Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłasza przetarg
- Adres: 00-930 Warszawa, Wspólna 30
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2022-10-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Wspólna 30
00-930 Warszawa, woj. mazowieckie
REGON: 000063880 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapie wojewódzkim w ramach rozstrzygnięcia II etapu VII edycji Konkursu dla kół gospodyń wiejskich pn.: „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.3. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia.4. Zamawiający nie wymaga, ani nie dopuszcza złożenia ofert wariantowych.5. Zamawiający nie wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę osób wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia na podstawie stosunku pracy, gdyż wykonanie tych czynności nie polega na wykonywaniu tych czynności w sposób określony w artykule 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeksu pracy (Dz.U. z 2022 r. poz. 1510 z późn. zm.).6. Zamawiający na podstawie art. 462 ust. 2 ustawy żąda, aby Wykonawca wskazał w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał nazwy podwykonawców (jeżeli są już znani).7. Zamawiający nie przewiduje możliwości udzielenia zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 ustawy.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu.1. Przedmiot zamówienia stanowią usługi przygotowania i organizacji 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich w ramach rozstrzygnięcia II etapu Konkursu Kulinarnego skierowanego do Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Bitwa Regionów” w podziale na 4 części.2. Ze względu na specyfikę przedmiotu zamówienia oraz konieczność jego wykonania w ściśle określonych terminach, zamówienie podzielone jest na 4 części, z których każda obejmuje organizację 4 wydarzeń (etapów wojewódzkich) – każde na terenie jednego województwa, tj.:1) Część I (wartość szacunkowa: 289 634,30 zł netto) - Województwo: kujawsko-pomorskie, pomorskie, warmińsko-mazurskie, zachodniopomorskie;2) Część II (wartość szacunkowa: 289 938,40 zł netto) – Województwo: dolnośląskie, lubuskie, opolskie, wielkopolskie;3) Część III (wartość szacunkowa: 478 102,80 zł netto) – Województwo: lubelskie, łódzkie, mazowieckie, podlaskie;4) Część IV (wartość szacunkowa: 386 243,00 zł netto) – Województwo: małopolskie, podkarpackie, śląskie, świętokrzyskie.Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej części zamówienia znajduje się w załącznikach (dla Części I - załącznik nr 1a, dla Części II - załącznik nr 1b, dla części III - załącznik nr 1c, dla Części IV - załącznik nr 1d) do projektu umowy, który stanowi załącznik nr 1 do SWZ.Wydarzenia odbędą się w terminach nie pokrywających się ze sobą zgodnie z harmonogramem zawartym w szczegółowym Opisie Przedmiotu Zamówienia (OPZ) dla każdej z części zamówienia.Wydarzenia (16 wydarzeń – 1 wydarzenie w każdym województwie) zostaną zorganizowane w lokalach wskazanych w Opisie Przedmiotu Zamówienia dla każdej z części zamówienia. Zamawiający udostępni Wykonawcy lokale do organizacji wydarzeń nieodpłatnie. Przewidywana frekwencja podczas każdego z 16 wydarzeń na etapach wojewódzkich została określona w Opisie Przedmiotu Zamówienia. W ramach realizacji każdego z wydarzeń Wykonawca zapewni m.in. infrastrukturę niezbędną do organizacji wydarzenia we wskazanych lokalizacjach oraz catering dla uczestników, na który będą składać się wysokiej jakości rzemieślnicze, regionalne produkty spożywcze oraz wysokiej jakości potrawy z tych produktów podane w formie szwedzkiego stołu. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79956000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zabudowa Stoiska PAIH S.A. na wydarzeniu National Restaurant Association (NRA) Show, które odbędzie się w Chicago w Illinois, USA w dniach 18-21 maja 2024 r.
Dodano: 2024-05-07 - Zabudowa Stoiska PAIH S.A. na wydarzeniu BIO International Convention, które odbędzie się w San Diego w Kalifornii, USA w dniach 3-6 czerwca 2024 r.
Dodano: 2024-05-07 - Usługa zabudowy 90 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą na targach Seoul Food&Hotel 2024 w dniach 11-14 czerwca 2024 r. w Seulu w Korei Płd.
Dodano: 2024-04-10 - Usługa zabudowy 126 m2 powierzchni wystawienniczej podczas targów Food and Hotel Asia 2024, odbywających się w dniach 23-26 kwietnia 2024 r. w Singapurze
Dodano: 2024-04-08 - Organizacja cyklu wystaw plenerowych „Znamy się od dawna i mamy na to papiery. Polska, Islandia, Liechtenstein, Norwegia”
Dodano: 2024-04-02 - „Wykonanie zabudowy stoiska informacyjno-promocyjnego MRiRW na targach SIAL China 2024, które odbędą się w dniach 28-30 maja 2024 r. w Szanghaju”.
Dodano: 2024-03-08 - Usługa zabudowy 74,32 m2 (800 ft²) powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą na potrzeby organizacji polskiego stoiska informacyjno-promocyjnego podczas targów Sweets & Snacks Expo 2024...
Dodano: 2024-02-12 - Usługa zabudowy 150 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą podczas targów ISM COLOGNE 2024 w dniach 28-31 stycznia 2024 r. w Kolonii w Niemczech
Dodano: 2023-11-09 - Zabudowa 54,00 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą podczas targów SIAL INTERFOOD 2023 w dniach 08 – 11 listopada 2023 r. w Dżakarcie w Indonezji
Dodano: 2023-11-02 - Usługa zabudowy 102,00 m2 powierzchni wystawienniczej wraz z obsługą podczas targów ISM Middle East w dniach 07 – 09 listopada 2023 r. w Dubaju w ZEA
Dodano: 2023-10-30