Przetargi.pl
Usługa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk

Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku ogłasza przetarg

  • Adres: 66-016 Czerwieńsk, ul. M. Rozwens 4
  • Województwo: lubuskie
  • Telefon/fax: tel. 68 3219092 , fax. 68 3219058
  • Data zamieszczenia: 2015-08-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku
    ul. M. Rozwens 4 4
    66-016 Czerwieńsk, woj. lubuskie
    tel. 68 3219092, fax. 68 3219058
    REGON: 97127016000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Realizacja przedmiotu zamówienia obejmuje świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków na potrzeby zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Czerwieńsk. Termin realizacji zamówienia od dnia 07 września 2015 roku do dnia 30 czerwca 2016 roku. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowego jednodaniowego posiłku dla 120 uczniów uczęszczających do: - Szkoła Podstawowa w Nietkowie - świetlica szkolna; - Szkoła Podstawowa w Leśniowie Wielkim - świetlica szkolna; - Szkoła Podstawowa w Nietkowicach - świetlica szkolna; - Gimnazjum w Czerwieńsku - stołówka szkolna. 3. Wykonawca gotuje, przygotowuje, wydaje posiłki w Gimnazjum w Czerwieńsku oraz dostarcza do świetlic szkolnych w Szkołach Podstawowych w dni nauki - 180 dni w roku szkolnym 2015/2016. Miejscem przygotowywania posiłków jest kuchnia wyposażona z sprzęt - Załącznik nr 6 - Wyposażenie kuchni. Kuchnia, o powierzchni użytkowej 199,20 m2, znajduje się w Gimnazjum w Czerwieńsku i będzie wydzierżawiona Wykonawcy na okres realizacji zamówienia. 4. Wykonawca wydaje posiłki w świetlicy szkolnej oraz w stołówce w dni nauki, następnie sprząta pomieszczenia i pozostawia je w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 5. Dyrektor szkoły zawiadamia Wykonawcę do godz. 9.00 o ilości koniecznych posiłków w danym dniu. 6. W przypadku nie zawiadomienia do godz. 9.00 Wykonawca będzie wydawał ilość posiłków zgodnie z listą uczniów sporządzoną przez Zamawiającego pod koniec poprzedniego miesiąca. 7. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. Posiłki muszą być wykonywane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności, a także z artykułów sezonowych. 8. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi (wyklucza się sporządzanie potraw z proszku). 9. W przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego i mielonego na rzecz całych sztuk mięsa. 10. Zamawiający zakazuje stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia. 11. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tych samych posiłków w ciągu tygodnia - 5 dni. 12. Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie zamówienia. 13. Wykonawca zobowiązuje się do opracowania jadłospisu z podaną gramaturą danego posiłku na okres 10 dni i dostarczania Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia w ciągu 48 godzin przed rozpoczęciem nowej dekady. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 14. Jadłospisy winne być przygotowane i podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka. 15. Przedłożone do oferty jadłospisy winny zawierać dokładnie wyszczególnione i opisane posiłki wraz z ich gramaturą. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosowanych do przygotowywania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów, który Zamawiający może udostępnić rodzicom dzieci lub ich prawnym opiekunom. 16. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 17. Posiłek jest jednodaniowy z zastrzeżeniem, że: - 2 razy w tygodniu będzie zupa z wkładką (kiełbasa lub porcja mięsa o gramaturze minimum 100 gram netto), owoc, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie z porcją mięsa o gramaturze minimum 100 gram netto, surówka, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie mączne, surówka, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie mięsne, mączne lub rybne o gramaturze minimum 100 gram netto mięsa lub ryby, surówka, napój do picia; - zwiększanie ilości surówek i owoców w ramach stawki żywieniowej. 18. Jakość serwowanych usług: - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych, w tym wymogów Unii Europejskiej oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r., poz. 594), - Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie stosownie do potrzeb, - Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood, - Owoce podawane uczniom muszą być w całości - niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci, - Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw, - Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć posiłki do świetlic szkolnych przy szkołach podstawowych własnym środkiem transportu i we własnych naczyniach. 20. Wykonawca uwzględnia w kalkulacji kosztów zamówienia: - Koszt dzierżawy kuchni według stawek określonych w Zarządzeniu Burmistrza Czerwieńska nr 84/09 z dnia 17 listopada 2009 roku - § 1 pkt 5; - Koszt zużycia zimnej wody i odprowadzenia ścieków według stawek określonych przez Spółkę POMAK w Czerwieńsku; - Koszt zużycia energii elektrycznej według stawek określonych przez ENEA, 21. Wywóz odpadów komunalnych i odpadów pokonsumpcyjnych należy do zadania własnego Wykonawcy - według stawek określonych przez Referat Gospodarki Odpadami w Urzędzie Gminy i Miasta w Czerwieńsku.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie zawodowe
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.czerwiensk.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach