Przetargi.pl
Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar oraz usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW

SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE ogłasza przetarg

  • Adres: 02-787 Warszawa, ul. Nowoursynowska 166
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-04-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
    ul. Nowoursynowska 166
    02-787 Warszawa, woj. mazowieckie
    REGON: 000001784
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sggw.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar oraz usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa przygotowywania śniadań dla gości PG Ikar.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej SWZ.Usługi restauracyjne i podawania posiłków na terenie SGGW.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do niniejszej SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 2. Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunki udziału w postępowaniu dotyczące:Zadanie 11) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) dysponuje, co najmniej:- 1 lokalem gastronomicznym:• w stosunku do którego wydano aktualną decyzję właściwego organu sanitarnego (Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego lub Państwowego Granicznego Inspektora Sanitarnego) o zatwierdzeniu obiektu w zakresie produkcji posiłków od surowca do produktu gotowego,• który jest zlokalizowany nie dalej niż w odległości 500 metrów od budynku „Pokoje Gościnne Ikar” mieszczącego się pod adresem ul. Nowoursynowska 161I, 02-787 Warszawa (odległość będzie weryfikowania przez Zamawiającego za pomocą powszechnie dostępnego narzędzia Google Maps i będzie brana pod uwagę najkrótsza trasa przebyta pieszo);• który spełnia warunki przeciwpożarowe i BHP.2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:- wykaże, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia o wartości sumy gwarancyjnej nie mniejszej niż 100 000,00 zł.Zadanie 23) zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:a) wykonał lub wykonuje co najmniej dwa zamówienia na świadczenie usług cateringowych, polegających co najmniej na: przygotowywaniu potraw oraz napojów wraz z ich dostawą, obsłudze kelnerskiej i serwisie, dostarczaniu odpowiedniej zastawy, szkła, stołów i obrusów, dekoracji florystycznych, jak również na sprzątnięciu po realizacji usługi i wywozie za własny koszt odpadów konsumpcyjnych i produkcyjnych, każde o wartości co najmniej 60 000,00 zł brutto;b) dysponuje, co najmniej:- 3 kelnerami (władającymi językiem angielskim na poziomie komunikatywnym oraz posiadającymi aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, wydanych na podstawie ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi), posiadającymi doświadczenie w obsłudze co najmniej 3 spotkań z udziałem min. 100 gości każde, zorganizowanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert.- 1 szefem kuchni (posiadającym aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, wydanych na podstawie ustawy z dnia 5 grudnia 2008 r. o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi) posiadającym doświadczenie w pełnieniu funkcji szefa kuchni przy obsłudze co najmniej 5 spotkań z udziałem min. 100 gości każde, zorganizowanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert.- 2 samochodami-chłodniami o dopuszczalnej masie całkowitej do 3,5 tony.4) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:• wykaże, iż jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia o wartości sumy gwarancyjnej nie mniejszej niż 100 000,00 zł.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-04-25

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach