Regionalna Placówka Opiekuńczo - Terapeutyczna w Ignatkach - Osiedle ogłasza przetarg
- Adres: 16-001 Ignatki-Osiedle, Jeździecka, 1
- Województwo: podlaskie
- Telefon/fax: tel. 85 333 32 30
- Data zamieszczenia: 2024-04-15
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalna Placówka Opiekuńczo - Terapeutyczna w Ignatkach - Osiedle
Jeździecka, 1
16-001 Ignatki-Osiedle, woj. podlaskie
tel. 85 333 32 30
REGON: 387760745 - Adres strony internetowej zamawiającego: https://rpot.wrotapodlasia.pl/
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r. ” - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo- Terapeutycznej w Ignatkach Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r., polegające nadostarczaniu gotowego całodziennego wyżywienia, dla grupy maksymalnie 21 dzieci w różnym wieku, także niemowląt.Usługa objęta przedmiotem zamówienia powinna być wykonywana zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresiebezpieczeństwa żywności i żywienia, w tym w szczególności przepisami ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwieżywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023r., poz. 1448), ustawy z dnia 5 sierpnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniuzakażeń i chorób zakaźnych u ludzi (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1284 z późn.zm.), rozporządzeniami wykonawczymi,rozporządzeniami unijnymi oraz z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACCP. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca obowiązany jest do wniesienia wadium w kwocie 5.000,00 zł (słownie: pięć tysięcy złotych zero groszy).2. Wadium musi być wniesione przed upływem terminu składania ofert w jednej lub kilku formach określonych w art. 97 ust.7 ustawy Pzp i utrzymane nieprzerwanie do dnia upływu terminu związania ofertą, z wyjątkiem przypadków, o których mowaw art. 98 ust. 1 pkt 2 i 3 oraz ust. 2 ustawy Pzp.3. Wadium wnoszone w pieniądzu należy przelać na rachunek bankowy Zamawiającego o numerze: 39 1090 2590 00000001 4738 3714. Zamawiający uzna wymóg wniesienia wadium w pieniądzu za spełniony, jeżeli odpowiednia kwota, o którejmowa w ust. 1, najpóźniej w terminie składania ofert wpłynie na rachunek bankowy Zamawiającego wskazany w zdaniupierwszym.4. Wadium wniesione w pieniądzu zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.5. Zamawiający uzna wymóg wniesienia wadium w formie gwarancji lub poręczenia, o których mowa w art. 97 ust. 7 pkt 2-4ustawy Pzp za spełniony, gdy wadium zostanie złożone w oryginale, nie później niż w terminie składania ofert (najpóźniejwraz z ofertą) w formie elektronicznej (podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym)
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: a) w zakresie zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający wymaga, aby Wykonawcy prowadzącydziałalność gospodarczą lub zawodową byli wpisani do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych prowadzonych wkraju, w którym mają siedzibę lub miejsce zamieszkania.b) w zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnychprzepisów:• Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał uprawnienia stwierdzone aktualną decyzją terenowo podległegoPaństwowego Inspektora Sanitarnego dot. zakładu przygotowującego posiłki, o której mowa w ustawie z dnia 25 sierpnia2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023, poz. 1448), potwierdzające, że: - obiekt spełniawymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i obrocie środkami spożywczymi oraz do zapewnieniawłaściwej jakości zdrowotnej tych artykułów w zakresie produkcji żywności, dozwolonych substancji dodatkowych lub innychskładników żywności oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością lub obrotem nimi,- Wykonawca może produkować i obracać żywnością czyli wykonywać i dostarczać posiłki na zewnątrz. Decyzja musidotyczyć prowadzenia żywienia zbiorowego i realizacji usługi w systemie cateringowym;• System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie Wykonawcy oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej PraktykiHigienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).c) w zakresie posiadania zdolności zawodowej pozwalającej na realizację zamówienia, Zamawiający będzie brał pod uwagęwykształcenie i kwalifikacje zawodowe osób skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia. Zamawiający uznapowyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje osobami zdolnymi do realizacji zamówienia,mianowicie:- 1 osobą posiadającą minimum średnie wykształcenie dietetyka lub technika technologii żywności,- 1 osobą posiadającą wykształcenie na stanowisku kucharza, posiadającą minimum 5-letni staż pracy na tym stanowisku,- 1 osobą posiadającą uprawnienia do kierowania pojazdami samochodowy
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-22
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
Dodano: 2023-12-20 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
Dodano: 2023-12-20 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej
Dodano: 2023-12-19 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Starym Folwarku i Punktu Przedszkolnego w Starym Folwarku
Dodano: 2023-12-05 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. 2 Pułku Ułanów Grochowskich w Przebrodzie, Punktu Przedszkolnego w Przebrodzie i Punktu Przedszkolnego w Turówce Nowej
Dodano: 2023-11-28 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Szkoły Podstawowej im. Lotników Polskich w Płocicznie-Tartak i Punktu Przedszkolnego w Płocicznie-Tartak
Dodano: 2023-11-22 - Świadczenie usług przygotowania i dowożenia posiłków profilaktycznych
Dodano: 2023-10-12 - Świadczenie usług cateringowych dla uczniów Zespołu Szkół Specjalnych im. Jana Pawła II w Grajewie
Dodano: 2023-09-11 - Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2023 r. do dnia 31 grudnia 2023 r.
Dodano: 2023-06-26 - Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 stycznia 2023 r. do dnia 31 grudnia 2023 r.
Dodano: 2023-06-26