Szpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu ogłasza przetarg
- Adres: 11-300 Biskupiec, Armii Krajowej 8
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-02-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Powiatowy im. Jana Mikulicza w Biskupcu
Armii Krajowej 8
11-300 Biskupiec, woj. warmińsko-mazurskie
REGON: 511315745 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital-biskupiec.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa żywienia pacjentów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi żywienia pacjentów polegającej na:• zapewnieniu codziennej (7 dni w tygodniu) produkcji posiłków w kuchni, którą posiada lub dysponuje Wykonawca, • dostawie posiłków do Szpitala transportem Wykonawcy,• wydaniu gotowych porcji posiłków dla personelu Zamawiającego oraz odbiorze brudnych pojemników, naczyń wraz z odpadami pokonsumpcyjnymi, a także zagospodarowaniu wszystkich odpadów,• transport gotowych porcji na oddziały i wydanie pacjentom po stronie personelu Zamawiającego, przy użyciu wózków Wykonawcy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 10. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy:a) nie podlegają wykluczeniu,b) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące: zdolności do występowania w obrocie gospodarczym uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów; sytuacji ekonomicznej lub finansowej; zdolności technicznej lub zawodowej.11. Zamawiający ustala następujące szczegółowe warunki udziału w postępowaniu:a) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret drugie Zamawiający wymaga posiadania zezwolenia na prowadzenie żywienia zbiorowego i realizację usługi w systemie cateringowym; posiadania zezwolenia na używanie środków transportu do przewozu środków spożywczych (posiłków);b) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret trzecie Zamawiający wymaga znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej umożliwiającej wykonanie zamówienia, tj.: wykazania się posiadaniem ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej, w zakresie prowadzonej działalności, zgodnej z przedmiotem zamówienia, z sumą ubezpieczenia nie mniejszą niż 200 000,00 zł (dwieście tysięcy złotych) dla jednej i wszystkich szkód;c) W zakresie warunku wskazanego w punkcie 10.b) tiret czwarte Zamawiający wymaga: zdolności technicznej w postaci kuchni przygotowującej gorące posiłki oraz dysponowania na wypadek awarii kuchnią dodatkową, zdolności zawodowej do wykonania zamówienia, tj. wymaga się dysponowania:• co najmniej jednym dietetykiem z wykształceniem potwierdzającym jego kwalifikacje posiadającym minimum roczne doświadczenie zawodowe w ustalaniu jadłospisów dla pacjentów hospitalizowanych w placówkach medycznych;• co najmniej dwoma pracownikami na stanowisku kucharza;• jednym pracownikiem posiadającym minimum 2 letnie doświadczenie zawodowe na stanowisku kierowniczym w gastronomii (kierownik lub szef kuchni);• minimum 2 środkami transportu posiadającymi pozytywną opinię Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dot. przewożenia żywności (jeśli ma zastosowanie). wymaga się zrealizowania lub realizowania minimum 1 zamówienia o podobnym charakterze co do przedmiotu zamówienia, obejmującego kompleksowe wykonywanie usług żywienia pacjentów szpitala przez okres minimum 6 miesięcy, o wartości w okresie jednego miesiąca nie mniejszej niż 30 tys. zł lub ilości wydanych pełnych posiłków całodobowych miesięcznie nie mniejszej niż 2 tys. – w okresie ostatnich trzech lat. (Uwaga! W przypadku realizacji usług na rzecz różnych szpitali w tym samym czasie - wartości zamówień i ilości posiłków sumuje się).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-03-02
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Senior” w Kamińsku przy ul. Topolowej 8 na rok 2024.
Dodano: 2023-12-12 - ,,Świadczenie usług żywienia pacjentów na potrzeby ,,Pro-Medica’’ w Ełku Sp. z o.o.’’
Dodano: 2023-08-14 - Żywienie pacjentów Giżyckiej Ochrony Zdrowia Sp. z o.o.
Dodano: 2023-02-07 - Świadczenie usług przygotowywania, gotowania i dostarczania posiłków do miejsc wskazanych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Braniewie w 2023 roku.
Dodano: 2022-12-21 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce
Dodano: 2022-09-13 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowywania i dostarczania gorących posiłków dla Seniorów do Dziennego Domu ,,Senior+’’ oraz Klubu ,,Senior+’’
Dodano: 2021-01-20 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce
Dodano: 2020-07-01 - Przygotowanie i dowóz posiłków dla osób zatrzymanych w pomieszczeniach dla osób zatrzymanych (PDOZ, PIDZ) jednostek Policji województwa warmińsko – mazurskiego (20 zadań częściowych)
Dodano: 2019-09-19 - Sporządzanie, dowóz i wydawanie gorących posiłków dla dzieci przedszkolnych i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Bartoszyce.
Dodano: 2019-07-18 - „Część I - Usługa cateringowa obejmująca przygotowanie i dostawę do miejsca odbywania się zajęć zestawu obiadowego/obiadu, składającego się z dwóch dań (zupa + drugie danie) oraz napoju (sok, kompot, woda mineralna) oraz całego zestawu zastawy stołowej oraz sztućców” „Część II - Usługa cateringowa obejmująca przygotowanie i dostawę do miejsca odbywania się zajęć serwisu kawowego oraz całego zestawu zastawy do jego serwowania” realizowanego w ramach projektu „Ełckie Centrum Rewitalizacji Społecznej z kompleksową ścieżką wsparcia” Regionalny Program Operacyjny Województwa Warmińsko - Mazurskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa 11, Działanie 11.1, Poddziałanie 11.1.3,
Dodano: 2019-03-01