuchni Zamawiającego. Personel wyznaczony przez Zamawiającego ma prawo, bez uprzedniego powiadomienia Wykonawcy, do przeprowadzenia kontroli wagowej posiłków oraz jakości przygotowywanych potraw. Jeden raz na 6 miesięcy - kontrola w trakcie przygotowywania potraw. Wykonawca odpowiada za przestrzeganie norm i zasad sanitarno-epidemiologicznych w trakcie przygotowania posiłków oraz ich zgodnie z zasadami HACCP. Podstawą do rozliczenia finansowego za wykonaną usługę będą zlecenia na obiady wystawione przez poszczególne oddziały szpitala akceptowane przez dietetyka lub osobę upoważnioną. Przy fakturowaniu wykonanej usługi Wykonawca rozliczy wydane obiady na poszczególne oddziały w oparciu o ww zlecenia
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 8.000,00 zł. Wadium należy wnieść przed terminem składania ofert tj. 13.03.2014 r., godz. 12:00.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.szczecinek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach