Powiatowy Zespół Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych ogłasza przetarg
- Adres: 55-100 Trzebnica, ul. Nowa 1
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 71 3120740 , fax. 71 3120740
- Data zamieszczenia: 2015-11-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiatowy Zespół Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych
ul. Nowa 1 1
55-100 Trzebnica, woj. dolnośląskie
tel. 71 3120740, fax. 71 3120740
REGON: 02167017000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.soswtrzebnica.edupage.org
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka organizacyjna powiatu
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa w zakresie żywienia w oparciu o dzierżawę pomieszczenia - rozdzielnia posiłków - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i podawanie posiłków uczniom Powiatowego Zespołu Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych w Trzebnicy w dniach nauki szkolnej, w okresie od 01.01. 2016 r. do 31.12.2016 r. Przyjmujący zamówienie (Wykonawca) będzie przygotowywał i podawał posiłki w godzinach uzgodnionych z Zamawiającym odpowiednio do organizacji pracy placówki na podstawie list podopiecznych Dopuszcza się możliwość przygotowywania posiłków bezglutenowych w ilości każdorazowo uzgodnionej. Posiłki powinny być skomponowane w różnych proporcjach - np. minimum trzy razy w tygodniu obiady mięsne. Wartość kaloryczna posiłku powinna uwzględniać wiek ucznia oraz muszą być przygotowane według zasad racjonalnego żywienia. Zamawiający będzie sprawdzać jakość posiłków. Zamawiający może żądać przedstawienia przykładowego jadłospisu na okres 5 dni kalendarzowych, zawierający m. in. dane o kaloryczności posiłku, składzie, gramaturze. Zamawiający dopuszcza możliwość powtarzania jadłospisu po 14 dniach z możliwością zamiany kolejności zestawów np. obiadowych. Przeciętna ilość osób korzystających z posiłków: a) całodzienne wyżywienie (tj. śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja) - 20 wychowanków internatu b) posiłek obiadowy - 40 uczniów dojeżdżających Dzienny koszt surowca potrzebnego na przygotowanie całodziennego posiłku wynosi 9,50 zł ( netto) w przeliczeniu na jedną osobę. Zamawiający będzie obciążony kosztami tylko za faktycznie wydane posiłki uczniom. Osoba zatrudniona przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków musi posiadać odpowiednie zaświadczenie dokumentujące dopuszczenie jej do pracy przy żywieniu zbiorowym. Zamawiający ma prawo żądać wykazu personelu, który będzie zatrudniony przy przygotowywaniu i podawaniu posiłków. Wykonawca będzie dbał o estetyczny wygląd zatrudnionego personelu i czystość urządzeń gastronomicznych. Dane ogólne o przedmiocie dzierżawy. a) Wykonawca dzierżawi od Zamawiającego pomieszczenie rozdzielni posiłków o powierzchni łącznej 32 m? wraz z wyposażeniem. b) Wyposażenie, urządzenia i sprzęt znajdujący się w dzierżawionym pomieszczeniu: lodówka 1 szt. zmywarka gastronomiczna 1 szt. bemar wodny podgrzewaczy wraz z pojemnikami i uchwytami - 1 szt. szafa gastronomiczna przelotowa 1 szt. szafka zamykana gastronomiczna - 1 szt. stół gastronomiczny 1 szt. kuchenka elektryczna 2 szt. stół kelnerski 1 szt. c) Czynsz dzierżawy pomieszczenia rozdzielni posiłków wynosi 400, 00 zł miesięcznie d) Zamawiający nie wyraża zgody na korzystanie przez Wykonawcę z dzierżawionych pomieszczeń na potrzeby własne w okresie dni wolnych od nauki szkolnej, tj. soboty. niedziele, dni świąteczne, ferie, wakacje. e) Wykonawca zobowiązuje się do wykorzystania rozdzielni posiłków na działalność gospodarczą w zakresie dostarczenia i podawania posiłków uczniom i wychowankom Powiatowego Zespołu Specjalnych Placówek Szkolno-Wychowawczych. f) wykonawca zobowiązuje się do wykonania wszystkich niezbędnych czynności związanych z wydawaniem posiłków jak również czynności po wydaniu posiłków m.in. utrzymanie w należytej czystości pomieszczenia , sprzętu, urządzeń, naczyń, sztućców itp. Zgodnie z wymogami higieniczno-sanitarnymi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555000005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.soswtrzebnica.edupage.org
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa w zakresie żywienia w oparciu o dzierżawę pomieszczenia -rozdzielnia posiłków
Dodano: 2014-11-28 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt
Dodano: 2013-11-22 - Świadczenie uslugi żywienia w oparciu o dzierzawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urzadzenia i sprzęt.
Dodano: 2012-12-03 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt.
Dodano: 2011-12-07 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt.
Dodano: 2010-12-01 - Świadczenie usługi żywienia w oparciu o dzierżawę kuchni wraz z zapleczem wyposażonej w urządzenia i sprzęt.
Dodano: 2009-12-01