Przetargi.pl
Usługa realizacji kursu wspomagania projektowania dla nauczycieli w zakresie obsługi oprogramowania SurfCAM wraz z aktualizacją oprogramowania do najnowszej wersji na potrzeby projektu „Praktyka i kwalifikacje gwarancją pracy w zawodzie” współfinansowanego w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro" ogłasza przetarg

  • Adres: 74-320 Barlinek, ul. Szosowa
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 957 461 064, , fax. 957 461 064
  • Data zamieszczenia: 2017-10-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 1 im. kpt. hm. Andrzeja Romockiego "Morro"
    ul. Szosowa 2
    74-320 Barlinek, woj. zachodniopomorskie
    tel. 957 461 064, , fax. 957 461 064
    REGON: 18304100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.zspnr1barlinek.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa realizacji kursu wspomagania projektowania dla nauczycieli w zakresie obsługi oprogramowania SurfCAM wraz z aktualizacją oprogramowania do najnowszej wersji na potrzeby projektu „Praktyka i kwalifikacje gwarancją pracy w zawodzie” współfinansowanego w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie Kursu wspomagania projektowania dla nauczycieli w zakresie obsługi oprogramowania SurfCAM z aktualizacją oprogramowania dla 5 nauczycieli przedmiotów zawodowych z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Barlinku i z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Dębnie w ramach projektu „Praktyka i kwalifikacje gwarancją pracy w zawodzie”. Celem zadania jest realizacja kursu zakończonego egzaminem. Zajęcia prowadzone będą w ZSP nr 1 w Barlinku. Program szkolenia: 1. Interfejs użytkownika programu SurfCAM 2. Tworzenie i zapisywanie nowego projektu 3. Import prostych, wcześniej utworzonych modeli do SurfCAM 4. Sposoby analizy i korekty modeli/konturów 5. Zarządzanie warstwami i maskami 6. Ustawianie odpowiedniej wielkości gabarytu oraz punktu zerowego dla prawidłowego generowania ścieżki narzędzia 7. Dobór narzędzi i parametrów do strategii obróbki (2 osiowa obróbka powierzchniowa) 8. Tworzenie nieskomplikowanych ścieżek narzędziowych w płaszczyźnie dwuosiowej (planowanie w osiach XY) 9. Symulacja i weryfikacja wygenerowanych trajektorii narzędzi 10. Korygowanie błędnych lub nieoptymalnych parametrów trajektorii 11. Zarządzanie ścieżkami narzędziowymi 12. Dobór narzędzi, parametrów technologicznych i tworzenie dwuosiowych (X, Y) ścieżek narzędziowych dla frezarki tj.: (ruchy narzędzia po trajektorii odbywają się maksymalnie w 2 osiach jednocześnie) a) frezowanie kieszeni i czopów o regularnych kształtach, b) frezowanie rowków, c) frezowanie gwintu, d) wiercenie otworów, e) fazowanie krawędzi, f) frezowanie dowolnych kieszeni i czopów, g) frezowanie konturu 3D z wykorzystaniem 2 osi (oś Z indeksowana), 13. Powtórzenie wiadomości 14. Dobór narzędzi, parametrów technologicznych i tworzenie trzyosiowych (X, Y, Z) ścieżek narzędziowych dla frezarki tj.: a) (ruchy narzędzia po trajektorii odbywają się maksymalnie w 3 osiach jednocześnie) b) frezowanie zgrubne, c) frezowanie Izo parametryczne, d) frezowanie wielopowierzchniowe Izo parametryczne, e) frezowanie planarne, f) frezowanie powierzchni płaskich, g) frezowanie spiralne, h) obróbka resztek, i) obróbka konturu 3D, j) otwory pilotowe (wstępne). 15. Egzamin końcowy Przedmiotem zamówienia jest również usługa zakupu i dostawy: • 15 zestawów obiadowych - ciepły posiłek składający się z dwóch dań i deseru • serwisu kawowego (bez ograniczeń) w ciągu trzech dni zajęć w trakcie przerw - kawa, herbata, cukier, mleczko do kawy, woda mineralna, soki, ciastka Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie, dostarczenie, podaniu posiłków oraz zebraniu pozostałości po posiłku wraz z wszelkimi kosztami, jakie poniesie wykonawca. Zamawiający wymaga, aby artykuły spożywcze były świeże, o dobrym smaku, każdy z produktów powinien posiadać informację o dacie produkcji i terminie przydatności do spożycia. Rozliczenie nastąpi po dokonaniu protokolarnego odbioru przedmiotu zamówienia. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: zakupu, przygotowania, dostarczenia i podania posiłków w dniach i godzinach wskazanych przez Zamawiającego do miejsca, w którym odbędą się zajęcia; świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; - zapewnienia obsługi przez uprawniony do tego typu świadczeń personel; świadczenia usług cateringowych, wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; zapewnienia obsługi przez uprawniony do tego typu świadczeń personel; - przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm.); - przygotowania miejsca, stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym; - świadczenia usług cateringowych w naczyniach jednorazowych z użyciem sztućców jednorazowych - dostosowanych do menu, serwetek papierowych, obrusów papierowych; estetycznego podawania artykułów spożywczych; - dostarczenia przedmiotu zamówienia (własnym środkiem transportu, na swój własny koszt i ryzyko, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi) na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem dodatkowych zajęć; - posprzątania, zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu dodatkowych zajęć, wywiezienia odpadów/śmieci z budynku i terenu Szkoły na własny koszt; - pokrycia wszelkich kosztów związanych z zakupem, przechowywaniem, załadowaniem, dostarczeniem, przygotowaniem, podaniem posiłków, sprzątaniem po posiłku itp.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80000000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2015 r., poz. 184, 1618 i 1634) z Wykonawcami, którzy złożyli oferty w niniejszym postępowaniu wg załącznika nr 4 do SIWZ oraz w przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, dokumenty lub informacje potwierdzające, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w niniejszym postępowaniu;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach